lördag 25 juli 2015

Hälsningar från New York

Hej mina vänner och hälsningar från ett underbart somrigt New York!

New York är sig likt och varje gång jag åker hit påminns jag om hur mycket jag älskar den här staden. Precis som förra och förförra året bor jag i en kompis lägenhet (hon är på semester) och det är perfekt att ha tillgång till ett kök så man kan laga mat och inte behöva äta ute varje dag, det skulle bli dyrt då dollarn ligger så högt just nu. Lägenheten ligger på Upper East Side och det tar 3 minuter att gå till Central Park och det första jag gjorde i onsdags då jag vaknade av jetlagen kl 04.00 var att snöra på mig skorna och ta en joggingtur runt reservoaren.
Så vackert!!! Det första jag gjorde var också att trampa snett eller något sådant (jag kände faktiskt inte när det hände, foten började helt plötsligt göra ont senare på dagen), så foten blev blå och jag haltar runt i stan samtidigt som jag knaprar Ipren för att lindra smärtan. Hoppas verkligen det blir bättre snart, jag hade ju planerat att promenera eller springa i parken varje dag.

Maten är i vanlig ordning gudomlig och det är inga problem att hitta bra och nyttig mat, på alla restauranger kan du göra specialbeställningar (grillat istället för friterat, mer grönsaker istället för pasta/ris, balsamvinäger istället för dressing, fullkornsbröd istället för vitt bröd osv). Frukosten äter vi hemma och idag blev det favoritfrukosten: Fage grekisk yoghurt (samma proteinhalt som kvarg), färska jordgubbar och blåbär, valnötter, Ezekiel english muffin med kalkon, ost, tomat och avokado. Så gott!!
Jag har en vän som jobbar på gymet Equinox och hon har satt oss på gästlistan så igår var vi och tränade ett pass och det blev ett helkroppspass med efterföljande HIIT (high intensity Interval Training) på min favoritmaskin Step Mill. Den funkar faktiskt att köra trots att min fot är paj. Det blev det vanliga upplägget på HIIT:

10 min uppvärmning
20 sekunder ALL OUT (så fort och hårt det bara går, MAX prestation!)
1 min och 40 sek nedvarvning (långsammare och lugnare)

Upprepa 8-10 ggr

Post workout lunchen blev en Kale ceasar salad (grönkålssallad) med cashew/miso-dressing, grillad kyckling och ugnsbakade krutonger på "Le Pain Quotidien". 
Annars har vi varit uppe i Empire State buildning (jag blir alltid så hänförd av utsikten, även fast jag varit uppe i byggnaden över 5 gånger), varit på stranden (Long beach), gått runt i stan och strosat och ätit gott. Jag kommer i vanlig ordning självklart göra en lista på favoritställen i New York när jag är hemma, det dyker ju upp nya ställen varje år, så jag håller ögonen öppna hela tiden efter bra ställen att äta på och besöka.

Har ni några favoritställen får ni gärna lämna en kommentar nedan! :)
Ha en fin dag!

4 kommentarer:

 1. Vad underbart! Jag var där för exakt ett år sedan och skulle väldigt gärna tillbaka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går inte att få nog av New York :)

   Radera
 2. Ser härligt ut! Ser fram emot din lista då jag ska dit för första gången i sept. Njut av tillvaron!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...