tisdag 27 december 2016

Fräsch snabbmat - Spoons

God fortsättning mina vänner!!

Har ni tröttnat på julmaten än? Det har jag! Jag har redan börjar planera lite för ett nytt kostupplägg till mig själv inför början av 2017 och det är en massa fräsch och god mat som ska inhandlas.
bild lånad från Rebloggy
Jag gillar att testa olika upplägg för att lära mig mer om hur min kropp funkar och som jag skrivit i tidigare inlägg är det som funkat absolut bäst för mig av alla upplägg/kostscheman jag testat, IIFYM/flexible dieting. Detta är alltså ett sätt att äta där man till en början räknar ut ungefär hur många gram protein, fett, kolhydrater och fiber (så kallade macros) man ska äta på en dag. Det finns en hel del sidor på nätet som man kan ta hjälp av för uträkningen. Sedan kan man vara väldigt flexibel med vad man äter så länge man håller sig ungefär till de siffror (macros) man bör äta på en dag. Siffrorna håller man koll på genom att knappa in det man äter i ett program/app som tex Lifesum. Jag gillar verkligen inte att ha ett fast schema med samma mat varje dag och nu för tiden har jag det mesta i huvudet och räknar sällan macros, jag har hyfsad koll på det jag äter ändå. Jag följer ingen speciell diet utan äter för att må bra och tränar för att kroppen ska må bra och vara stark :)
Så för dig som testat att räkna macros men tycker att det är jobbigt att knappa in allt du äter i en app, du kommer att lära dig så småningom vad det mesta innehåller och då är det mycket lättare att "freebasea" och äta på känn!
För dig som har svårt att hitta en balans med kosten och har en "allt-eller-inget"-personlighet kan jag verkligen rekommendera att testa att köra IIFYM ett tag, det sättet har verkligen hjälpt mig att hitta en bra balans i kosten. Det funkar kanske inte för alla men för mig har det varit ett jättebra sätt att lära mig uppskatta mängder och förstå vad kroppen behöver samt att släppa alla "förbud".
Nu ska jag i alla fall testa ett nytt upplägg med mer frukt och grönsaker än jag ätit tidigare och lite mer vegetariska proteinkällor bara för att testa hur kroppen mår av det.
bild lånad från: http://blogg.alltforforaldrar.se/emmalous/
Något som jag märkt varit svårt för mig senaste halvåret när jag jobbat extremt mycket är att hinna förbereda matlådor och jag har verkligen saknat att kunna köpa fräsch färdigmat utan en massa skit. För några månader sedan hittade jag Spoons i min butik och jag måste bara tipsa om deras färdiga matlådor till er som också ha svårt att hinna med att göra lunchlådor ibland!
Spoons rätter innehåller inga tillsatser och består av bra råvaror utan en massa konstigheter, nyttig och näringsrik färdigmat helt enkelt. De har olika soppor och min absoluta favorit är Butternut Squash-soppan som jag brukar toppa med lite keso. De har även olika grytor, både vegetariska och med kyckling. Alla är supergoda men min favorit är Marockansk gryta!
bild lånad från: www.geontvarjedag.se
Bara ett litet tips såhär inför det nya året då jag vet att många avger löften om att äta bättre men kanske inte alltid hinner laga matlådor :)

9 kommentarer:

 1. Så bra med vegitariskt. Det är något jag verkligen ska satsa mer på nästa år! Både för djuren och för miljön. Kämpa på! Och tack för all hjälp med dieten :-) dessa ska jag prova när den är över! Och på nyår blir det add ice cream till efterrätt:-)

  SvaraRadera
 2. Wow! Thank you for letting us knows about this diet. Eating those regular diets has gotten quite boring for me. This one seems fantastic, so I believe I should try it for once. So, I will try to prepare it as soon as I find some cheap dissertation writing services for my friends because they are really worried about it.

  SvaraRadera
 3. Your site has always been very instructive and amusing to me, and I've read everything you've published. I recently finished my studies and am eager to learn about new academic resources, such as the ones offered here. Write My Essay - Buyessay.org.uk and receive a lot of assistance.

  SvaraRadera
 4. This is the first time that I visit here. I found so many exciting matters in this particular blog, One thing I would like to request you that pls keep posting such type of Filson Fleece-lined Waxed Cotton Jacket blog.

  SvaraRadera
 5. An amazing model to show search phrase drive site that is extremely pretty simple around the eye, fluid and straightforward to utilize

  SvaraRadera
 6. To assist businesses in using UAE taxation successfully in their Intime Tax Refund Sec Advisoryoperations, we provide certified and experienced tax consultants in Dubai.

  SvaraRadera
 7. Who doesn't enjoy a fresh fast food bite, especially when it comes from Spoons? It's a taste a piece with the crispiness and flavor explosion! Spoons has you covered whether you like salads or hearty wraps. It's more than just a meal; it's a delectable experience that will leave you wanting more.

  SvaraRadera

 8. We eat fast food and vegetable want food. Vegetables are good for health. We should use less oil and more vegetables. But is a designer vegetable like logo designer fast food, the human body remains strong and powerful and diseases are also reduced.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...