torsdag 21 maj 2015

Ny sockerfri choklad + tävling

För några år sedan var det riktigt svårt att hitta choklad som var sockerfri men nu finns det i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker. Jag har hittills oftast använt märket Cavalier men det kan som sagt vara svårt att få tag på den här chokladen om man inte bor i storstäder. På nätet finns det såklart en hel del att beställa men man vill ju att det ska vara mer lättillgängligt.
Jag blev fullkomligt överlycklig när det damp ner ett paket i min brevlåda från min vän Kajsa på Nutri-Nick. De har nämligen tagit fram en sockerfri choklad (eller lågsocker kanske man ska skriva i och med att livsmedel som innehåller laktos, som är en sockerart, inte kan vara sockerfria) i de tre smakerna:

 • Mjölkchoklad
 • Mjölkchoklad med hasselnötter
 • Mörk choklad med hasselnötter
Innehållsförteckningen är riktigt bra till skillnad från Cavaliers som är betydligt längre. Det är 28,5 g kolhydrater per 100 g men då är 17,3 g av dem sockeralkoholer.

Det här med sockeralkoholer är lite knepigt, vissa upptas över huvud taget inte, medan andra upptas delvis. Matitol som hittills använts i många "sockerfria" choklader har ett GI värde på ca 35 och ungefär 2 kalorier per gram. Erythritol som Nutri-Nick använder (samma ingrediens som i princip utgör 100% av Sukrin) har dock GI noll och ingen påverkan alls på blodsockret och livsmedelsmyndigheterna uppger erythirol ska deklareras som 0 kcal.
Jag testade den här chokladen i mina chocolate chip cookie dough protein bars och jag testade också att ringla lite smält choklad över lättglass.....oj oj, säger jag bara. Riktigt goda alla tre!!
Jag har självklart tänkt på er så jag frågade Kajsa om jag inte kunde få några extra chokladkakor och lotta ut här på bloggen. Inte nog med att jag fick choklad, jag fick också några flaskor stevia-droppar som jag också kommer lotta ut. 2 stycken vinnare kommer att få 1 chokladkaka i varje smak samt 1 flaska steviadroppar i valfri smak hemskickat.
Allt du behöver göra är att gilla Nutri-Nick på Facebook och Instagram (om du har båda såklart). Kommentera sedan nedan i kommentarsfältet här på bloggen:
Ditt namn, mailadress och vad du skulle använda chokladen till.

Tävlingen pågår till söndag 24:e kl 23.59, 2 vinnare utses på måndag den 25:e.
Lycka till!!

35 kommentarer:

 1. Gillar både redan :) :)
  Jag skulle använda chokladen som en del av pankaks mix eller smälta det och ringla över gröten eller pankakor. Eller bara äta som den är med en kopp kaffe efter lunchen! !! Finns så mycket man kan göra med choklad och ännu mer man kan göra med stevia droppar!! Skulle bara gott att blanda stevia droppar med gröt/yoghurt/proteinfluff eller i en smoothie eller nyttig cheesecake!!! :)

  Isabelle mulkerrins
  isabelle.mulkerrins@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Jag skulle använda dem till att baka med, toppen då min man är diabetiker!
  /Marie
  marie.ekenstierna@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Doppa sommarens jordgubbar i såklart!

  /Camilla
  Millal73@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Jag gillar på fb (Johanna Maria Harderud) och följer på instagram (@hardedude).
  Jag skulle använda chokladen till att göra kladdkaka! Eller chokladbollar eller mumsmums... Gaaaah! Vad som helst med choklad! Är en riktig choklad-junkie.

  Kramar
  //Johanna Harderud
  Lilla_harderud@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Jag skulle använda chokladen att doppa mina ljuvligt goda snickerbars i! Eller använda i bakning, eller bara äta som den är... Mmm, älskar choklad men håller med om att det är svårt att hitta sockerfria varianter!
  Johanna Lund
  johanna.vr.lund@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Jag skulle unna mig ett par bitar i kvällssolen på balkongen med en kopp kaffe. Jag skulle också bjuda min pojkvän som är en riktig godisgris så han inser att det inte krävs socker för att unna sig något gott :)

  // Sofia Nyberg
  sofia1989@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Göra sockerfria "naturgodis" (doppa nötter, bitar av questbars och russin i choklad) / Camilla sofiacamilla@spray.se

