måndag 13 juli 2015

Snabb och enkel jordgubbs- och rabarbersmulpaj

Finns det något bättre än att sitta på en veranda i kvällssolen och äta en varm smulpaj med vaniljglass? Det finns det säkert, men det är ändå inte mycket som slår en krispig smulpaj med vaniljglass!
Vi hade en liten veranda på stugan i Sälen och även om vädret inte var så bra större delen av veckan så fick vi några solglimtar en av kvällarna. Vi gick till utegymet och rev av ett pass med efterföljande intervaller och självklart passade vi på att grilla på kvällen och jag gjorde en paj som vi njöt av till efterrätt. Jag önskar jag hade med mig en pint med Add icecream vaniljglass, den hade passat perfekt till den här pajen eftersom den inte innehåller så mycket protein (det gör nämligen Add icecream-glassen), men lättglass fick duga för den här gången.
Jag har gjort en jordgubbs- och rabarberpaj tidigare, men i det här receptet har jag inget proteinpulver utan blandade ihop de få ingredienser jag hade packat med mig i väskan. Den är superenkel att göra och när till och med barnen tar två gånger och mumsar högt och ljudligt, måste det vara ett bra betyg!
Jordgubb- och rabarbersmulpaj
ca 8 portioner

Deg:
2 dl havremjöl
2 dl mandelmjöl
0,5 dl riven kokos
0,5 dl Sukrin eller stevia sötströ
2 msk osötat äppelmos
0,5 dl kokosolja (fast form)

Smuldeg: Halva satsen deg +1,5 dl havregryn

Fyllning:
500 g färska jordgubbar
1 stjälk rabarber
1.5 tsk potatismjöl
2 msk Sukrin eller Stevia sötströ

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser till degen och dela degen i två delar. Tryck ner halva degen i botten av en lite mindre pajform.
3. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och strö över sukrin och potatismjöl, rör runt. Häll blandningen över botten.
4. Blanda ner havregrynen i den andra halvan av degen tills du får en smuldeg. Strö smuldegen över frukten och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills toppen är gyllenbrun och krispig. Ta ut och låt svalna lite. Servera med lättglass eller för en proteinrikare efterrätt: hemgjord vaniljsås (lättkvarg, vaniljpulver, sukrin).
Titta vad krispig toppingen är!
Näringsvärde per bit:
259 kcal
19 g kolhydrater
6 g protein
17 g fett

2 kommentarer:

  1. Ser hur god ut som helst. Kram!

    SvaraRadera
  2. extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and
    return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.
    hand mixers

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...