söndag 17 januari 2016

Matig fiskgryta och Protein cooking mix

När det är så här kallt finns det inget bättre än att värma sig med en soppa! Eller jo, kanske gå en promenad först, sedan tända en brasa (jag har lyxen att ha en öppen spis i min lägenhet) och sedan äta en god soppa!

Den här soppan gjorde jag och min kollega Adeline när vi var i Malmö i höstas och jag har gjort den hur många gånger som helst sedan dess, den är så enkelt och så god!! Första gången vi lagade den gjorde vi en hemgjord aioli till, men det passar lika bra med turkisk yoghurt eller kvarg i.
Matig fisksoppa
ca 6 portioner

400 g valfri fisk i bitar (jag använde tork och lax)
1 röd paprika
1 fänkål
4 morötter
2 palsternacka
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 paket (400g) krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 dl vitt matlagningsvin
1 liter grönsaksbuljong
1 msk timjan
salt, peppar

Valfritt: räkor att toppa soppan med

1. Hacka upp grönsakerna. Fräs dem i lite olivolja i en stor kastrull tills de är mjuka. Tillsätt timjan och tomatpuré och koka några minuter till. Häll på buljongen och låt koka under lock i ca 25 minuter. Tillsätt krossade tomater, matlagningsvin, salt och peppar och låt koka ytterligare 10 minuter. Smaka av soppan, om den är ok i smaken tillsätter du fisken och kokar soppan tills fisken är klar, ca 5 minuter. Toppa med räkor och ev turkisk yoghurt.

*Eftersom näringsvärdet beror på vad för typ av fisk och vilka grönsaker du vill ha i så näringsberäknar jag inte detta recept. Det är däremot väldigt kalorisnålt :)

Nu ska jag testa att baka med proteinmixen som min kära vän Anna (Proteinpow) precis har lanserat. Jag fick hem dessa förra veckan och det är en riktigt spännande produkt. Ingredienserna i whey-mixen är: Glutenfritt havremjöl, whey/vassle, kokosmjöl, madagaskar vanilj...det är allt! Inga tillsatser eller sötningsmedel.
 Jag gjorde pannkakor av vassle-mixen förra veckan och de blev ruskigt goda!
Tänkte testa att baka någon form av proteinbars med ärt-mixen, ärtprotein burkar annars inte smaka så gott, men pulvret luktar faktiskt riktigt bra. Ska bli spännande att testa!!

Innan jag säger god kväll tänkte jag tipsa om att Proteinbutiken har 25% på allt protein i webshopen denna helg. De har fått in Tyngres proteinpulver som jag faktiskt inte har smakat än så jag tänkte klicka hem några burkar :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...