fredag 31 juli 2015

Resultatet av Martin "Fitnessmat"s diet

Hej från en tokvarmt New York!! Det är enormt fuktigt och i förrgår var det hela 32 grader kl 23.30 på kvällen. Jag kanske inte ska klaga när vädret varit så dåligt i Sverige princip hela sommaren men det är väldigt svårt för kroppen att anpassa sig till värmen och det är tungt att träna och äta när det är så fuktigt.

Även fast jag är på semester så tar jag aldrig semester från mina online-kunder och uppdateringarna fortsätter rulla in under veckorna. Några kunder som jag coachat en längre period har nått sina mål och vi har börjat runda av och utvärdera. En av de kunderna är Martin Gustavsson aka "Fitnessmat" som driver den välbesökta Facebook-sidan med samma namn där han delar med sig av recept, inspiration och motivation. Det jag gillar med Martin är att han inte är rädd för att säga vad han tycker och han är väldigt rak och ärlig i sin approach till hälsa och träning. Gå in och kika på hans sida, ni kommer säkerligen hitta en massa bra inspiration!

Martin planerade en diet med start i början av året med målet att hamna runt 5% fett och komma i sitt livs bästa form inför en fotografering. Dieten varade i 18 veckor och jag är grymt imponerad över Martins driv! Han satte upp ett mål, gjorde det som behövde göras och resultatet är fantastiskt:
Fotograf bild till höger: Jimmy Petersson
Här är några ord från Martin kring dieten:

"Var från start ganska nervös inför hur upplägget skulle se ut både med kost och träning, men när jag fick se mina scheman lugnade sig dom känslorna och ersattes med fullt fokus. Kosten var inte helt olik mina egna gjorda scheman förutom en ökning av fett och ett något bättre upplägg av måltiderna för att inte behöva gå tom speciellt länge.

Träningsschemat presenterade för mig några nya övningar vilka jag absolut kommer ta med mig i framtida träning, däribland liggande lårcurl på boll vilken jag underskattade rejält. Även Hiit har numera en given plats på schemat oavsett träningsperiod, och jag föredrar att köra mina intervaller på Wattbike.

Allting flöt på helt enligt plan i femton veckor utan några större motivationssvackor. Det gick kanske lite för bra eftersom jag då med fyra veckor kvar enligt Sanna var "snudd på klar" vilket gjorde att jag tappade kämparglöden lite grann. Inte helt lätt att på pricken följa ett schema varje dag, varje gram i en månad när jag nästan var klar kroppsmässigt. Med fokus på målet och tankegångar kring varför jag startade lyckades jag fullfölja dieten. 

Stort tack till Sanna som coachat mig dom här veckorna. Tack Proteinbutiken som levererat kvalitativa kosttillskott relaterade till min målsättning. Tack till Jimmy på Växer gym för x antal kalipermätningar. Tack till fotografen Jimmy Petersson. Tack till min fighter och livskamrat Josefina som på egen hand genomförde sin deff med bravur.

Startvikt 79kg
Slutvikt 67,3kg
Fettprocent 9,6% - 5,4%
ecka!

Tack!"

Apropå Proteinbutiken så dyker det upp en tävling under nästa vecka där ni kommer kunna vinna mina favoritprodukter från Proteinbutikens sortiment så håll utkik!
Jag har begränsat med platser för coaching under hösten så är du intresserad, skicka ett mail till info@iformonline.se och berätta vad du behöver hjälp med.

6 kommentarer:

 1. Wow! Skulle cokså vilja kunna få ett sånt resultat!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan du få! Det kan alla, det gäller bara att bestämma sig och sedan lägga upp en plan eller ta hjälp av någon för att lägga upp en plan :)

   Radera
  2. Jag försöker var eviga dag, vaecka ut och vecka in i jag vet inte hur många år nu. känns som om att mina tidigare ätstörningar har förstört hela min förbränning. de första åren efter ÄS så kunde jag äta hur mkt som helst och ändå va för smal eller tom gå ner i vikt fast jag inte ville. nu är det tvärtom. jag kan röra på mig hur mkt som helst men det spelar ingen roll VAD jag äter eller hur lite/mycket... jag lägger bara på mig! :( och jag överäter ändå känns det som eller SÄTTET jag äter på :(

   Radera
  3. ..jag vet inte hur jag ska kunna få hjälp med detta nånsin? :( funkade inte med en PT :(

   Radera
 2. ...känns nästan som om att detta är svårare att komma ur än det var att komma ur anorexin för många år sen...jag har ju all kunskap men det funkar ändå aldrig i praktiken när jag försöker!! :( Jag tror kanske att det skulle va enklare och att jag kunde ha blivit hjälpt tidigare om jag hade haft ett förhållande och/eller bott tillsammans med nån, för då blir det ju att man äter normalt tillsmmans om du vet va jag menar...jag vet inte..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att det känns svårt. Tyvärr är kroppen inte en robot och det många faktorer som spelar in, det handlar inte enbart om kalorier in-kalorier ut. Visst kan det vara så att din ämnesomsättning blivit påverkad och att det är svårare för dig att gå ner i vikt. Det enda jag kan råda till är att låta det ta tid, ha tålamod. Försök att inte stressa kroppen och ta små steg i taget :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...