söndag 14 maj 2017

Frukostpizza med bär

Jag vet inte om ni lagt märke till det, men jag håller på att möblera om lite i bloggen och har bytt ut några bilder och tagit bort ett par flikar på startsidan. Det är en start på de uppdateringar som kommer ske så småningom :)

Jag har precis köpt en ny digitalkamera, en Sony Cybershot RX100 III som jag håller på att lära mig och dagens frukost fick bli modell för första receptbilderna. Det är så himla mycket olika funktioner men jag tycker den tar superfina bilder och det kommer bli så mycket lättare för mig att ta "vardagsbilder" nu när jag inte behöver släpa med mig min systemkamera :)

Idag var första dagen på länge där jag inte hade något som helst planerat och sådana dagar förtjänar en härlig frukost!
Det blev en "Frukostpizza med vaniljtopping och färska bär", ett superenkelt och snabbt recept som man slänger ihop på mindre än 10 minuter. Jag gjorde faktiskt en dubbel sats och stekte två pannkakor, varav den andra blev mellanmål men i ett annat format. Jag strödde på kanel, bredde på philadelphia och rullade ihop den till en rulltårta. Passar bra till allt möjligt det vill säga.

Frukostpizza med vaniljtopping och färska bär
1 portion

Botten/pannkaka:
1,25 dl havregryn
1,5 tsk kokosmjöl
1 msk stevia sötströ
0,75 tsk bakpulver
1 ägg
3 msk osötat äppelmos (eller banan)
2 msk havremjölk (eller valfri mjölk)
2 droppar Vanilla flavour drops

Topping:
150 g lättkvarg
valfri mängd sötning
2 droppar Vanilla flavour drops

50 g jordgubbar
50 g blåbär

1. Blanda alla ingredienser till pannkakan med en stavmixer till en slät smet. Stek i en stekpanna på medelhög värme i ca 45 sek-1 minut per sida. Lägg över på en tallrik och låt svalna lite.
2. Bred kvargblandningen på pizzan och toppa med färska bär.

Näringsvärde per portion:
377 kcal
46 g kolhydrater
29 g protein
9 g fett

6 kommentarer:

  1. ดูหนังออนไลน์ฟรี movie2thai เรามีหนังครบทุกแนว หลากหลายอารมณ์ ทำให้คุณคร่าเวลาด้วยการดูหนังได้อย่างมีความสุข กับคุณภาพความคมชัดระดับ 4k hd

    SvaraRadera
  2. Awesome and interesting article. Great things you've always shared with us. Thanks. Just continue composing this kind of post.

    SvaraRadera
  3. O really this is a very good idea to make it in pizza style. Its really mouthwatering

    SvaraRadera
  4. Really appreciate your blog. This is Emiley specializes Epoxy Flooring cobalt octoate Importers and raw materials for Boat Building and Shipbuilding

    SvaraRadera
  5. Tasty health and all link is established for the future times. The value of MC Number is contracted for the future times. Few of the margins are held for the top of the terms for the authentic and goals for all people.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...