Visst ser de goda ut?! Men nog om semlor och över till knäckebröd! Jag älskar delikatessknäcke, ni vet sådana där fyrkanter man kan köpa som är toppade med typ müsli, pumpafrön, honung eller en massa olika kryddor. Det känns verkligen lyxigt att ta en sådan bit med ett par skivor mager ost och röd paprika (min favoritkombo) eller en klick jordnötssmör till en kopp te.
Men delikatessknäcke är ganska dyrt och det är faktiskt inte svårt att göra eget knäckebröd.
I det här receptet har jag använt mig av fettreducerat sesammjöl (finns inom kort att köpa på Proteinbutiken) istället för vanligt mjöl och sedan har jag en massa olika frön i för att det ska kännas lyxigt! Som toppen av i't har jag strött över rostade pumpafrön och lite havssalt, men här kan du välja exakt vad du vill för att få knäckebrödet som du vill ha det.
Glutenfritt (low carb) knäckebröd med pumpa & havssaltca 1 plåt = 21 bitar
2 dl sesammjöl (ca 60g) går säkert att byta ut mot majsmjöl eller liknande
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
0,5 tsk salt
1,5 msk olivolja
2 dl kallt vatten
3 msk rostade pumpakärnor
1 nypa havssalt
1. Sätt ugnen på 150 C.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan olivolja och vatten. Det ska bli en lös smet. Häll ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och bred ut till en rektangel.
Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och skär upp eller bryt knäckebrödet i valfritt stora bitar.
Ställ in i ugnen och grädda i ytterligare ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Förvara lufttätt och svalt.
Näringsvärde per bit (av 21 bitar):
47 kcal
0,6 g kolhydrater
2,5 g protein
4 g fett
Tack fina du för länkningen! Ditt knäckebröd låter så gott. Kram
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaTror du att man kan byta ut sesammjölet mot majsmjöl istället?
Kram
Hej!
RaderaDet står det i receptet ;)
Kram
Hej igen!
RaderaSåg det precis... Lite för snabb när jag läste, blev för exalterad av och baka dessa haha ;)
Tack!!
Det här knäckebrödet ser super ut! Och härlig semelinspiration :)
SvaraRaderaTack, det är verkligen supergott!!
RaderaTrevligt med ett knäckerecept! Försöker äta nyttigt och hålla ned kolhydraterna men saknar knäckebröd mycket. Undrar :Har du bakat med skrädmjöl nån gång? Och i så fall vad tycker du om det?
SvaraRaderaTack för en superblogg!
Hej och tack!
RaderaNej det har jag faktiskt inte gjort, jag får testa det någon gång :)
Åh, min moster gör alltid knäckebröd likt detta och bjuder mig på dem. Det är så gott! Tack för receptet, nu ska jag göra mina egna och bjuda henne ;)
SvaraRaderaVad roligt, hoppas hon uppskattar det :)
RaderaHar gjort det här knäckebrödet tre gånger nu och det är verkligen en storfavorit! En fundering bara, tänkte använda rismjöl sist jag bakade men när jag vägde upp 60g av mjölet var det inte i närheten av 2dl.. vad är bäst att gå efter i receptet, vikten eller volymen när det gäller mängden mjöl? :)
SvaraRaderaJag skulle nog säga att det blir bäst om går efter vikt :)
Radera