tisdag 27 augusti 2013

Chocolate chip cookie dough protein bar

Ni  vet nog vid det här laget hur mycket jag gillar Quest bars och jag har alltid ett par bars i väskan som man kan äta som ett snabbt mellanmål eller i "nödfall" om man är sötsugen.
Men jag gillar också att göra egna bars och några av de jag gjort hittar ni här på bloggen (jag har några som jag sparar till mig kommande ebook):

Hemgjorda no-bake proteinbars med chokladbollssmak
Hemgjorda banan & valnöts proteinbars
No-bake Nutella proteinbars
Chokladtäckta mini-proteinbars
Äppelpaj proteinbars, no bake
Två lagers choklad & kokos proteinbars
De här barsen gjorde jag i fredags för att ha med mig på kick-offen och jag överdriver inte när jag säger att de tog mindre än 5 minuter att göra, perfekt om man har bråttom men behöver fixa något man kan ha med sig att äta. Och de blev RIKTIGT goda!! Lite sega, härlig mandel och vaniljsmak och rejält med mörk choklad.

Jag kanske blev lite för exalterad över tanken på en chocolate chip proteinbar att jag hade i lite väl mycket choklad....men jag gillade det, och lite mörk choklad då och då skadar ju inte! Jag använde en sockerfri mörk choklad från Carb Zone men vilken mörk choklad som helst går bra (tänk på att näringsvärdet blir annorlunda om du använder en choklad med socker i). Jag använde också havrekli istället för havregryn av den enkla anledningen att David tagit de sista havregrynen på morgonen :) Det går säkert lika bra med havregryn, quinoaflingor eller boveteflingor.
Chocolate chip cookie dough proteinbars
2 bars

4 msk (20g) havrekli
1 skopa (30g) whey complete vanilj
1,25 msk (20g) mandelsmör (honung kanske funkar om man är nötallergiker...)
1 tsk hela linfrön (eller chiafrön)
1 msk osötad mandelmjölk (eller annan vätska)
15 g sockerfri mörk choklad

1. Hacka chokladen och ställ åt sidan.
2. Ha i alla ingredienser, utom chokladen, i en skål. Blanda med en sked eller med händerna. Ha lite tålamod, degen kan verka för torr men fortsätt knåda med händerna så kommer den bli fast. Tillsätt eventuellt mer vätska om det behövs. Tillsätt chokladen och forma sedan till 2 bars. Rulla in i aluminiumfolie och förvara i kylen eller frysen om du inte ska äta dem på en gång. De klarar sig i rumstemperatur i 1-3 dagar (beroende på hur varmt det är).
Näringsvärde för 2 bars:
356 kcal
33 g protein
15 g kolhydrater
19 g fett

Barsen håller sig i flera veckor i kylen och flera månader i frysen.

26 kommentarer:

 1. Dessa bar ser fantastiskt smarriga ut! Är förövrigt väldigt förtjust i questbars, och särskilt i cookie dough ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, chocolate chip cookie dough questbars är min absoluta favorit!!!

   Radera
 2. åh jag älskar dina banan&valnöt proteinbars..måste testa den här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är riktigt goda....har inte gjort dem på ett tag men måste nog göra en ny sats snart :)

   Radera
 3. Smarrigt det låter. Har tänkt börja experimentera lite med bars här frampå hösten, är ju så himla smidigt att ha några i lager.

  Iaf, tänkte bara berätta att jag testade din morots-kake-zoats-in-a-jar häromdagen. Det va inte alls illa! :D Dock så var jag inte ett fan av att äta det kallt men attans va smidigt att ha en burk eller två på lager i kylskåpet att bara slänga in i micron på morgonen. OCH jädrar va MYCKET gröt det blev med zucchini, morot och äggvita i gröten! *haha* en jätteportion *lycklig* :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen!
   Jag brukar oftast äta den direkt lite halvljummen, men om du inte gillar kall gröt kan du testa overnight oats (recept här på bloggen) då du låter havregryn svälla i kesella och mjölk över natten.
   Men jag håller med, älskar att man kan äta så mycket! :)

   Radera
 4. Jag har testat att göra dina banan och valnöts bars, och även många andra men dom är mina absoluta favoriter, och visst dom är jätte bra så länga jag håller dom i frysen och sen tar fram 5-10 min innan jag ska äta. Men ska man inte kunna ha dom en dag i väskan för att ha som mellanmål på eftermiddagen? Mina blir då alldeles för mjuka och geggar fast på foliet jag har runt om. Vad gör jag för fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också märkt att de fastnar i folien ibland. Det är nog för att bananen är lite kletig. Testa att ha dem i frysen i en platslåda med bakplåtspapper mellan, då fastnar det inte och sedan kan du vira in dem i folie då du ska ha dem med dig.

