måndag 6 juni 2016

Härligaste sommartårtan....eller?

Hej på er!
Det har blivit en ofrivillig bloggpaus senaste veckan då det varit väldigt mycket resande med jobbet. Bloggen har aldrig varit en stress för mig men jag lägger ner mycket tid på den och inläggen eftersom jag vill att det jag lägger upp ska innehålla kvalitet. Jag vill inte lägga upp något "bara för att" och den här veckan har tiden inte räckt till och då får det vara så, jag vill inte att bloggen ska bli en stress. Jag uppdaterar dock hela tiden på IG och snapchat (tastyhealth) så följ mig gärna där om ni vill se mer mat och träning :)

Vilken fantastiskt helg det varit!! Jag kan inte minnas när jag hade så mycket energi senast! Jag vet inte vad som hänt, men jag vaknar supertidigt och kan verkligen inte somna om. Kan ha att göra med att mina mörkläggningsgardiner i sovrummet inte är de bästa och det blir jätteljust så fort solen går upp....men pigg är jag i alla fall! Träningen med det nya upplägget går superbra och i lördags var det premiär för mig att köra backintervaller i Hammarbybacken och jag drog med min bästa kompis Erika. Jäklar vad härligt det var!! 10 intervaller under stekande sol blev det och vi sprang upp i 20 sekunder och gick ner/vilade i 1 minut och 40 sekunder. Jag kör så korta intervaller för att om du tar i till max (verkligen MAX!!) så klarar du inte mer än 20 sekunder och för att återhämta dig så pass att du kan ta i till max igen behöver du lite längre vila.
Fantastiskt utsikt över Stockholm från toppen
Efter intervallerna blev det grillpremiär och vi tog med oss en engångsgrill och satt vid vattnet och åt. Magiskt!! Gjorde världens härligaste sallad med blandsallad, vattenmelon, morötter, paprika, rädisor, röd lök, soltorkade tomater, fetaost, tomat, gurka, avokado och frön.
Efterrätt, persika och jordgubbar med vaniljkvarg
Jag har också hunnit med ett besök på bästa salongen Rapunzel för att fixa sommarsvallet och ett besök på ett av mina favvoställen Mealprep, som precis bytt lokal och finns nu på Olofsgatan 6. Superbra dietvänlig mat med mycket smak och jag tog deras storsäljare "Pulled beef med sötpotatis och avokadokräm", verkligen supergott!
Nu över till dagens recept....eller det jag trodde skulle bli dagens recept.
Kolla vad fin den är!! En riktigt härlig sommartårta med jordgubb och vaniljmousse med "digestive"-botten. Jag har klurat på detta recept länge ska ni veta och igår bjöd jag hem min mamma och hennes fästman och tänkte såklart att jag skulle bjuda på den här tårtan. Allt gick superbra och båda smetarna smakade grymt gott. Jag gjorde i ordning allt och ställde den i kylen över natten för att stelna. Tog fram den, lossade formen och började ta bilder. Den såg verkligen god ut och jag får jättemånga fina bilder. Började skära upp den och vad händer? Kollaps....big time!
Så det blev ingen tårta, det blev en mousse-hög! Jäkligt god men såklart inget man kan bjuda på så jag får helt enkelt tänka om och börja fundera på hur jag ska ändra receptet för att den ska hålla ihop.
Så summan av kardemumman, jag hade tänkt bjuda på världens härligaste recept idag, men jag får helt enkelt justera receptet och återkomma, men nu vet ni alla fall vad ni har att vänta! ;) Och så ser ni att alla mina experiment verkligen inte alltid blir bra! Det här trodde jag verkligen skulle bli bra tills jag skar upp den. Men skam den som ger sig, jag gör ett nytt försök i veckan.

Önskar er en härlig nationaldag i solen!!!

13 kommentarer:

 1. Härligt att du delar med dig även när det blir kollaps! :-) Den ser jättesmarrig ut på första bilden. Ser fram emot det justerade receptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var smarrig också, så synd att den inte höll ihop! :)

   Radera
 2. Ah, underbart, håller med "Pinky". Skönt på nåt sätt att se det som går snett oxå. =) Skulle man kunna ställa den i frysen för ett fastare resultat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle man säkert kunna, men då måste man nästan äta den halvfryst, annars blir det kollaps igen :)

   Radera
 3. Åh underbart fin tårta! Synd för kollapsen! Längtar efter receptet! :) /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbar på den uppdaterade versionen av receptet :)

   Radera
 4. Du kan ju ge ut receptet som en mousse haha? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja det skulle man ju kunna göra, helt sant! :)

   Radera
 5. Ser framemot det nya receptet! Jag älskar din blogg och har just läst igenom hela. Två gånger!! samt skaffat appen. Vad hände förresten med din och Fannys podd? Vore kul om det blev någon fortsättning, eller om du kunde dyka upp hos Tyngre t ex. Podd blir liksom pepp på en ny nivå och en extrakick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla!
   Vi båda fick lite för mycket att göra, men jag håller med om att det vore kul att göra en podd eller liknande :) Ska verkligen kolla upp möjligheterna för det!

   Radera
 6. Svar
  1. Ja det var synd att den inte höll ihop :)

   Radera
 7. The cake looks really nice!
  If you have not had Gmail account, it will be easier to start with email login

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...