onsdag 9 november 2016

Pressfrukost med Kea, glutenfritt bageri

Idag var jag inbjuden till en pressfrukost med det glutenfria bageriet Kea, ett familjeägt bageri som ligger i Bromma. Man tackar ju inte nej till en tolv rätters avsmaknings-frukost direkt, frukostälskare som jag är ;)
Kea Bageris vision är att baka en så enkel produkt som möjligt för att passa alla. Detta för att man ska slippa köpa flera olika sorters bröd, kakor och tårtor för att alla i familjen eller på arbetsplatsen ska kunna njuta av det. Inköpet blir enkelt och alla kan äta samma sak.

Ni som följer bloggen vet att jag redan bakar mycket glutenfritt, inte för att jag är glutenintolerant själv, utan för att jag dels gillar utmaningen med att baka med alternativa mjölsorter, dels för att jag försöker baka bakverk som ger mer näring än de som bakas på vetemjöl och socker.
Malin Nylén, som var med och anordnade frukosten, pratade just om detta, och vi kom in på varför många väljer att äta glutenfritt även fast de inte är intoleranta själva.
Jag tror att kolhydrathetsen (eller rättare sagt rädslan för kolhydrater), som faktiskt hållit i sig ett bra tag, gör att många väljer glutenfritt för att man tror att det är nyttigare. Det behöver absolut inte vara så dock. Många glutenfria bakverk innehåller precis lika mycket socker som vanliga bakverk, det enda som skiljer är att mjölet är glutenfritt. För er som är glutenintoleranta dock, är bagerier som Kea en guldgruva! Att kunna äta bröd och bakverk utan att oroa sig för att bli dålig är ju fantastiskt!
Men glutenfritt innebär inte att det per automatik är hälsosammare! Jag är inte glutenintolerant eller känslig men tycker som sagt att det är kul att baka med mjöl som innehåller mer näring eftersom det är någon som är viktigt för mig och som jag strävar efter: att få i mig så mycket näring som möjligt genom det jag äter.
För mig var den här morgonen en underbart fläkt av inspiration och det är kul att se vad man faktiskt kan baka med alternativa mjölsorter. Det fanns semlor, frukost-mackor, princesstårta, äppelkaka, fröknäcke, bärbakelser....you name it! Allt var jättegott och jag blev väldigt impad över kvaliteten på framförallt brödet! Glutenfritt kan ofta bli ganska torrt och kompakt, men detta var verkligen supergott!

En riktigt härlig frukost och jag kan verkligen rekommendera er att besöka Kea bageri!

Foto: Studio Emma

8 kommentarer:

 1. Så mycket gott! Jag är inte heller glutenintolerant, men gillar ändå att experimentera med olika mjölsorter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen kul, utmanande med kul! :)

   Radera
 2. Så trevligt och gott det var. Kul att ses!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack för en fin blogg!

  Jag har förslag på recept jag gärna skulle vilja se nyttiga versioner av;
  -Fler recept på olika tårtor och tårtbottnar
  -Fler recept på nyttiga fyllningar/krämer och topping på tårtor
  -Sockerkaka
  -Chokladkaka
  -Kolasnittar/chokladsnittar
  -Mazarin
  -Vaniljhjärtan
  -Prinsesstårta
  -Syltkakor
  -Pajdegar med lite kalorier (ej på nötmjöl)
  -Rulltårtor med olika fyllningar, ex. sylt, chokladkräm, vaniljkräm respektive citronkräm

  Mvh Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips, ska definitivt lägga till allt på listan över recept att ta fram :)

   Kram!

   Radera
 4. Hej!

  Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg om hur man går upp i vikt på en hälsosamt sätt och på hur får i sig många kalorier på en dag på ett bra sättt och från bra livsmedel? Helst med konkreta förslag på rätter med mycket energi (men från bra livsmedel). Står överallt om hur man går ner i vikt men aldrig tvärtom. Jag har väldigt stort energibehov och tycker det är svårt. Personer i omgivningen som är lägre energibehov, säger bara drick grädde eller ät onyttigt. Men det är ju inte bra med mättat fett, socker och vitt vetemjöl. Har inte så höga inkomster så kan bara köpa dyr mat mat som avokado och lax ibland. Så gärna förslag på nyttig, energirik mat och som dessutom inte kostar väldigt mycket.

  Mycket tacksam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Självklart kan jag göra det!
   Jag förstår att det är jobbigt när man inte vill äta vad som helst för att få i sig kalorier. Jag börjar skriva på ett inlägg som kommer på bloggen snart! :)

   Kram

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...