söndag 14 juni 2015

Frukostpizza och kaliper

Det var tydligen lite problem att se videoklippet på det första avsnittet av "i köket med Tasty Health" jag lade ut i onsdags, jag ber om ursäkt för det! En liten felinställning på youtube-kanalen var orsaken och nu ska det funka. Jag lägger ändå upp länken igen, längst ner i inlägget för säkerhetsskull.

Den här veckan jobbar jag sista veckan på Pressology och sedan är det glass i stora lass som gäller (se mer i det här inlägget)! Jag längtar verkligen tills vi lanserar glassen, ni kommer inte bli besvikna! I veckan har jag också några slutmätningar med online-kunder jag kört med en längre tid och i fredags var jag och hämtade en ny Harpender kaliper från Martin Brunnberg som är näringsfysiolog och var min lärare på kostrådgivarutbildningen (Paulúns Näringscenter), då min gamla gått sönder. Det är denna jag gör fettmätningar på mina kunder med och det är en av de bästa och enklaste metoderna för att mäta fett%, om man inte har tillgång till en "Bod pod".

Det har blivit lite bakning i helgen också och ett av de recept jag velat göra länge lyckades jag äntligen få till, en "No bake blåbärscheesecake med browniebotten".....kommer passa perfekt som midsommartårta och jag kommer lägga ut receptet på onsdag så att ni som vill hinner baka den :)
Efter förfrågan lägger jag även ut receptet på Frukostpizzan jag gjorde i fredags, en kanongod frukost som man kan förbereda dagen innan och bara toppa med valfri topping på morgonen!

Frukostpizza
1 port

1 dl (ca 40g) havrekli eller vanliga havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 msk stevia sötströ
1 tsk vaniljextrakt
1 äggvita
2 msk osötat äppelmos (eller banan)
3-4 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)

1. Blanda ihop alla ingredienser med en sked. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja i och stek som en pannkaka på medelhög värme, ca 1 minut per sida.

Toppa med dina favoritingredienser, jag hade på Lindahls kokoskvarg, körsbär, hallon, frystorkade blåbär och en stor klick med Buffbake cookie almond butter.

Macros för enbart "pizzan":
161 kcal
21 g kolhydrater
10 g protein
4 g fett

Och här kommer youtube-videon igen för er som inte kunde se den tidigare :)

3 kommentarer:

 1. Frukostpizza lät ju bara för gott, och den där no bake blåbärscheesecake ser underbar ut!

  SvaraRadera
 2. Supergott ju, ska göra som mellis till barnen i förskolan, men då som plättar, den är ju lite svår att hantera som pannkaka, ville inte riktigt hålla ihop. Jag åt den tillsammans med banan blåbär och keso. Testar ofta att bjuda barnen på sockerfria alternativ till barnen, brukar oftast bli uppskattat, det är så positivt. Tack för fantastiska tips och inspiration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, det är svårt att få den hålla ihop om man ska ha med den till mellanmål.
   Tack, vad roligt att höra :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...