  SvaraRadera
 8. Ottilia Friberg21 maj 2015 kl. 20:19

  Hej!
  Om jag vann så skulle jag använda chokladen som en extra lyxig motivationshöjare och belöning efter min styrketräning och steviadropparna till bakning samt till att sätta guldkant på den obligatoriska morgongröten/kvargen!
  /Ottilia

  tillan.friberg@gmail.com

  SvaraRadera
 9. Steviadropparna skulle jag använda till att smaksätta mitt kaffe och kvarg, chokladen skulle jag smälta och doppa jordgubbar i :)

  Mvh Sara
  sarahammarberg@live.se

  SvaraRadera
 10. Chokladen skulle jag dela med syrran och bara äta den som den är. Steviadropparna gillar jag att blanda med yoghurt eller kvarg :P
  Anna zizzy@spray.se

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt med fler sockerfria alternativ! Chokladen skulle jag antingen ta några rutor och mumsa till kaffet eller smälta ner och sedan doppa sockerfria chokladbollar (havregryn, steviadroppar, kvarg, kakao, lite äggvita). Steviadropparna skulle jag också använda till mitt proteinfluff (1dl äggvita som vispas upp hårt, sedan vispas 1dl kasein försiktigt ner så att de goda klumparna blir kvar), mumsigt!

  Mvh
  Julia
  juulleeee_@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Har blivit mer och mer intresserad och taggad på att improvisera i köket senaste tiden. Det är verkligen superroligt! Det gör det dock svårt att säga exakt vad jag skulle använda chokladen till, men några smarriga muffins eller någon spännande chokladtårta kanske?
  I juni flyttar jag hemifrån, ihop med min pojkvän, (från Göteborg till Norrköping!) så det hade passat super med lite roliga ingredienser att improvisera med och flirta in min hälsosamma livsstil lite. Många av hans kompisar är lite skeptiska till att nyttigt kan vara gott...Och kanske ha med det till mitt nya jobb, som roligt nog kommer att bli på ett gym där!

  Mvh Lina
  lina.a94@hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Sofia Häger, sofiahagerblog@outlook.com, jag gillar båda kontona och jag har använt choklad stevia droppar förut till kvar och i gröten men de är nu slut och har blivit jättesugen på att testa det i bakverk. Tror jag skulle experimentera mig fram några kakor eller varför inte testa ett bananbröd med lite chokladsmak? Tror det skulle bli grymt! Så vore riktigt roligt om man kunde vinna!

  Kramar!

  SvaraRadera
 14. Hej, jag slår till med ett litet rim.
  Åh vilken smarrig kalori, men jag brukar aldrig vinna på lotteri.
  Jag skulle bli väldigt glad om jag fick smaka på denna choklad.
  Kanske baka mig en liten kaka, som även grannen skulle få smaka.
  Jag håller mina tunmar och tår att jag högsta vinsten får. :)
  Malin
  Malin. Wieslander@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Nutri Nick själv här: vad gäller sockeralkoholer är det helt rätt som Susanna skriver. Olika sockeralkoholer fungerar olika. Maltitol tas upp som ca 2 kalorier per gram. Erythritol, som vi använder tas dock inte upp alls och har ingen påverkan alls på blodsockret. Det är väldokumenterat och kan snabbt googlas upp. IMO fibern har dock en liten påverkan på blodsockret och sannolikt 1-2 kalorier per gram.

  SvaraRadera
 16. Om jag vann skulle jag använda chokladen till att orka med den kommande tentaperioden jag har framför mig. Att få ta en bot choklad när man lärt sig något nytt eller bara när man suttit ett visst antal timmar och varor duktig. Och om tiden eller orken fanns där skulle jag använda chokladen till att ha som överdrag på ett gäng smaskiga biskvier :) mmmh så gott det skulle bli!
  Louise
  L.ouiise@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Gillar Nutri-Nick på Facebook och följer på Instagram! Om jag vinner skulle jag absolut använda chokladen till att baka något av dina recept, speciellt den hemmagjorda snickers tycker är en höjdare! :) Jag tycker det har varit svårt att hitta sockerfri choklad i butiken så ofta "blir jag tvungen" att använda någon mörk choklad av god kvalitet istället. Det skulle också vara roligt att bara få provsmaka de olika sorterna eftersom det fanns flera olika smaksättningar, vilket jag tycker är ovanligt bland sockerfri choklad.

