fredag 10 juni 2016

Craving killer - jordgubbar med "grädde"

I förrgår hade jag en sådan där dag när allt gick i ett och jag hann inte äta alla mina matlådor, vilket resulterade i att jag blev tokhungrig på kvällen och extremt sötsugen! Det är verkligen en jobbig känsla och visst skulle jag kunna dricka ett par glas vatten, tugga i mig en morot eller nåt för att försöka dämpa suget, men det brukar av erfarenhet inte hjälpa så mycket. Just detta är faktiskt en av anledningarna till att jag började baka och försöka hitta roligare alternativ till de "tråkiga" proteinshakesen eller kvargen med fun light (detta var innan alla roliga kvargsmaker fanns) som jag hade på mitt kostschema då. Jag gillar verkligen att äta (på gott och ont! ;) och även om jag såklart kan ta en proteinshake om jag måste, så äter jag hellre något jag verkligen njuter av och tycker är gott. Det var lite så bloggen kom till faktiskt, jag tänkte att fler borde ha samma "problem" som jag så jag började lägga upp recept på de godsaker som i alla fall hjälpte mig när jag var sötsugen.

Häromkvällen hade jag alltså cravings deluxe och var bara tvungen att göra något gott. Jag hade svenska jordgubbar hemma och det finns inte mycket som slår svenska jordgubbar med vispad grädde!
Istället för grädde blev det en fitnessvariant:

Vispa 3 äggvitor + 1 msk stevia sötströ styva med en elvisp. Blanda i 2 msk vaniljcasein (se till att det är ett gott protein! Jag använde Tyngres vaniljdrömmar som jag köper på Proteinbutiken) och fortsätt vispa i nån minut. Det går bra med vassleprotein också.

Servera med jordgubbar eller andra bär/frukt, eller varför inte till en paj eller kladdkaka? :)
Tog bort mitt sötsug i alla fall och jag blev proppmätt!
Önskar er en superhärlig helg! Själv ska jag "tjuvlyssna" på Summerburst på lördag med lite vänner, vårt kontor ligger nämligen precis bakom scenen och vi har en terass man kan stå på och kolla ut över området. Perfekt :)

6 kommentarer:

 1. It looks amazing. I really want to taste it.

  SvaraRadera
 2. Hej, tack för en inspirerande blogg!

  Funderar på att införskaffa proteinpulver, har du något tips på något som inte smakar konstgjort då man blandar det med vatten? Star Nutrions Casein-80, är det ett bra pulver?

  SvaraRadera
 3. Jag vispar ofta äggvita med steviaströ tills det blir fluffigt, sååå galet gott & användbart :)

  SvaraRadera
 4. Having a day filled with work and forgetting to eat lunch is so relatable! I recall a similar experience when I aced my thesis with incredible support from Master Thesis Writing Help In US - it was celebration time! The struggle of resisting sweet cravings in the evening is real, but the satisfaction of a well-written thesis is worth it.

  SvaraRadera
 5. As a dedicated professional in the logistics industry, I excel in providing top-notch Freight Forwarder Englewood. Proudly based in Englewood Cliffs, I specialize in streamlining global shipping processes to ensure efficiency and reliability.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...