torsdag 30 april 2015

Skagen och lite nya fynd

Glad Valborg mina vänner!

Jag jobbar imorgon så det blir väldigt lugnt för mig. Jag hade tänkt träna nu ikväll men kroppen är helt mör efter att jag valt att cykla till och från jobbet två dagar i rad efter att inte ha tränat eller rört på mig på över 4 veckor (på grund av operation följt av en dunderförkylning). Det tar nästan 40 minuter enkel väg så det blir en rejäl sväng varje dag men det är riktigt skönt att cykla och slippa trängseln i tunnelbanan. Det kommer bli mer cykling framöver, perfekt sätt att få in mer vardagsmotion eftersom jag inte hinner träna lika mycket nu som jag gjort tidigare. Styrketräningen är fortfarande superviktig för mig (och det som är absolut roligast) och jag försöker få in 3-4 pass i veckan nu när jag jobbar mer, mot mina tidigare 5 pass per vecka. Men allt har sin tid och jag hoppas kunna få lite mer tid till träningen framöver :)

Istället för att hitta på något ikväll blir det en lyxmiddag med nyttig skagenröra på fullkornsbröd och sedan smal risotto med oxfilé.
I helgen blir det en massa bakning och experiment med mina nya fynd som jag hittade i veckan:
Kikärtsmjölet är ju inte direkt någon nyhet men grönärtsmjölet och linsmjölet har jag inte sett förut. Jag tänker mig dem som bas i pajer och bröd men ska googla runt lite efter inspiration. Har ni testat att baka med dem? Jag hittade dem på Ica Västermalmsgallerian (vid Fridhemsplan) men de finns säkert på fler ställen.
Man kan faktiskt alltid kan fråga den inköpsansvarige om de kan ta in livsmedel, de kanske inte alltid kan eller vill men man kan alltid fråga :)
Jag hittade också kokos-matlagningsgrädde i kyldisken. Jag köpte den för att jag gillar att testa nyheter men jag förstår inte riktigt vad skillnaden är mot att använda vanlig kokosmjölk. Men jag ska testa.

Önskar er en riktigt trevlig Valborg och första maj!

Ps. Ett litet valborgstips: Proteinbutiken har crazy weekend och rear ut mitt favoritprotein Whey Complete för 174 kr (ord.pris 269 kr)


12 kommentarer:

  1. Hej,
    Jag har heller kunnat träna pga att jag opererat mina bröst. Det har gått drygt två veckor så det lär dröja ett tag till. Snart hoppas jag kunna börja med pw samt cykla till jobbet. Har du någon erfarenhet av bröstförstoring? Och hur tycker du jag ska tänka så att jag inte går upp i vikt under Träningsuppehållet?
    Vilken smak är godast av proteinet?
    Tack för himla bra recept!
    Trevlig valborg!
    Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har själv gjort en bröstoperation (ett lyft) och vet att det tar lite tid innan man kan träna.
      För mig kunde jag träna ben, armar och axlar efter 3 veckor men jag lyssnade på kroppen och gjorde inget som gjorde ont.
      Börja lugnt och försiktigt och om du inte tärnar lika mycket som tidigare får du reglera maten lite eftersom du inte behöver lika mycket energi om du inte tränar.

      Jag använder vanilj och choklad mest, men gillar verkligen cappuchino och päron/vanilj :)

      Radera
  2. Jag hade också en väldigt lugn valborgskväll! Valde att stanna inne och titta på en skräckis. Vilka roliga mjölsorter du hittat (linsmjöl har jag inte hört om tidigare). Hoppas du hittar på massor av härliga recept med dessa produkter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skräckis låter inte helt fel det heller :)
      Jag hoppas kunna hitta på en massa nya roliga recept!

      Trevlig kväll Marja!

      Radera
  3. Här finns ett bra recept på bröd bakat på linsmjöl!
    http://hanna.metromode.se/category/brod-2/page/3/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, det ska jag kolla in! :)

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. Ingredienser 6 st tekakor
    2 ägg, vispade luftigt
    2 1/2 dl valfri mjölk
    1 dl linsmjöl
    1 dl gulärtsmjöl
    1 msk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    1 krm örtsalt
    1/2 tsk mortlad kummin + 1/2 tsk mortlad fänkål, kan ersättas med 1 msk brödkryddor
    Toppingförslag: Sesamfrön och boveteflingor.
    Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Vispa äggen luftiga. Vispa sedan ner mjölken. Blanda dom torra ingredienserna. Vispa sedan ner lite i taget av dom torra ingredienserna i äggen och mjölken tills du har en jämn tjock smet. Låt stå i 5-7 minuter. Klicka ut på en plåt eller i muffinsformar. Du kan också (vilket jag gjorde) fukta händer i lite kallt vatten och forma tekakor som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper. Jag toppade med sesamfrön och boveteflingor. Innan du sätter in plåten gör du i ordning ca 1/2 dl vatten i ett glas eller i ett dl-mått. Sätt in plåten och häll vattnet längst ner i ugnen och stäng luckan fort. Ångorna av vattnet ger brödet en fin, krispig yta. Grädda i ca 10-20 minuter beroende på hur stora du gör dom, jag hade mina inne i 15 min.

    SvaraRadera
  6. Jag älskar din skagenröra, så himla god �� Vart en favorit förra sommaren och jag gjorde den ofta till lunch då. Igår bjöd jag kollegorna på den när vi hade lite plockmiddag och alla skulle ta med sig något var. Den fick tummen upp även där ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad roligt att höra, tack! :)

      Radera
  7. I must have to take your blog as my primary blog for reading as there are so many new things to getting more and more true information.
    handicrafts of india

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...