onsdag 27 januari 2016

Krämig chiapudding med vanilj

Hej och hälsningar från Malmö! Jag är här sedan i fredags och jobbar med Add Ice cream, därav det kortare uppehållet med blogginlägg. För er som önskat att glassen ska komma till Skåne kan jag glatt berätta att det är på g :)
Rutinerna blir lite rubbade av resandet men jag har i alla fall fått till 3 pass hittills på SATS Entré i Malmö och jag har till och med testat två gruppträningspass (jag som aldrig brukar ta klasser), 21 minute body (en klass på 21 minuter som utförs med kroppsvikt och hyfsat hög intensitet) och yoga. Yogan var inte riktigt min grej då jag oftast tar yoga för min vän Desirée, men ändå kul att se hur det går till när det är en större klass.
På fredag är jag tillbaka i Stockholm och då blir det lite mer rutin med träningen igen, så skönt! Och förhoppningsvis blir det lite mer rutin på bloggandet och recepten också.

Idag tänkte jag bjuda på ett recept som är ruskigt gott!
Jag har aldrig varit ett fan av chiapudding, jag gillar inte den slemmiga konsistensen utan gillar mer krämiga konsistenser. Förra sommaren när jag var i New York fick jag ett bud hem av Juice press, där jag bland annat fick prova deras chia pudding och jag blev riktigt impad! Så krämig och så god!!
Jag letade förgäves efter ett recept men förstod inte riktigt hur de fått till den förrän jag gick en raw food-kurs och där vi rekonstruerade puddingen. Jag kan inte säga att det är speciellt kalorisnål i och med att den är baserad på cashewnötter, men extremt god som ett lyxigt mellanmål eller efterrätt. Det går självklart att ha i proteinpulver och man vill få upp proteinhalten, eller ersätta dadlarna med annan sötning om man vill hålla nere på kolhydraterna. Testa den här om du inte fastnat för chia pudding, jag är ganska så säker på att du kommer gilla den :)
Krämig chiapudding med vanilj
Ca 8 port

6,5 msk chiafrön
4 dl vatten

6,5 dl blötlagda cashewnötter (ca 350 g)**
4-5 stycken dadlar (eller valfri sötning)
2 krm vaniljpulver
2,5 dl vatten

**Lägg 350 g cashewnötter i blöt i minst 1 timme

1. Lägg chiafröna i blöt och rör om så det inte blir klumpar. Låt stå i ca 10-15 min.
2. Mixa ihop cashewnötter, dadlar, vaniljpulver och vatten i en kraftig mixer (helst en Vitamin eller liknande mixer som gör cashewkämen lenare). Smaka av!
3. Häll över cashewkrämen i en bunke och blanda ihop med chiafröna. Toppa gärna med bär och kokosflarn.
Näringsvärde per portion:
315 kcal
16 g kolhydrater
10,5 g protein
23 g fett

12 kommentarer:

 1. Lyxig variant av chiapudding, mums! Jag brukar använda kokosgrädde och det ger en krämig pudding också. Ha en fin dag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det har jag faktiskt aldrig testat, ska göra det! :)
   Kram

   Radera
 2. Kan du inte försöka dig på en riktigt god och nyttig silviakaka?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vart i Malmö kommer glassen finnas? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Coop Norra Parkgatan, Coop Forum Jägersro och Ica Nära Rönneholm kommer ha glassen till att börja med :)

   Radera
 4. hej!
  Tycker så mycket om din blogg, helt underbar! Jag skulle vilja ha lite tips. Det är nämligen så att jag lider av anorexi och behöver gå upp i vik. Jag skulle inte vilja gå upp i fett utan i muskler men vet inte alls hur jag ska gå till väga! Hur ska jag träna? Vad ska jag äta?
  sandra.broman@hotmail.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!
   Det är jättesvårt för mig att ge dig rekommendationer eftersom alla är olika och alla behöver olika mycket energi och mängd träning.
   Det jag kan börja med att rekommendera är att börja styrketräna och äta näringsrik mat och tillräckligt med energi så att dina muskler kan växa. Hur mycket du ska äta är jättesvårt att säga, det är så individuellt. Har du någon dietist/läkare eller liknande som kan hjälpa dig med att lägga upp kosten till dig?

   Radera
  2. Hej!
   Tack så mycket för svar. För tillfället har jag ingen som hjälper mig, utan har bara försökt hitta någon sorts balans själv, vilket inte alls gått så bra

   Radera
 5. Hej! Älskar din blogg :)
  Kommer glassen till Katrineholm!

  Mvh Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara och tack så mycket! :)

   Ja den kommer komma till Katrineholm men jag kan tyvärr inte säga något datum än :)

   Radera
 6. At MyAssignmentHelp, we certainly value what our customers believe about our online assignment help service; and we look forward to listening about their experience with us, not only to motivate our writers but to mould ourselves according to your need.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...