söndag 7 juni 2015

Paradiset - Sveriges svar på Whole Foods

Jag har länge undrat varför ingen har gjort slag i saken och öppnat ett Whole Foods i Sverige. Det mesta som kommer från USA går ju hur bra som helst i Sverige och nu har äntligen Starbucks kommit hit.

Men någon har faktiskt någon gjort slag i saken och startat Sveriges svar på Whole Foods - Paradiset, som håller på att bygga upp Skandinaviens största fullsortimentbutik med ekologiska, småskaliga och naturliga matvaror.
Paradiset öppnade den 2:a juni på Brännkyrkagatan på söder och jag var såklart tvungen att kolla in utbudet i den 1600 kvm stora butiken. Och jag måste säga att den är riktigt bra!!! En fräsch grönsaksavdelning med underbara frukter och grönsaker, till samma pris eller till och med billigare än konventionella grönsaker.
De har också en delidisk, där man kan köpa med sig färdig mat hem eller äta på övervåningen där det finns sittplatser.
Det har en avdelning med massa olika frön, gryn, nötter och müsli på lösvikt och allt är snyggt och organiserat.
De har till och med en station där man kan göra sitt eget nötsmör av mandel eller jordnötter, precis som de har på Whole Foods! :)

Utbudet är stort och varierat och det finns en massa roliga livsmedel som man inte få tag på i vanliga livsmedelsbutiker. Det är såklart inte samma sortiment som i USA men de har gjort ett jättebra jobb med att hitta ett roligt och varierat sortiment. Och jag antar att det kommer fler och fler produkter ju mer etablerade de blir.
Jag hittade glutenfri pasta gjort på Quinoa och även en gjord på råris och jag hittade glutenfria tortillas som jag var tvungen att köpa, jag har dock inte testat dem än.
På övervåningen har de en avdelning med hud- och hårvård och de har även en food court där det finns en raw food-bar, härliga sallader, Stikki Nikki glassbar, exklusiva hamburgare mm. Jag köpte en sallad med sötpotatis och räkor till lunch och köpte även flera olika raw food bollar.....man måste ju utvärdera utbudet när man har en mat- och hälsoblogg, ett mycket hårt jobb, he he!
Jag rekommenderar er verkligen att besöka Paradiset om ni bor i Stockholm eller är här på besök. De kommer öppna fler butiker i Stockholm under året, vilket är superkul och gör det mycket lättare att handla ekologisk till bra pris.

Så kul att något som liknar Whole Foods äntligen kommit till Sverige!!!

8 kommentarer:

 1. Låter underbart. Lite som Green matmarknad i Malmö, fast ännu bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit på Green matmarknad, får gå dit nästa gång jag är i Malmö :)

   Radera
 2. Vilket paradis! Nu måste jag faktiskt hoppa på färgan mot Stockholm så snabbt som möjligt. Det finns inget liknande här i Finland :( Men det är nog roligt att besöka vårt kära grannland alltid nu och då, svenskarna är så utåtriktade och oerhört vänliga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag att du ska göra och vad roligt att du ser oss som vänliga :)

   Radera
 3. Jag har hört så mycket gott om detta och vill så gärna dit! Nu bor jag visserligen i Nacka, men ändå lite pyssel när man har en liten hemma...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag! Säg till om du ska dit så kan vi gå tillsammans :)

   Radera
 4. Men oj så underbart, det här ska definitivt besökas... när nästa lön kommer. Typ. Man har väl en viss tendens att inte hålla sig till det man i förväg skrivit ner på shoppinglistan :p

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...