torsdag 19 februari 2015

Barcelona nästa! (vad packar jag med mig i matväg på semestern?)

Efter en ganska intensiv start på året, tar jag en liten mini-semester och åker till Barcelona senare i eftermiddag. Det ska bli så skönt med miljöombyte, sol och testa roliga restauranger. Jag har aldrig varit där så det kommer nog bli en hel del promenerande för att upptäcka staden.
bild: barcelonaforum.se
Jag får många frågor från kunder om hur man ska tänka när man är på semester men ändå vill fortsätta äta hälsosamt och hålla formen och det är egentligen inte så krångligt, det gäller bara att bestämma sig! Semester brukar för många innebära sovmornar, mycket och annan typ av mat, vin och godsaker. Man kan absolut unna sig sådant då och då men det är viktigt att inte komma ur sina rutiner helt. Är man van att äta mellanmål och hoppar över dem på semestern kommer hungern och sötsuget komma som ett brev på posten, så tappa inte alla rutiner bara för att du är på semester!
Ska du tävla eller har ett specifikt uppsatt mål behöver du såklart vara lite striktare och kanske redan innan semestern kolla upp restauranger, frukost, gym mm, men handlar det bara om att du vill leva hälsosamt tycker jag att det räcker med att vara medveten om dina val och ha med dig proteinrika mellanmål i väskan.

Jag är absolut inte extrem på något sätt (även om jag tidigare rest under tävlingsdieter och behövt vara superstrikt med mat och träning) och jag gillar att äta ute när jag är på semester, men jag försöker tänka på mängden mat jag äter och att bara välja sådant jag verkligen tycker om. För att hålla mina rutiner med mellanmål har jag med mig proteinbars, oftast Questbars eller hemgjorda bars, havregryn (att göra gröt på) och proteinpulver i portionspåsar. Det klarar man sig ganska långt på! Till frukost väljer jag oftast ägg, yoghurt och frukt och luncher/middagar äter jag oftast ute och då väljer jag oftast grillat, fisk, grönsaker och liknande i den mån det går.
Vi har ingen tillgång till gym på hotellet så jag har med mig träningskläder och vi kommer köra några korta pass på hotellrummet, antagligen någon form av cirkelträning med kroppsvikt.

Nu är flygresan till Barcelona inte så lång, men flyger jag längre packar jag allt som oftast med en liten kylväska med "Havre & kesella-frallor", kalkon, proteinbars och någon frukt. Det enda man inte får ha med på flyget är flytande saker. Jag har säkert haft tur, jag har hört många som fått slänga sin matsäck i säkerhetskontrollen, men det har jag aldrig råkat ut för....peppar peppar. Jag har till och med haft med mig kvarg på flyget!
Klockren bild, hi hi!
För att summera, klart man ska slappna av och njuta av semestern! Det viktigaste verktyget är att äta MEDVETET, tänka på mängderna och njuta av det man äter. Inget är förstört av lite annan mat eller mindre träning under ett par dagar eller någon vecka, så länge du kommer in i dina vanliga rutiner när du kommer hem. Det är trots allt helheten som räknas inte bara ett par dagar av året!

På söndag är jag tillbaka med nya recept och tips :)

5 kommentarer:

 1. Härligt med Barcelona! Om jag inte minns fel så finns det utegym längs strandpromenaden, så inte ska du behöva sitta inne på hotellrummet. Ut och njut av solen! :) -Malena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, vi tog en promenad på stranden i alla fall :)

   Radera
 2. Vad underbart! Jag är bra sugen på att åka iväg jag med... Ha nu en underbar resa!

  SvaraRadera
 3. Hoppas resan blir kanon! Skulle precis köpa proteinpulver whey complete i vanilj och pure mpc för jag ska tasta att baka lite. Men har stått nu en vecka så här när jag ska beställa kasein:

  NUTRITECH PURE MPC är berikat med *Aminogen ® som innehåller speciellt utvalda protein enzymer och det hjälper dig att smälta och därmed tillgodogöra dig med av proteinet i din kost.


  Pure MPC ersätts nu av Protein 90 Plus från Nutritech.

  Vad använder du då om denna är slut och ska ersättas? Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Det är i stort sett samma pulver, bara ett annat namn, så det är bara att köpa det som Pure MPC ersätts med :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...