fredag 23 augusti 2013

Tropisk frukostsmoothie och vildmarksäventyr :)

TGIF! Lång vecka har det varit men idag mina vänner, ska jag och hela Master Training (gymmet jag jobbar på) åka på kick off till Sälen. Det ska bli sååååå roligt och på schemat står forsränning, down hill med mountainbike, fiske och givetvis några trevliga middagar där vi bara umgås och har trevligt.

Jag måste erkänna att jag aldrig varit i Sälen. Min pappa bodde i Östersund under hela min uppväxt och då föll det sig naturligt att åka till Åre, Storlien och Klövsjö för att åka skidor och för att vandra på somrarna.
Jag och pappas Zacko i Storhogna 2006
Det ska bli riktigt kul att se fjället på sommaren och de har sagt att det ska bli ganska fint väder så förhoppningsvis får vi se det bästa av Sälen :)
I morse blev det, hör och häpna, ingen gröt, pannkakor, muggkaka, zoats eller IOAJ! Idag kände jag för en smoothie och efter att ha rotat runt lite i frysen och skåpen så fick det bli en tropisk smoothie med Papaya, ananas, mango och banan-smak. Riktigt god och krämig och den här kommer jag göra fler gånger!
Papaya, ananas, mango och banan proteinsmoothie
1 port

1 påse Coop Smoothie tropisk frukt (eller 125 g fryst papaya, ananas, mango)
1/2 banan, ca 50 g
0,5 dl havregryn, ca 20 g
2,5 dl osötad mandelmjölk (eller valfri vätska)
1 skopa (30 g) whey complete vanilj
1,5 msk riven kokos (ca 10g)
Valfritt: topping, rostade kokosflarn


1. Mixa allt i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt mer vätska om den är för tjock, men jag gillar när mina smoothies är tjocka så man kan äta dem med sked :)

Näringsvärde:
375 kcal
29 g protein
45 g kolhydrater
10 g fett
Vill passa på att tipsa om att Proteinbutiken har Crazy Weekend denna helg och rear ut hela Scitecs sortiment med 25%!! Klicka HÄR för att komma till sidan.
Prissänkningen gäller tills på söndag och det är en riktigt bra deal om man har en tight budget :)
Nu är det dags att packa ihop och bege mig mot bussen. Trevlig helg på er!!

15 kommentarer:

 1. Vad skulle du rekomendera för aminosyror? Ab alla som är ute på marknaden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar Proteinbutikens BCAA complex och även BCAA stack. Märket är Nutritech. Vissa märken på aminosyror smakar riktigt illa men Proteinbutikens BCAA smakar nästan som saft.

   Radera
 2. TGIF säger jag med! Så kul att få åka till Sälen :) Önskar dig en trevlig vistelse där ;)

  SvaraRadera
 3. Har du något tips på gott proteinpulver som är laktosfritt? Både att baka med och ett att ha efter tränat. Mvh Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag använder själv inte så mycket laktosfria pulver men om du klarar nåt gram så är vassleisolat bra och då rekommenderar jag Iso W12 från proteinbutiken/Nutritech.
   Annars är det sojaprotein som är mest likt vassle i konsistensen som brukar smaka bra, övriga vegetabiliska proteinpulver brukar inte smaka så bra att dricka tyvärr. Har inte testat så många sojaproteinpulver så jag kan tyvärr inte rekommendera något som är bra.

   Radera
  2. Svarar lite här också - jag tycker att Pro 92 (sojaprotein med 92% proteinhalt) är helt OK i smaken - sötat med aspartam och smaksatt med vanilj och karamellarom. Inte så dyrt och heller inte några konstiga tillsatser heller. Finns på bodystore.com. Just nu kör jag dock sojafritt och använder Sunwarrior risprotein, naturellt, vilket INTE är gott men funkar i bakverk. Hampaprotein har jag också ibland - framför allt i kombination med kakao- och chokladgrejer - men det har VÄLDIGT speciell smak som man måste vänja sig vid och sedan antingen älskar eller hatar...

   Radera
 4. Hej! Jag tycker glasburken du har din smoothie i är så fin! Du har använt den eller liknande glasburkar innan också. Är det bara "vanliga" burkar eller var kommer de ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!
   Jag köper mina burkar på Konsum eller IKEA :)

   Radera
 5. Hej!
  Hittade hit när jag googlade muggkaka och måste säga att din blogg är väldigt inspirerande! Jag tränar inget själv (har väl inte riktigt hittat vad som är min grej än) men det är väl på G, hoppas jag.
  Har tappat ~55 kg sedan förra året med hjälp av en Gastric Bypass och nu KAN jag ju faktiskt röra på mig.

  Hm, känns som om jag började sväva iväg lite, så ska försöka hålla mig till ämnet:
  Jag är vegetarian sedan 3 år tillbaka och har, speciellt sedan operationen, märkt att jag fått svårt att få i mig rätt mängder protein. Börjar fundera på det här med proteinpulver men det är ju en hel djungel där ute! Undrar om du har någon artikel där du går igenom det mest basic, eller kan tipsa om någon site där man kan läsa sig in på det här med proteinpulver?

  Tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Evelina!
   Grattis till din enorma viktnedgång!! Vilken skillnad det måste vara i kroppen.
   Äter du mjölkprodukter? Om du gör det så är vassle (whey) proteinpulver ett bra pulver att börja med. Jag rekommenderar whey complete från www.proteinbutiken.se, ett mycket bra och gott pulver i massa olika smaker.
   Om du klickar på fliken ingredienser och skrollar ner till proteinpulver så finner du lite information om proteinpulver och även en länk till ett inlägg jag gjort om proteinpulver :)

   Radera
 6. En liten fråga - vad använder du för mixer? Är på G att införskaffa en ny, och är lite intresserad av vad andra som mixar smoothies och bars använder. Själv har jag en lastgammal från 1981 (!) som går bra att mixa nötsmör och liknande med, men inte är så bra till smoothies (helt sanslöst jobbig att diska), samt en stavmixer (har pajat två-tre stycken när jag har försökt mixa bärglass, men denna har hållit i många år nu)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder en Wilfa stavmixer. Det följer men en "mixerburk" som är som en liten mini-matberedare. Den klarar att mixa typ ALLT. Jag har haft den i mer än två år och den funkar perfekt. Jag rekommenderar minst 700 W för att det ska klara av nötter och is.

   Radera
 7. Oj vilken bra smoothie. ..Drack den till frukost imorse, o höll mig mätt väldigt länge...absolut en ny frukostfavorit:) Trevlig helg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra, det är definitivt en av mina favoritsmoothies :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...