torsdag 2 april 2015

Smaksättningsfavoriter just nu

Glad påsk mina vänner!
Nu tar jag ett par välbehövliga semesterdagar innan det är dags för att pressa juice på måndag igen till Pressologys butik som öppnade i tisdags på Nybrogatan 21. Jag kommer fira påsk hemma hos mamma i år och medan hon fixar den mesta av maten tänkte jag fixa lite påskgodis imorgon förmiddag.
Det var evigheter sedan jag gjorde en muggkaka, jag har varit inne i en "kvarg-med-bär och nötter"-period ett tag nu, men imorse blev det en  bananmuggkaka som jag gjorde på havregryn, banan, äggvita, cashewdryck, kokosmjöl, bakpulver och kanel. Receptet hittar ni här. Skålen ni ser ovan är den jag oftast använder till mina muggkakor och den är köpt på IKEA. Perfekt storlek och muggkakorna blir runda och fina utan att de svämmar över, vilket lätt kan hända om man använder en för liten skål eller mugg.

Till muggkakan gjorde jag en jordgubbssås genom att mixa lättkvarg, cream cheese extra light, lite cashewdryck och jordgubbspulver vilket ger en supergod och söt jordgubbssmak.
Bärpulver och grönsakspulver är storfavoriter i mitt kök just nu när det kommer till att smaksätta och sätta färg på kvarg och olika bakverk och sötsaker. Förutom smak och färg så tillför de även en hel del vitaminer och antioxidanter. Det är såklart alltid bäst att äta frukt och grönt i "naturlig form", men det är lite kul att använda de här pulvrena i matlagning och bakning tycker jag.

Jordgubbspulvret har jag köpt på 8T8 som ligger precis vid Mariatorget på söder och de har även blåbärspulver, passionsfruktpulver, hallonpulver, havtornspulver mm. Helt underbara!


Lingonpulvret köpte jag i somras när jag var på Rosendals trädgård på Djurgården, men det finns även här (där de har en massa olika bärpulver) och här. Blåbärspulver testade jag igår då jag blandande ner det i kvargen tillsammans med lite rivet citronskal, stevia och pekannötter, grymt gott!
Rödbetspulvret köpte jag på Whole Fords i London (där köpte jag även acaipulvret) men det finns bland annat att köpa här.

Förutom att smaksätta kvargen är de här pulvrena goda och nyttiga att ha i smoothies, i bakverk som muffins och mjuka proteinkakor och även i påskgodis som till exempel de här sockerfria marsipan pralinerna:
Nä nu ska jag nog faktiskt ta och börja med att göra lite påskgodis ändå, det här receptet är en stående favorit hos mig:
Vilket är ert favorit-godis recept att göra till påsk?

2 kommentarer:

 1. hej.. var hittar man cashewdryck? vilken fantastisk sida du har.. Håller på att prova en del av dina recept för fullt.. Den grillade paninin med kyckling, keso o spenat är riktigt god:) Har precis förberett en omelettrulle med kalkon osv till morgondagens frukost:) Har du några bra tips på bra smoothies ex till frukost?
  Ha en fantastisk dag../ Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag hittar den i vanliga Ica och Coop-butiker. Det finns pistagedryck, cashewdryck, havredryck, kokosdryck mm. Du kanske får fråga din butik om de kan ta hem det? Märket är GoGreen.

   Härligt!
   Jag gillar att mixa kvarg, frysta bär, lite lätt kokosmjölk, vaniljproteinpulver och lite mandelsmör :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...