måndag 10 april 2017

Skagencheesecake till påskbuffén

Jag hade tänkt lägga ut detta inlägg i helgen, men fredagens otäcka händelser fick mig ur balans och jag var tvungen att lägga sociala media åt sidan lite för att försöka "hitta tillbaka". Jag blev otroligt påverkad av händelsen och var helt sänkt hela helgen. Hur mår ni?

Nästa helg är det Tyngre classic i Solnahallen och Add Ice cream kommer självklart att vara där och bjuda på glass. Jag kommer vara där främst på lördagen och vi kommer ha med oss en massa glass och roliga aktiviteter i montern. Är det några av er som ska dit? :)
I och med att jag kommer jobba hela helgen så blir det inte så mycket påskfirande, men jag tänkte ändå bidra med ett recept som passar superbra till påskbuffén.
Jag kikade igenom Jennys matblogg i förra veckan och fastande för en cheesecake med ägg och räkor som såg otroligt god ut. Min hjärna började genast spinna på hur man skulle kunna göra den hälsosammare och resultatet ser ni här! En proteinrik och matig "cheesecake" som är superenkel att göra och som kan varieras efter smak. Den här kommer jag göra fler gånger!
Skagen-cheesecake
ca 8 bitar

Botten:
4 skivor osötat rågbröd (jag använde Kung Markattas linfröbröd)
1 msk smör

Fyllning:
400 g Philadelphia light
200 g lättkvarg
4 gelatinblad
150 g handskalade räkor
0,5 röd paprika, hackad
0,5 gul paprika, hackad
1 liten röd lök, hackad
0,5 kruka dill, hackad
1 tsk rivet citronskal
örtsalt & peppar

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 15 minuter.
2. Mixa brödet till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner i brödsmulorna så att det blir lite degigt. Pressa ner brödet i en form med löstagbara kanter (ca 24 cm) och ställ åt sidan.
3. Blanda ihop Philadelphia och lättkvarg, tillsätt räkor, paprika, lök, dill, citronskal och smaka av med örtsalt och peppar.
4. Häll av vattnet från gelatinbladen och krama ur vätskan. Smält bladen i en kastrull och häll i den smälta vätskan i fyllningen. Rör om ordentligt och häll sedan fyllningen över botten. Ställ in i kylen och låt stelna i ett par timmar. Dekorera gärna med dill, ägg och citron.
Näringsvärde per bit:
162 kcal
10 g kolhydrater
11,6 g protein
8 g fett


4 kommentarer:

  1. Mums vad god den låter och ser ut!
    Den kommer jag definitivt testa.
    Ha en fin dag

    Kramar
    Lene

    SvaraRadera
  2. Åh, denna var så sjukt god!! Gjorde den till påskbuffén som du föreslog och den fick så många positiva kommentarer! Räckte till ett par luncher tillsammans med rökt lax och kokta ägg också! Tack för detta! :) //Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack, vad glad jag blir att receptet blev bra och uppskattat! :)
      Kram!

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...