måndag 25 maj 2015

10/10 för nya kvargsmaken och vinnare av choklad

Har ni fått tag på den nya kvargsmaken kokos än? Det har jag :) Jag testade den i helgen och jag måste erkänna att jag var lite orolig att den skulle smaka kemiskt eller typ som tvål, men jag blev glatt överraskad när jag tryckte in skeden i munnen!! Krämig, len kokossmak och inte för söt. Ett stort plus att burken innehåller 250 g istället för 150 g. Den här kommer förgylla många av mina sommarkvällar tillsammans med lite bär eller frukt! Kan tänka mig att den blir kanongod att frysa lite och äta som glass. 10 tummar upp av 10 möjliga!! 
Igår var sista dagen att vara med i utlottningen av sockerfri choklad + stevia droppar, vad roligt att det var så många som ville vara med!
Vinnarna den här gången blev:

Julia Lundberg
Med motiveringen: Men så kul med en tävling!! Jag har följt din blogg i snart ett år och bakat allt(!!) du gjort sedan dess i fikaväg(kategorin sötsaker)! Jag är en riktig sucker för sötsaker + fitness så jag har fallit pladdask för din blogg :) Jag skulle nog gå lite bananas om jag vann, mest troligt hade jag nog gjort dina low carb kanelbulle rollup's och ringlat över choklad och gjort pannkakorna riktigt efterrättsvänliga! Älskar dem med glacen dem har idag, men less is a bore, and more is more för mig när det gäller gosaker ;)
Tack för en underbart inspirerande blogg!
Kram från Julia Lundberg 

Felicia Kyrk
Med motiveringen: Gillat på facebook och följer instagram! 
Åh detta vill jag verkligen vinna, skulle använda detta till att göra chokladdoppade jordgubbar till mig och min andra hälft! /Felicia Kyrk

Stort grattis tjejer, jag kommer kontakta er via mail!!

Med det sagt är det dags för kvällsfika: Lindahls kvarg med kokossmak, färska jordgubbar och en liten nypa Paulus granola.....vardagslyx på högsta nivå!!

12 kommentarer:

 1. Har också skrivit om chokladen! Och tack för tipset om den nya smaken på kvargen, den vill jag testa!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för en inspirerande och grym blogg! Du är min förebild :)

  Jag har en fråga som jag tror du kan svara på. Jag följer styrkelabbet.se och han skrev nyligen att för att bygga muskler är det bästa sättet att aktivera varje muskel ofta och lagom istället för sällan och mycket. Att det är bättre att träna styrketräning för hela kroppen 3 gånger i veckan/alternativt 2 ggr i veckan underkropp och 2 ggr i veckan överkropp, istället för att dela upp kroppen i splittat program och träna bara någon muskelgrupp per pass. (ex. ben, bröst, triceps och axlar respektive rygg i separata träningspass.
  Jag tränar nu och sedan ett tid tillbaka ett splittat program (ben, rygg respektive bröst, axlar och triceps) 3 ggr i veckan och jag undrar bara om det är bättre att träna ett helkroppsprogram 3 ggr i veckan istället för optimal muskeltillväxt?
  Mycket tacksam för svar!

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det finns studier på det där:
   I en studie har man jämfört samma träningsvolym per muskelgrupp (för hypertrofi - muskelvolym):

   24 set 1 gång per vecka

   12 set 2 ggr per vecka

   8 set 3 ggr per vecka

   Då har det visats att färre set oftare ger en bättre volymökning. Men inte nödvändigtvis en högre volym totalt sett utan det gäller ju att stimulera en tillväxt och sedan återhämta sig och bli starkare. För att stimulera tillväxt är alltså 8-12 set 2-3 ggr/v bättre än 24 set 1 gång per vecka.

   Men för styrka gäller det också att träna en teknik och optimera den för att bli bra på att lyfta. Då är det kvalité som är huvudsaken. För att kunna köra 20 set kvalitet per vecka kommer man också behöva dela upp det på flera tillfällen.

   Att träna helkropp 3 ggr i veckan tror jag blir lite overkill så vida du inte tränar en idrott som tyngdlyftning, där teknik är avgörande för prestation.
   Ett överkropp, ett under och ett helkroop eller över/under split är nog att föredra
   Planera träningen, skriv träningsdagbok och se till att ha en progression.
   Ökar man vikter så blir resultatet bättre på sikt.

   Radera
 3. Vilka kosttillskott använder du dagligen? Vilka kan du rekommendera att man ska använda om man främst styrketränar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag svarar gärna i ett inlägg på bloggen om det är ok? :)

   Radera
 4. Hej Sanna! Jag är en tjej som älskar att träna och blev så glad när jag Hittade din blogg i höstas. Jobbar på ett gym och berättar om den helatiden.
  Då jag har IBS har jag väldigt svårt att äta vanlig mat, bröd och bakverk. Dina recept har verkligen förgyllt mitt liv :)
  Åker snart till USA för en längre tid och vill gärna fortsätta med dina super-recept där. Undrar därför om du skulle kunna tipsa om några bra märken på Caseinprotein och Whey som går att få tag på i USA ?
  Kram
  Josefine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Josefine!
   Vad spännande med USA, du kommer älska det! :)
   Om du går till butikerna Vitamin shoppe eller GNC finns det enormt mycket olika märken av proteinpulver och de flesta som finns här i Sverige finns även där (förutom svenska märken såklart). Jag gillar Optimum nutrition 100% casein och så gillar jag Gasparis olika whey pulver :)

   Radera
 5. Svar
  1. I haven't seen any rapports showing that it is dangerous in any way. Since stevia is a plant I would say it's healthy in reasonable amounts.

   Radera
 6. I use stevia and I feel a lot better than before.

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du har testat den nya kvargen med kokossmak! Jag var också lite skeptisk till en början, men det låter ju riktigt gott och som något som kan vara perfekt för sommarkvällar. Att burken innehåller mer kvarg än vanligt är också ett stort plus! Jag kan tänka mig att den även skulle vara god att frysa och äta som glass. Tack för tipset och en härlig recension!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...