måndag 22 februari 2016

Mango & passion proteincheesecake

Alltså, kvarghyllorna i butikerna är verkligen helt överfulla av nyheter. Har ni sett hur mycket olika varianter och smaker det finns?! Galet! Nu är tyvärr långt ifrån alla så klockrena som mina favoriter från Lindahs: kokos, hallon, vanilj och Hey Lemonade men det är kul att det finns så mycket att välja på.
Förra veckan hittade jag dessa nyheter från Arla men ingen av smakerna får mer än 3 av 5 i betyg från mig. Kokos-kolan var lite mesig i smaken och smakade mest kokos och hallon-rabarber smakade mest hallon.
Däremot hittade jag Lindahs senaste nyhet, Mango Ananas och den var en riktig höjdare. Inte så söt, snarare lite syrlig och riktigt krämig. En av mina nya favoriter!
Apropå mango så tänkte jag dela med mig av receptet på cheesecaken jag gjorde på min födelsedag som har smak av just mango.
Jag blev inte helt nöjd med versionen jag gjorde på min födelsedag, själva cheesecaken blev lite för torr och botten var inte helt 100. Jag gjorde några justeringar och det gjorde susen. Något som verkligen är viktigt när man gör cheesecake är att inte grädda den för länge. När man tar ut den ur ugnen ska den vara lite lös i mitten, den sätter sig efter ett par timmar i kylen och kommer bli superkrämig. Gräddar man den för länge kommer den bli torr och smaka väldigt mycket ägg.
Den här cheesecaken kommer jag göra mycket i sommar, riktigt frisk och fräsch! Om jag ska vara ärlig så kanske jag inte ska kalla den mango & passion cheesecake i och med att passionsfrukten är till dekoration, men det passade så bra att ha den som topping så den får heta det ändå :)
Mango & passion protein cheesecake
ca 8 bitar

Botten:
2 dl (70 g) mandelmjöl
4 msk (60g) mandelsmör
1 msk honung
2 tsk stevia sötströ

Fyllning:
500 g lättkvarg (naturell eller vanilj)
200 g Philadelphia light
2-3 msk stevia sötströ (eller motsvarande sötning)
2 små ägg
1 skopa (25g) whey complete vanilj
250 g mango (färsk eller fryst)

Topping: Mango och passionsfrukt

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut degen i botten av en pajform med löstagbara kanter, jag använde en form som är 21 cm i diameter (lite mindre än en vanlig pajform).
3. Ha i alla ingredienserna till fyllningen i en skål och mixa ihop med en stavmixer. Smaka av om det behövs mer sötning. Häll smeten över botten.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Det kommer vara lite lös i mitten men grädda inte längre, den kommer sätta sig när den får stå i kylen ett tag. Bakar du cheesecaken för länge kommer den bara bli torr. Ta ut kakan och låt svalna ett tag. Ställ sedan in i kylen i minst 3 timmar men gärna över natten.
5. Innan servering, toppa med passionsfrukt och mango.
Näringsvärde per bit:
248 kcal
11 g kolhydrater
18 g protein
13 g fett

13 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack, den blev faktiskt väldigt god :)

   Radera
 2. Har en fråga angående proteinpulver. Var i en butik som säljer protein pulver för att köpa just detta till bakning. Då sa han som jobbade där att jag skulle ha ett särskilt proteinpulver för bakning för annars förstördes näringsämnena i pulvret. De stämmer väl inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det är bara okunskap, vanligt proteinpulver förstörs inte och det går bra att baka med vanligt protienpulver :)

   Radera
 3. Dina recept är verkligen en lifesaver när man vill leva ett hälsosamt liv men ändå kunna unna sig något. Jag tänkte göra en sådana där förfrågan på recept.

  Jag har turen att ha en pojkvän som är lika träningsintresserad som mig själv. Han äter väldigt sällan godis vilket är skönt då vi slipper ah det hemma. Till påsken så skulle jag ändå vilja överraska honom med ett påskägg och har suttit och kollat lite i ditt arkiv för att bygga ihop något gott. Jag vet dock inte vad jag ska välja och vissa tryfflar är ju lite stora. Vilka skulle du ha valt? :) Brukar du tillverka påskägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Åh tack snälla, vad gullig du är!

   Jag kan kolla på lite nya recept på tryfflar till påsk :)

   Radera
 4. Vet du vad! Nu orkar jag inte vänta på att din glass ska komma till Falun i dalarna längre, väntat sen innan sommaren att få testa den... Hahaha, kan du inte fixa det typ nu?!!! ;) Stor kram och tack för en suverän blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag jobbar på det och vi hoppas verkligen kunna komma till Falun och övriga Sverige så snabbt det bara går :)

   Radera
 5. Hej! Tänkte kolla med dej om du har något bra recept på glutenfritt bröd som passar till smörgåstårta? Något mjukt och "saftigt" som inte blir för torrt när det står över natten i kylen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, mycket bra fråga!

   Ett bikarbonatbröd gjort på rismjöl och havremjöl borde funka. Har recept på det under "bröd" :)

   Radera
 6. Can't wait to try this recipe! Thank you for sharing!
  Have you ever heard of celeb networth - the famous website for celebrities information?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...