   Radera
  2. Men problemet kommer först när jag haft dom i väskan över dagen.. det är först då dom blir kletiga och typ som rums varm mjölkchoklad i konsistensen. Blir det inte så för dig?

   Radera
  3. Nej! Det kanske är om de är lite kladdiga då du tar ut dem ur ugnen, då blir de ganska kletiga om man har dem i foile. Jag gräddar dem så att de är lite "sockerkaksaktiga" i botten och lite lite kletiga på toppen.

   Radera
 5. Var inne och sökte lite på dessa Questbar som alla tycker är så goda. Kom in opå din sida och såg att du skickar efter från sidan Iherb.com. Jag undrar vilken typ av frakt du brukar välja? Ser att man kan välja 4 olika och DHL kostar ungefär 16 dollar. Brukar du använda det alternativet? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu beställer jag oftast från Proteinbutiken (www.proteinbutiken.se) som har Questbars. Men annars beställer jag oftast från iherb och väljer det billigaste alternativet med vanlig post.

   Radera
 6. Hej!

  Undrar vad du använder för kokosmjöl? Jag köpte ett för längesedan när jag knappt visste vad det var och vad jag skulle använda det till. Dyrt var det också, ca 90:- för en påse som heter Arman Prana.(såg ju sen att det var fairtrademärkt och allt dock=)) Men nu är det slut och jag har börjat kolla vidare för billigare alternativ. Men t.ex. märket Sellton (som finns på Ica Maxi här i Luleå) har ju inte alls samma näringsvärden som Arman Prana. Vad gäller kalorier/100g så skiljer det mellan 191kcal och 260kcal.. ? Kolhydraterna 4g / 16g..

  Sen har jag en till fråga ang. din cheesecake (http://www.tasty-health.se/2012/09/nyttig-proteincheesecake-med-jordgubb.html). Finns det något man kan byta ut chiafrönen i toppingen mot? Vet inte vad dom fyller för funktion exakt? Annat än att dom förstås är riktiga "hälsofrön":)

  Tack för denna underbara sida!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag använder Risentas kokosmjöl men har kört på både Sellton och Aman Prana. Jag förstår inte heller varför näringsvärdet är så olika men man använder så lite så jag bryr mig inte så mycket om det :)

   Radera
 7. Ett tips på väldigt intressanta böcker jag precis plöjt igenom och lärt mig massor som faktiskt alla borde läsa och lära.
  http://gluten-celiaki.blogspot.se

  SvaraRadera
 8. Vad glad jag är att jag har hittat din blogg. Du har precis de recepten jag behöver. Jag är glutenintolerant. Jag har sagt till flera av mina vänner att gå in på din sida för att hitta inspiration. Ditt recept på bananbröd är fanastiskt. Mitt kräsna barn tyckte att det var super.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa!

   Välkommen hit :)
   Vad roligt att även dina barn gillar receptet....det slår nästan aldrig fel med bananbröd ;)

   Radera
 9. Jag verkar vara den enda i världen som inte är särskilt förtjust i Questbars. Tyckte de var torra och smakade kemiskt. Dina bars är såååå mycket godare! Tack för en grym blogg Sanna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min sambo tycker likadant, han tycker det smakar för mycket "protein". Tur att det finns andra recept (som de här på bloggen) som du kan göra ;)

   Radera
  2. Skönt att jag inte är den enda! =)
   Ja, det är tur att du finns. Bars är livräddare ibland!

   Radera
 10. Kan man använda något annat istället för whey vanilj? jag har den i choklad smak men kan man använda något annat? tacksam för svar:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan använda vilken smak du vill :) Det går inte att utesluta proteinpulvret dock...

   Radera
 11. Kan man göra hela satsen och äta som lunch? Jobbar på ett stressigt jobb där man inte riktigt hinner sitta ner i lugn och ro så tänkte om man kan äta sån här istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! De är ganska snåla på kolhydrater så du kan ju komplementära med en frukt för lute mer energi.

   Radera
 12. Hej!
  Finns det något annat än jordnötssmör och honung som "binder" kakorna om man inte tycker att detta är så gott? Tex keso, kvarg, äggvita?
  Tack för underbar blogg :D
  /malin

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...