  Therese Fredriksson
  therese_fredriksson_3@hotmail.com

  SvaraRadera
 18. Jag skulle dedikera chokladen till bakverk för att fortsätta peppa mina föräldrar till ett sockerfritt leverne. Äntligen börjar en renare kosthållning utan socker bli en given del i deras vardag något som värmer i en dotters hjärta. Till uppkommande morsdag och nationaldag skulle det passa perfekt med dessa baking gods för att hjälpa dem hålla sig på rätt spår! :)

  Evelina Sjöstedt
  evelinasjostedt@hotmail.com

  SvaraRadera
 19. Hej!

  Gillar nu Nutri-Nick på Facebook :)
  Jag skulle använda chokladen till att göra din "Sockerfri kladdig chokladfondant", som jag länge velat göra! Nu när jag precis fått min första heltidsanställning ska jag fira med denna :)
  Vill också göra dina recept på "Chocolate chip protein cookies", "Arrakstryfflar" och "Nyttig kärleks-mums". Resten av choklad skulle jag äta som den är :)

  Tack för en inspirerande blogg!
  Jessica
  syrendoft@hotmail.com

  SvaraRadera
 20. Jag gillar dem redan på instagram! Jag älskar Nutrinicks produkter, jag använder steviadroppar nästan dagligen och deras bönpasta slår Risentas tycker jag! Nu såg jag i dagarna att de lanserat chokladen och jag är så sugen på att prova som den choklad-älskare jag är. Jag hade först provsmakat den som den är, sedan använt dem i muffins, bars eller varför inte i min mandelkladdkaka.. Och sedan blev jag sugen att prova att smälta den som du gjorde, över vaniljglass.

  Trevlig helg!
  Hälsningar Malin
  malin_petersson_@hotmail.com

  SvaraRadera
 21. Emilia Nilsson22 maj 2015 kl. 10:03

  Åh har sett dessa och vill så gärna testa! Hade använt de för att lyxa till min mugg-kaka, och till mina amerikanska pannkakor. Följer såklart Nutri-Nick.

  Emilia Nilsson
  etnilsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. Jag håller på att lära mig baka nyttigt och äta rätt, hade använt chokladen och stevia dropparna till bakning o att lära mig mer😊 Har lärt mig jätte mycket från din blogg och instagram 😊
  Följer såklart Nutri-Nick 😉
  Trevlig helg!
  Vänligen
  Sara Jönsson
  jonsson.sara82@gmail.com

  SvaraRadera
 23. Jag håller på att lära mig baka nyttigt och äta rätt, hade använt chokladen och stevia dropparna till bakning o att lära mig mer😊 Har lärt mig jätte mycket från din blogg och instagram 😊
  Följer såklart Nutri-Nick 😉
  Trevlig helg!
  Vänligen
  Sara Jönsson
  jonsson.sara82@gmail.com

  SvaraRadera
 24. Julia Lundberg22 maj 2015 kl. 12:44

  Men så kul med en tävling!! Jag har följt din blogg i snart ett år och bakat allt(!!) du gjort sedan dess i fikaväg(kategorin sötsaker)! Jag är en riktig sucker för sötsaker + fitness så jag har fallit pladdask för din blogg :) Jag skulle nog gå lite bananas om jag vann, mest troligt hade jag nog gjort dina low carb kanelbulle rollup's och ringlat över choklad och gjort pannkakorna riktigt efterrättsvänliga! Älskar dem med glacen dem har idag, men less is a bore, and more is more för mig när det gäller gosaker ;)
  Tack för en underbart inspirerande blogg! Kram från Julia Lundberg Jullun91@hotmail.com

  SvaraRadera
 25. Åh så rolig att få fler hälsosamma alternativ att välja och vraka på! Dessa låter helt underbara och allt jag hittills testa från Nutri-Nick har vart gudomligt gott och kan tänka mig att dessa inte är sämre :)
  Jag skulle använda chokladen i allt möjligt! Är totalt chokladtokig och så glad att det inte behöver va onyttigt utan kan njutas i vardagen. Skulle ha den till fyllning, dekoration, crunchbitar i musli eller bara njuta av en ruta till en god kopp kaffe!
  Kram på dig och trevlig helg!

