tisdag 24 februari 2015

Vaniljcrêpes med nötchokladkvargs-fyllning och jordgubbar

Hej på er!
Nu är jag hemma från Barcelona och det har varit en riktigt mysig resa och det var välbehövligt med miljöombyte.
Lyx med virgin strawberry daiquiris och chokladfondue med frukt och bär i solen
Det var länge sedan jag var i Spanien senast och jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg hur jag tyckte att maten var då, men jag blev glatt överraskad över utbudet på den här resan! Jag är inte speciellt förtjust i tapas (även om vi blev bjudna på ett av de tapas-ställen som ska vara bäst i Barcelona) så vi gick mest på internationella restauranger och det fanns bra alternativ på alla ställen vi gick på, även för min vän Gabriella som är glutenintolerant. Jag blev alldeles exalterad när jag blev tipsad om restaurangen "Flax & Kale", en flexitarisk restaurang, dvs vegetarisk med inslag av fisk och ägg och med en meny som till stor del var glutenfri och fri från raffinerat socker. Ett helt underbart ställe och vi åt brunch där på lördagen och även frukost på söndagen. Vi testade bland annat hemgjord kokosyoghurt, whole wheat flax bagel med grillad seitan och vegansk cream cheese, eggs benedict med vegansk hollandaisesås och även flera av deras kallpressade juicer. Kan verkligen rekommendera detta ställe om ni åker till Barcelona!!
Almond milk cappuchino och kallpressade juicer
Eggs benedict
Nu är jag i alla fall hemma i mina vanliga rutiner och träningsvärken från gårdagens pass i olympiska lyft med Allvar före lek är brutal! Jag har precis kört ytterligare ett pass med dem nu på eftermiddagen och som återhämtning efter passet blev det de här vaniljcrêpsen fyllda med nötchokladkvarg och jordgubbar. Helt underbara!!!
Jag hittade äntligen nötchokladkvarg igår och jag har sett att det råder delade meningar om smaken, men jag älskar den! Jag har också testat tranbärssmaken, hallonsmaken och blåbärssmaken, alla goda även om jag hellre köper naturell och blandar i blåbär eller hallon själv.
Nötchokladen var i alla fall gudomlig till de här crêpsen och här kommer receptet så ni också kan testa!
Vaniljcrêpes med nötchokladkvargs-fyllning och jordgubbar
1 port

1 dl (30g) havregryn
1 msk stevia sötströ
1/2 tsk bakpulver
2 msk osötat äppelmos
2 äggvitor (eller 0,6 dl flytande äggvita)
1/2 dl osötad mandelmjölk
1 tsk vaniljarom

Fyllning:
150 g lättkvarg i nötchokladsmak
75 g jordgubbar

1. Blanda ihop ingredienserna till crêpsen i en skål med en stavmixer tills det blir en slät smet. Stek i stekpanna, en crêpes i taget i ca 30 sekunder per sida.
2. Bred ut lite nötchokladkvarg i mitten av varje crêpe och lägg på lite hackade jordgubbar, rulla ihop och njut.
Näringsvärde per portion:
265 kcal
34 g kolhydrater
26 g protein
3 g fett

3 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka! Har velat testa nötchokladsmaken men inte hittat den i affären. crêpesen ser supergoda ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marja!

      Testa den när du får chansen, jag tycker smaken var supergod!!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...