lördag 4 juli 2015

Semesterplaner och Kajsas somriga potatissallad

Sitter i skrivande stund på kontoret och försöker svalka mig med en Add Ice cream-glass och med fläkten på högsta nivå! Vilket väder!!
Idag är sista dagen på jobbet innan semestern och jag försöker få det mesta gjort innan jag tar ledigt. Nu går det ju inte att ta hel-ledigt när man är egenföretagare utan jag kommer självklart att finnas tillgänglig för mina online-kunder hela sommaren samt fortsätta jobba med lanseringen av Add Ice cream, men det ska bli skönt att kunna ta lite sovmornar och få mer tid till träning.
Första veckan av semestern kommer spenderas i Sälen med killen och hans 2 barn och det kommer bli mycket backintervaller, kanotpaddling, mountainbike och träning med trx....det ska bli så kul!!

Efter Sälen blir det min "årliga" resa till New York där jag och killen kommer vara i ca 2,5 vecka. Han har aldrig varit i New York så det kommer bli mycket sightseeing men även självklart mycket glass-research (aka provsmakning av alla nyttiga glassar som finns...hi hi) och inhandlande av massa roliga livsmedel. Ni känner ju mig vid det här laget och mina väskor är till 90% fyllda med mat när jag åker hem och jag hoppas på att hitta massa nya grejer som jag inte sett tidigare.
Innan semestern ska alla recept till uppdateringen av Tastyhealth-appen vara klara och det kommer bli fler matiga recept men även några nya frukostar och bakverk som inte finns på bloggen. Ett av recepten som jag först tänkte lägga upp i appen är en "somrig potatissallad" som min vän Kajsa inspirerat mig till....eller rättare sagt, hon gjorde den här potatissalladen på midsommarafton och jag blev helt kär i den, så god! Men jag vill hellre dela receptet med er så att ni kan ha det som grilltillbehör i sommar så här kommer det:
Somrig potatissallad
ca 4 portioner

500 g delikatesspotatis eller mandelpotatis
1/2 msk olivolja
250 söta körsbärstomater
1 knippe sparris
1 röd lök
1 liten påse machésallad
3 msk mini fraîche eller lätt turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
1-2 tsk citronjuice
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 C.  Skär potatisen i halvor (eller klyftor) och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
2. Stek sparrisen i en stekpanna tills den är mjuk men fortfarande krispig.
3. Hacka alla grönsaker och lägg i en stor skål. Ha i potatisen och machésalladen. Ha i crème fraîche/yoghurt, dijonsenap, citronjuice och salt & peppar.

Näringsvärde per portion:
156,5 kcal
25,25 g kolhydrater
5,75 g protein
2,75 g fett

7 kommentarer:

 1. Idag har jag vilodag och passar på att skriva en kommentar från loungesoffan i skuggan. :-) Hittade din blogg för några månader sen och verkligen älskar den. Skulle tro att 60-80% av sambon och min matsedel kommer här ifrån, varje vecka.

  Ikväll blir det den här potatissallad och grillad kyckling. Mums! Har gjort salladen 3-4 ggr sen du la ut den på instagram. Verkligen super god!

  Till efterrätt blir det din rabarber- och jordgubbspaj! :-)

  Spännande med glass-lanseringen. När kommer den finnas i Göteborgsområdet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna!

   Vad glad jag blir av din kommentar, tusen tack, det är så roligt att höra att ni gillar mina recept :)
   Vår målsättning är att glassen ska finnas i hela Sverige så förhoppningsvis snart!

   Jag hoppas du får en underbar semester Johanna!
   Kram

   Radera
 2. Vad skönt med lite mer "semester". Känner igen mig, man är aldrig helt ledig som egen företagare! Åh, längtar tillbaka till New York. Underbar stad!

  SvaraRadera
 3. Thanks to you, I learned many interesting things. I hope to learn more.
  I congratulate you for these wonderful shares. Keep it up!
  Skin care tips

  SvaraRadera
 4. This article is very interesting .its must be helpful
  and informative for us. Thanks for sharing your nice post.
  needle stick

  SvaraRadera
 5. It's a good chance to know more about these stories, very interesting and meaningful. And please take a look at this site, where I find the all the information I need about Celeb Networth

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...