fredag 30 december 2016

Årets nyårsdessert - Frozen raspberry cheesecake


Årets näst sista dag och jag blir lite sentimental när jag tänker tillbaka på året som gått. Det har varit ett händelserikt år som gått både upp och ner men när jag ser tillbaka på detta år så måste jag säga att det är ett av de roligaste åren jag haft på länge.
Stor fokus har legat på mitt företag Add Ice cream som är något av det mest utvecklande jag gjort. Det var verkligen ett stort beslut att hoppa på detta men jag ångrar det inte en sekund. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle fortsätta på samma trygga bana som jag kört på senaste åren eller om jag skulle våga hoppa på något som jag aldrig testat tidigare. Jag har alltid sett mig själv som en hyfsat driven person men skulle jag ha det som krävdes för att vara med och driva företag? Efter många sömnlösa nätter valde jag med magkänslan och den har visat sig vara så himla rätt!! Att driva eget tar enormt mycket tid och energi men det man får tillbaka är värt så mycket!! Jag är så glad att jag vågade kliva ur min egen comfort zone och satsa på min dröm!

Något som däremot fått hamna lite i skymundan är bloggen och mitt bakande. Det har känns jättetråkigt att inte ha kunnat dela lika många recept med er under detta år och jag var jättestressad över det i början men sedan märkte jag att den stressen inte gjorde mig gott alls så jag fick helt enkelt inse att allt har sin tid och att jag fick lägga upp inlägg och recept när tiden fanns.
Jag är jätteglad att ni ändå fortsätter att maila, kommentera och ge feedback även om bloggen inte uppdaterats lika ofta och jag hoppas att ni är med mig även nästa år.
Fortsätt att maila frågor och tips på inlägg ni vill läsa (info@tasty-health.se) så ska jag göra mitt bästa för att svara på frågor och baka mer!
Jag har ett par inlägg som väntar med svar på er läsares frågor. De kommer under början av året.

Men nu till något smaskigare!
Detta är min nyårsdessert! En krämig och ljuvlig frozen raspberry cheesecake med en chokladbotten. Kan det bli bättre?
Den här cheesecaken behöver alltså inte bakas utan görs helst dagen innan den ska ätas (eller i alla fall minst 5-6 timmar innan) och förvaras i frysen fram till ca 45-60 minuter innan servering. Den ska helst tinas ett tag innan den äts så att den blir krämig och god! Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör.
Frozen raspberry cheesecake
ca 10 bitar

Botten:
2 dl (96g) mandelmjöl
1 dl (45 g) havremjöl
1,5 msk kakao
2 msk stevia sötströ eller annan sötning
45 g smör (kokosolja går också bra)
1 nypa salt

Fyllning:
600 g Philadelphia light 11%
250 g Lindahls yoghurt-kvarg hallon/vanilj (eller lätt vaniljkvarg)
0,25 dl 3% mjölk (eller annan mjölk)
20 g vanilj whey
1 äggula
3 äggvitor
2,5 msk stevia sötströ

Hallon swirl:
150 g frysta hallon
2 msk stevia sötströ
0,5 tsk citronjuice
0,5 msk potatismjöl

1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till botten i en skål. Använd händerna för att finfördela smöret med resten av ingredienserna. Tryck ner degen i en botten på en form med löstagbara kanter. Grädda i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna helt.
3. Blanda ihop alla ingredienser utom äggvitorna i en bunke med en stavmixer. Vispa äggvitorna styva och vänd sedan försiktig ner dem i den andra smeten. Häll smeten i formen.
4. Tina hallonen och blanda i stevia, citronjuice och potatismjöl. Droppa hallonen i smeten och dra sedan runt med en kniv så att det blir swirls. Ställ in i frysen i minst 3-4 timmar.
5. Ta ut cheesecaken ca 45-60 minuter innan den ska ätas så att den tinar lite och blir krämig. Dekorera hur du vill! :)
Näringsvärde per bit:
155 kcal
9,8 g kolhydrater
12 g protein
17,5 g fett


1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...