lördag 8 augusti 2015

Hemma från NY med en massa godsaker i bagaget

Nu är jag hemma från New York och även om resan har varit helt fantastisk så är det faktiskt lite skönt att vara hemma. Vi har verkligen ätit gott under hela resan, men det är skönt att kunna laga sin egen mat igen och jag har saknat mitt kök och att baka. Nu blir det inte så mycket bakande närmsta dagarna då jag åker till Belgien med ett projekt för Add Icecream på måndag så det får bli desto mer bakande i veckan....jag har en massa nya Questbar-recept i huvudet som jag vill att ni ska få ta del av!
Jag måste passa på och meddela att Add Icecream nu finns på ICA Baronen (Odengatan 10), samt Svarta Lådans butiker på Hötorgshallen och Lindhagen och fler ICA-butiker är på gång inom någon vecka. Mer info kommer på Add Icecreams instagram och Facebook-sida.

Som vanligt när jag är i New York så har jag spanat runt i alla matvarubutiker som Whole Foods, Fairways och Trader Joes och hittat en massa livsmedel som inte finns i Sverige. Jag har såklart också provsmakat en massa nyttiga glassar men jag måste säga att inget slår Add Icecream! Jag kunde inte köpa och ha med mig i närheten så mycket grejer som jag skulle velat ha, men lite godsaker fick jag med mig i bagaget:
Jag köper alltid med mig Ezekiel English muffins med mig hem, jag älskar att äta dem på helgerna!
Jag köpte också mina favorittortillas Josephs tortillas och hittade något nytt: Gem Wraps, wraps gjorda av enbart grönsaker.
En nyhet som tydligen är väldigt vanligt i Paleo-köket (stenålderskost för er som inte hört ordet paleo förut) är Tigernut-mjöl eller jordmandel som det heter på svenska. Det är ett mjöl gjort av en liten rot, (även om man av namnet kan tro att det är en nöt) och mjölet är helt glutenfritt. Näringsvärdet per 100 g är:

400 kcal 
23 g fett
63 g kolhydrater (varav 30 g fiber)
>7 g protein

Det ska bli spännande att testa att baka med det och se hur konsistensen är!
Jag köpte också lite snacks i form Paleogranola med maple pancake-smak, hur gott låter inte det?! Och så köpte jag broccoli-poppers med ostsmak....mest för att jag var nyfiken, vet inte riktigt hur gott det egentligen är ;)
Till bakningen köpte jag stevia sötad choklad och även butterscotch pluppar för att dekorera mina bakverk med, den är INTE nyttig men jäkligt fin att ha på kakor och några pluppar hit eller dit kommer ju inte göra någon skada.
Det var faktiskt allt jag fick plats med i väskan den här gången men kolla gärna mitt tidigare inlägg från New York för fler tips på saker att handla med sig. Snart kommer en lista på mina favoritställen i New York :)

8 kommentarer:

 1. Ser fram emot lite nya goda Questbar-recept!!! Imorse vid sex-tiden fick jag blandat ihop en att ta med till jobbet med vanilj, cacaonibs och arrakarom. Riktigt gott :)

  SvaraRadera
 2. Längtar så tillbaka och att botanisera bland alla spännande produkter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår det, älskar att gå runt och kolla på nya produkter :)

   Radera
 3. Får man checka in hur mycket livsmedel som helst när man flyger hem? Eller finns det nån gräns?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag faktiskt inte, men jag har aldrig haft några problem och jag har haft med mig mycket grejer hem.

   Radera
 4. Hej! Kan man använda stevia strö istället för dadlar och honung i receptet på kladdkaka? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det tror jag inte, dadlarna gör kakan kladdig. Men den smakar inte dadlar....

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...