onsdag 12 oktober 2016

Overkligt god kladdkaka på 4 ingredienser

Hej mina vänner!

Sitter på Add Ice cream HQ och roddar med det sista inför Tyngre Classic IV där vi självklart kommer ha en monter. Vi har laddar frysarna fulla med glass så för er som ska dit så är det bara att komma förbi vår monter i B-hallen om ni är sugna på glass. Jag kommer finnas på plats 10-17 lördag och 10-13.30 på söndagen så kom gärna förbi och säg hej. Flera av våra profiler och ambassadörer kommer stå med oss under helgen och ni kan bland annat prata med Niklas Wadman, Helene Ahlson, Björn Bernadsson och Staffan Eklund (PT Staffan).

Vilka av er ska dit? För er som inte köpt biljett än kan jag tipsa om att vi har en tävling på Add Ice creams Instagram där du kan vinna två biljetter till helgen samt glasskuponger.
Idag är det lillördag och vad passar inte bättre än att bjuda på ett riktigt härligt kladdkakerecept inför helgen? Jag lade upp en bild på denna både på Snapchat och på Instagram förra veckan och många verkade sugna på receptet :)
Det här är verkligen världens enklaste recept och jag är fortfarande helt förvånad över hur god den blev! Den smakar verkligen som en kladdig kladdkaka, trots att den bara innehåller fyra ingredienser! Hur liksom?! Det ska jag berätta för er:
Kladdkaka på 4 ingredienser
ca 8 bitar

2 mogna bananer (215g)
150 g mandelsmör (annat nötsmör går också bra men ger en annan smak)
1,5 dl (50g) chokladcasein (jag gillar 100% casein från Optimum Nutrition)**
0,5 dl (21g) kakao

**Vassle funkar tyvärr inte

1. Sätt ugnen på 175C.
2. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer tills du får en tjock slät smet. Häll ner smeten i en smord lite mindre form med löstagbara kanter (min är ca 20 cm diameter). Baka i ugnen i ca 15 minuter. Känn på kakan efter 10 minuter och håll koll så den inte blir för hård, den ska vara kladdig i mitten.
3. Låt svalna och servera gärna med Add Ice cream eller en klick grädde.
Näringsvärde per bit:
172 kcal
9 g kolhydrater
10 g protein
11 g fett

2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...