  Jeanette
  nettich@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. Hej
  Jag vill prova alla varianter! Allra helst till ett gott rött amarone vin!! :-)

  Petra
  pkkling@hotmail.com

  SvaraRadera
 27. Hej! Jag gillar :) Jag skulle äta chokladen och njuta!

  Mvh. Elin (elin.9@hotmail.com)

  SvaraRadera
 28. Jag skulle fortsätta mitt experimenterande med att försöka baka något gott och nyttigt chokladigt till mig själv och som även inbitna sockerätare tycker om. Den mörka chokladen skulle jag prova om den passar till vin eller fin whisky :)

  /Patricia Duran
  dphduran@gmail.com

  SvaraRadera
 29. Gillat på facebook och följer instagram!
  Åh detta vill jag verkligen vinna, skulle använda detta till att göra chokladdoppade jordgubbar till mig och min andra hälft! /Felicia Kyrk, felicia_kyrk@live.se

  SvaraRadera
 30. Vad roligt med tävling! Jag skulle använda chokladen till att baka något riktigt gott att servera på studentskivan som vi ska ha för min syster som tar studenten i juni. Förmodligen skulle det bli några goda tryfflar (du har ju lagt upp ett spännande recept), eller Chocolate chip cookies, eller varför inte båda?


  Tack för en inspirerande blogg och instagram! Ser fram emot att besöka Pressology juice nästa gång jag är i Stockholm :)
  Elsa Hassler, elsa-h@hotmail.com

  SvaraRadera
 31. Vad kul! Har aldrig testat detta :)
  Jag skulle helt enkelt äta den som den är! Dricka lite te och mysa. Jag hade även velat baka nötkakor och doppa dom i choklad.
  Jag längtar otroligt mycket efter att bara krypa ner i soffan och vila och lyssna på min sönderstressade kropp. När examensarbetet är inlämnat hade jag mer än gärna haft en lugn kväll med några rader choklad!
  Ha en toppenhelg!
  Jag har Instagram och följer Nutri-Nick där :)
  cecilia.ekstedt@hotmail.com

  SvaraRadera
 32. Nyligen så avslutade jag en intensiv session i köket. 1 kg blomkål och 0,75 kg butternut squash har tillagats och behandlats med stavmixer för att mina grötstunder på morgonen ska bli ännu bättre. Om jag inte hade råkat trilla in på din blogg hade min diet bestått av torsk, min gröt varit blygsamt liten, mina macros okända liksom mitt framtida yrkesval. Den här bloggen har gett mig en intim relation till mat, så intim att jag med glädje spenderar var lediga stund på att skissa recept och skapa proteinmedvetna kreationer och har förstått att jag vill jobba med det. En blogg är på g och under tiden samlar jag ett receptarkiv som inte alls hade funnits utan dig. Tack för att du är grym, Susanna.

  ... Just ja. Chokladen skulle utgöra en klockren komponent i ett recept jag skissat på ett tag; gooey tripple chocolate protein muffin. När jag bemästrat receptet åker det upp på min instagram. Sagagardevarn heter jag där om du är nyfiken på hur det går! Tack återigen och sluta inte blogga. :-)

  /Saga
  sagamagdalena@gmail.com

  SvaraRadera
 33. Har letat efter denna chokladen men hittar den inte i nån affär där jag bor! Jag skulle smaska i mig den som den är, rätt upp och ner! :D
  Följer Nutri-Nick på både insta och facebook!

  MVH
  Maline
  maline.mell@gmail.com

  SvaraRadera
 34. Jag gillar Nutri-Nick både på Facebook och Instagram och inte minst så gillar jag deras produkter. Jag skulle njuta choklad i bitar och gärna med en kopp kaffe, självklart skulle jag dela med mig till pojkarna i mitt liv.
  //Maria Nelander
  nelandermaria@hotmail.com

  SvaraRadera
 35. Hej! Jag vill jättegärna vinna Nutri Nicks choklad. Är typ I diabetiker sen femton år tillbaka, älskar att träna och hitta nya goda fika recept med nyttigare ingredienser. Har fullt upp med mitt tredje examensarbete och mellan mina extrajobb och studier är det bra med bars, gillar quest bars men ibland vill man göra egna och med sockerfri choklad så kan dom nog bli hur goda som helst :) mvh Johanna johanna.liikamaa@live.com

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...