onsdag 7 augusti 2013

Sista dagen i New York

Det känns lite vemodigt att åka hem och jag skulle inte ha något emot att stanna lite längre, men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till vår sköna säng och till lite mer rutiner i vardagen.

Vi har hunnit med en hel del sen senaste inlägget och jag bjuder på lite bilder :)

Vi har varit på bio två gånger och sett "Grown Ups 2" och "2 guns". Båda var riktigt bra och det är otroligt bra ljus i biosalongerna. Vi var på AMC och Loews på 42nd street och var såklart tvungna att testa Diet coke med hallonsmak (nja är betyget) och nedan är en läsk i storlek Small....vill inte veta hur stor Large var!
Trötta efter en heldag på stan
Jag har shoppat lite roliga nötsmörer från Whole Foods. Vad sägs om Monkey Boy med jordnötter, russin och banansmak (inget tillsatt socker) eller jordnötssmör med chiafrön och ekologiskt kaffe? Ska bli riktigt kul att testa när jag kommer hem!

 Vi tog tunnelbanan ut till Williamsburg i Brooklyn i förrgår och njöt av den vackra utsikten.
 Lunchen åt vi på SEA (north 7th street mellan Bedford och Driggs avenue), där jag firade min 26 års-dag då jag bodde i New York.
Bild från www.freewilliamsburg.com
Det blev en "Volacanic chicken" med grönsaker och ris.
Istället för att åka tunnelbanan hem tog vi färjan över (kostar $4) och det var ett riktigt rolig sätt att se NY. Vi åkte förbi DUMBO (området under Brooklyn bridge) och gick sedan av vid Wall street. Ett mycket bättre och billigare sätt att se NY från vattnet utan att betala en massa om man gör det via sightseeing-företag.
Väl tillbaka på Manhattan blev det en yoghurtglass från Pinkberry och toppingen blev blåbär, jordgubbar och low fat granola. Riktigt gott!
Jag har gjort en muggkaka till frukost....
Receptet på denna "Vanilj och kanel muggkaka med vaniljproteinsås" är som följer:

1,5 dl havregryn malt till ett mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kokosmjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk vanilj arom
3 msk osötat äppelmos
2-3 msk mandelmjölk
2 äggvitor
1-2 tsk sötningsmedel (typ stevia strö)

Blanda ingredienserna med en stavmixer och häll i en smord mugg/skål. Laga i micron i ca 1-1,5 minut.
Såsen gjorde jag på 0,5 dl grekisk yoghurt (eller kesella), 1/2 skopa whey vanilj, 1/2 tsk vanilj arom, en nypa sötningsmedel och 3-4 msk mandelmjölk.

Vi har också tränat en hel del såklart och igår var vi på Equinox och jag tränade med min kompis Christina.
Jag i full färd med att utföra en "Renegade row"
Efter passet blev det en vattenmelon-banan-vanilj-proteinshake från juicebaren på gymmet.
Igår var vi på en  stand-up komedishow på Caroline's on Broadway (50:e gatan och Broadway) med min vän Elise och hennes kille. Komikern som uppträdde hette Sam Morril och var sjukt rolig. Vi blev satta vid bordet längst fram och alla kommenterade att vi var så modiga som vågade sitta längst fram i och med att risken var stor att komikerna skulle jävlas med en!
Efter showen åkte vi hem till Elise och hälsade på hennes lilla hundvalp Mercedes och jag gjorde en muggkaka till Elise :) Jag är fortfarande helt chockad över hyran på deras lilla 1:a....$4000 dollar per månad!
Idag är som sagt sista dagen och vi ska precis åka och träna och sedan blir det lite shopping innan middag och kanske ett glas vin med vännerna.

Nästa gång vi hörs är jag tillbaka i Sverige och jag ser fram emot att dela med mig av nya recept och träningstips!

4 kommentarer:

 1. Semestern och framför allt resorna har en tendens att ta slut alldeles för fort. Samtidigt kommer man hem med en massa fina minnen, vilka man kan plocka fram längre fram i höst.
  NI verkar ha haft en underbar tid i New York och jag hoppas nu att även hemresan går bra.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härliga två veckor ni har haft! Jag var i New York när jag fyllde 30 år och vill så gärna åka tillbaka dit snart igen...

  SvaraRadera
 3. Hur mycket kcal är det i en muggkakan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte räknat ut det faktiskt. Om du har appen shape-up (eller annan kaloriräknare) så är det bara att lägga in ingredienserna där så får du fram kalorimängden. Men jag tippar på ca 250-300 kcal.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...