onsdag 4 februari 2015

S'mores Questbars och proteinchips

Det var ett tag sedan jag beställde något från Iherb.com, främst för att det finns så mycket olika bakgrejer och Questbars att köpa på Proteinbutiken och i vanliga livsmedelsbutiker, men förra veckan var jag inne och tittade och "råkade" trycka på shoppingknappen lite för många gånger ;)

Jag hittade en hel del saker som jag inte testat tidigare och här är några av sakerna:

Dukan Oatbran Granola:
Första gången jag testar den här granolan men det blir inte sista gången! Stora knapriga bitar och god smak. Supergott i kvargen med lite bär. 0,75 dl (ca 30g) innehåller 93 kcal, 2,5 g fett, 17 g kolhydrater (varav 11 fiber och 0 g socker!) och 6 g protein.

Dukan Fettuchini noodles:
Som mirakelnudlar men med smak av spenat. Jag ville bara testa, men de smakar nästan precis som andra typer av dietnudlar. Så jag kan lika gärna köpa dem från Sverige.

Colostrum:
Jag har läst en hel del positivt om Colostrum om man har magproblem (jag har IBS och har i perioder då jag är stressad mer besvär).
Colostrum är den första mjölken som alla nyfödda däggdjur  naturligt får och den är rik på bakteriebindande immunnglobuliner, antibiotiskt verkande äggviteämnen och tillväxtfaktorer. Nyligen genomförda studier på mjölken visar vetenskapligt att mjölken eller renade delämnen i den kan vara verkningsfulla vid behandling av flera tillstånd som magbesvär: inflammatorisk tarmsjukdom, sår och skador från NSAID (inflammationsdämpande medel som Voltaren, Naproxen m.fl), och vid cytostatika, cellgiftorsakad, inflammation i tarmens slemhinna. 

Golden flax seed:
Som det låter, gyllene linfrö, dvs linfrön med gul färg. Tänkte testa att baka low carb focaccia med det för att slippa den trista bruna färgen.

Atkins Peanut butter cups och chocolate candies:
Smakar precis som Reeses peanut butter cups och non stop fast utan socker. Jag brukar ta med en påse nonstop som biogodis :)

Questbars S'mores och Double chocolate chunk:
Äntligen fick jag tag i den nya smaken av Questbars: S'mores! Tyvärr såg jag nu att de är slutsålda, men de borde komma in snart igen. Förhoppningsvis kommer de till Sverige i vår.

Vad kan jag säga om den nya smaken då?
Mjuk konsistens, tillskillnad från många andra smaker som kan vara ganska sega. Den är väldigt söt, men jag gillar det! Själva baren smakar lite som sockerkasdeg, med härliga bitar av choklad och "kex". Jag tycker det här är en av deras bästa smaker, tillsammans med chocolate chip cookie dough, double chocolate chunk och cookies and cream.

Quest Protein chips:
Det här var den produkt jag var mest exalterad över att prova!
 Jag köpte två smaker: Sour cream & onion och Sea salt & vinegar.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga....det smakar ju inte som chips direkt ;) Men det kan man ju förstå eftersom näringsvärdet är otroligt! Per påse får du i dig 2,5 g fett, 5 g kolhydrater och 21 g protein!

Första smaken är god, man får lite salt och kryddor på tungan och det verkar lovande. Sedan kommer den lite torra proteinsmaken och efter några tuggor är chipsen ganska tråkiga och smakar VÄLDIGT mycket protein. Lite mer kryddor hade inte suttit fel! De är ok, men jag äter hellre en riskaka med keso och jordnötssmör på. Som bio-snacks, till matlagning eller för att stilla suget om man vill ha något salt är det ok, men det är absolut ingen gourmetupplevelse.

Det var beställningen denna gång, vi får se vad det blir nästa gång. Har ni några tips på roliga produkter att beställa? Vill ni beställa från iherb kan ni använda min kod TMC520 för upp till 10USD rabatt vid din första beställning.

11 kommentarer:

 1. Jag gillade inte alls nya Questbaren, har en hel låda och får nästan uppstötningar när jag äter dem, men är för snål för att slänga dem:) SKa till USA om några veckor men dollarna har blivit mycket dyrare så det är oftast smartare att köpa på erbjudande i webshop i Sverige för tillfället.. Jag är så nyfiken på chipsen, men det låter inte som någon jättehit:) Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad lustigt hur smaken kan vara så olika, jag älskade den :)
   Jag kan köpa dem av dig ;)

   Nej de var ingen superhit, men det var kul att prova!

   Kram

   Radera
 2. .Hej!
  Jag har en fråga angående beställning ifrån iherb. Jag har beställt därifrån ett flertal gånger och har du fått ett samtal när de ska leverera paketet och jag har lyckligtvis varit hemma de gångerna. Men pga av jobb nu så är jag borta större delen utav dygnet och jag undrar då hur det blir när de ringer och ska leverera? Eller kan man säga att de ska droppa av det på något postombud eller hur går man tillväga?
  Om du vet så är jag tacksam för svar :)

  Förövrigt, tack för en superbra och inspirerande blogg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Om du inte är hemma kan du antingen skicka paketet till en annan adress (typ jobbadress) eller så kommer paketet till närmaste uthämtningsställe/postombud :)

   Radera
 3. Hej!

  Jag har en undran över beställning på iherb. För att man ska komma undan billigt ska man ju undvika att komma över 1800kg och under 40 dollar. Men kan man lägga, säg 3 beställningar vardera 40 dollar direkt, eller räknar de ihop det som ett paket så att det blir jättedyrt ändå??

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad jag förstår så ska det gå att beställa flera små beställningar för att komma undan med en billigare frakt :)

   Radera
 4. Vilka spännande produkter! Just proteinchipsen och questbaren (den nya smaken) har jag varit sugen på att testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den nya proteinbaren var en riktig hit! :)

   Radera
 5. Kan inte du skriva om du tycker att tabletterna mot magproblemen fungerade? Jag har själv, precis som du IBS, framförallt under stressiga perioder i livet, just nu tar jag glutamin, som vissa har sagt ska hjälpa mot IBS, men om tabletterna hjälper kanske jag också ska beställa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara testat dem i en vecka nu så det är lite för tidigat att utvärdera, men jag återkommer :)

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...