fredag 29 maj 2015

Behövlig avkoppling + middagstips

Det har varit enormt mycket jobb senaste tiden och massor som hänt i livet senaste halvåret. Jag har inte hunnit berätta allt då dagarna bara gått i ett, men nästa vecka blir det antagligen allt spikat med det nya "projektet" jag kommer jobba med. Jag längtar tills jag kan berätta mer för er :)

I helgen blir det i alla fall lite välbehövd avkoppling då jag och min mamma ska på Yasuragi Hasseludden lör-sön, något jag fick i födelsedagspresent när jag fyllde år. Jag tänkte faktiskt lämna datorn hemma, lägga bort mobilen och slappna av....man behöver göra det ibland! Vi ska bara mysa, äta god mat, prata och jag tänkte ta en massagebehandling någon gång under helgen.
Det ska bli riktigt kul att testa teppanyaki-middagen på kvällen, där kocken lagar din mat på en stekhäll vid bordet. Jag har testat något liknande på en restaurang i Las Vegas, men aldrig här hemma i Sverige.

För er som ska laga mat i helgen tänkte jag tipsa om den här rätten som jag gjorde här i veckan, ett recept som jag fick inspiration till av ett sådant där receptkort som finns vid ingången till Ica-butiker: Kycklinggryta med jordnöt och kokos. Fantastiskt god och snabb att göra!!!

Kycklinggryta med jordnöt och kokos
4 portioner

500 g kycklingfilé
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 morötter, skivade
1 tetra kokta kikärtor
1 burk lätt kokosmjölk (eller fullfett)
0,5 dl naturellt jordnötssmör
1 msk soja
saften från 1 lime
1 msk curry

1. Skiva lök och hacka vitlök och chili. Stek i en panna i lite olivolja i ett par minuter. Tärna kycklingen och häll ner den i pannan, stek i ca 5 minuter.
2. Häll ner kokosmjölken och jordnötssmöret i pannan och koka upp tills jordnötssmöret lösts upp. Tillsätt morötter, kikärtor, soja, lime och curry. Låt putta i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med råris och en sallad.

Näringsvärde per portion:
340 kcal
18 g kolhydrater
33 g protein
15 g fett

Med det önskar jag er en trevlig helg!

3 kommentarer:

  1. Åh hur gott lät inte det här?! Det ska jag laga imorgon så har jag ett par goda matlådor i början av veckan :) ha en fin helg!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...