torsdag 17 november 2016

Recension av nya Qestbar-smakerna Rocky Road och Blueberry muffin

Quest Nutrition släpper nya smaker oftare än jag tvättar kläder...typ :)

Jag har faktiskt inte riktigt lika bra koll på Quest som jag hade för något år sedan när jag i princip stalkade deras instagram varje dag för att kolla efter nyheter.
Jag måste erkänna att jag inte gillar Questbars lika mycket som jag gjorde tidigare (trodde jag aldrig att jag skulle säga!). De har nämligen gjort om sitt recept och de har bland annat ersatt IMO (iso-malto-oligosackarid), det som gjorde att Quest fick till den speciella konsistensen på sina bars när de kom ut i handeln, mot majsfiber (soluble corn fiber). Jag vet inte riktigt vad det är, men jag tycker att de nya barsen har en bismak som jag inte gillar. Här skriver de själva om varför de ändrat sitt recept, men jag har läst på ett antal ställen att de blev stämda och att det är därför de behövt byta ut vissa ingredienser.

Men jag blev i alla fall nyfiken när jag såg att det har kommit två nya smaker: Blueberry muffin och Rocky road. Väldigt passande så skulle en av mina online-kunder åka till USA och jag frågade snällt om hon kunde köpa med sig två bars till mig. Igår droppade de ner i brevlådan, tack Lotta!!
Idag till fikat var det dags att testa och överlag kan jag inte säga att jag hoppar av förtjusning, men det var kul att testa!
Den första jag testade var Rocky Road och den ser riktigt god ut när man öppnar förpackningen.
Den har en god chokladsmak och bitarna av mandel gör den lite mer "spännande". Men jag känner den där bismaken eller eftersmaken som jag tycker kommit efter att de bytt recept. Den får 3/5 av mig.

Blueberry muffin ser också god och saftig ut när man öppnar förpackningen och den luktar verkligen blåbär.
Men även den har den där bismaken och den är lite "tam" i smaken. De torkade blåbären är goda men det är några andra bitar i som jag inte riktigt kan identifiera och de smakar inte så mycket. Denna får också 3/5.

Om de hade haft kvar det gamla receptet hade nog betyget varit högre men det är något med det nya receptet som inte faller mig i smaken. Låter kanske skumt men jag blir sjukt törstig efter att ha tagit ett par tuggor av barsen!
Så summa kardemumma, helt ok i smaken men jag gillar inte det nya receptet och äter därför inte lika mycket Questbars längre.

Har ni testat dem? Vad tycker ni? Och är det någon som testat deras nya cereal bars?

9 kommentarer:

 1. Smakade också Blueberry Muffin häromdagen och blev riktigt besviken på smaken :( Annars älskar jag fortfarande cookie dough och cookies & cream :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, cookie dough är favoriten fortfarande :)

   Radera
 2. Hej!
  Nej jag har tyvärr inte smakat dessa smaker men har också sedan de bytte recept tyckt att de blivit sämre :/ men vad finns det för andra bars som du kan rekommendera som inte är fyllda med socker?

  Mvh stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker faktiskt att Barebells nya bars är bra näringsvärdesmässigt :) Och de är goda!

   Radera
 3. Jag gillar inte heller Questbars lika mycket som förut. Synd att de ändrade på receptet. Jag har ätit Blueberry muffin och tyckte sådär om den. Ha en fin fredag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, synd att de ändrat!
   Detsamma, kram!

   Radera
 4. Jag har slutat äta questbars helt sedan de ändrade receptet. De är inte alls goda längre, vilket är synd, för jag verkligen älskade dem förut. Har fortfarande inte hittat några andra som är lika goda som questbars var förr i tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! Barebells nya bars är goda men inget slår de gamla Questbarsen!

   Radera
 5. That feels tasty.

  I will like to have a bite.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...