torsdag 18 juni 2015

Godaste midsommar"tårtan" - frusen blåbärscheesecake med browniebotten

Snart midsommar hörrni, vad hände med våren?! Har ni några roliga planer? Själv har jag faktiskt inte en aning om vad jag ska göra än, mer än att jag ska fira tillsammans med nära och kära. Det är ganska skönt att inte ha några planer utan bara ta dagen som den kommer, kanske träna ihop med killen på morgonen, laga en brakfrukost till oss båda och sedan bara ta det lugnt. Fixa lite god mat är självklart givet, det är ju det bästa jag vet och efterrätten, det viktigaste av allt (såklart) är redan planerad och klar!
Jag har tidigare gjort två tårtor till midsommar och även om jag är sjukt nöjd med recepten så är det ju alltid kul att testa nya recept och smaker. Har ni testat de här recepten?

Jag har varit sjukt sugen att göra Kittys fudgiga chokladkaka sedan hon lade upp den på Instagram för några veckor sedan och jag fick en idé om att ha den som botten i en frozen cheesecake. Hennes chokladkaka är värd att ätas precis som den är, men den passar sjukt bra som botten i denna kaka och den smakar nästan som en seg chokladboll.....till och med killens barn (7 och 8 år) tycker den var skitgod och om barn gillar den är det ett bra betyg!
Så jag dubblade helt enkelt Kittys recept till botten och gjorde sedan en len blåbärscheesecake som jag hällde över och sedan ställde in i frysen. När man sedan låter cheesecaken tina i en timme blir botten seg och kladdig och cheesecaken smakar som glass......behöver jag säga att det blev sjukt god?!
Chokladkake-receptet innehåller Whey complete och som en liten midsommarpresent får ni 25% på just Whey complete från Proteinbutiken om ni använder koden TASTYHEALTH. En påse kostar då 199 kr och erbjudandet gäller från idag fram till den 28/6.

Här kommer receptet och jag hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör! Glad midsommar!!
Frusen blåbärscheesecake med browniebotten
ca 12 bitar

Browniebotten :(jag dubblade alltså receptet, orginalreceptet för 6-8 bitar är alltså hälften av detta recept)
3 dl havremjöl (mal havregryn i en matberedare)
3 msk sukrin
3 msk kakao
0,5-1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
0,75 tsk bikarbonat
4 msk osötat äppelmos
6 msk valfri mjölk (jag använde mellanmjölk)
2 msk smält kokosolja
2 valfria chokladkakor (2x80g) från Nutri-Nick (jag använde mörk choklad)
en nypa havssalt

Cheesecake:
500 g lättkvarg
200 g Philadelphia light
1 tsk vaniljextrakt
3-4 msk sukrin
125 g frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält 130 g choklad och hacka resten av chokladen i mindre bitar. Rör ner smält choklad, mjölk, äppelmos och kokosolja i bunken med de torra ingredienserna, blanda till en jämn smet och rör sist ner den hackade chokladen.
4. Smörj en rund form med avtagbara kanter (ca 26 cm) med kokosolja och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Eftersom jag dubblade orginalreceptet behövde min kaka vara inne i ugnen i ca 15-18 minuter. Ta ut kakan och låt svalna helt.
5. Blanda ihop alla ingredienser till cheesecaken med en stavmixer. Häll smeten över brownien och ställ in i frysen i minst 2 timmar.
6. Ta ut kakan ca 45-60 minuter innan servering så att den hinner tina lite.
Näringsvärde per bit (1 av 12):
213 kcal
16 g kolhydrater
12 g protein
11 g fett

3 kommentarer:

 1. Hej, gjorde denna igår till midsommarmiddagen och den vart supergod :) Tack för ett gott recept.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofie!

   Tack vad roligt att du gillade den och vad glad jag blir att du testade att göra den till midsommar :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...