måndag 11 maj 2015

Bättre än PB2 och hemgjorda peanut butter cups

Många, inklusive jag själv, är väldigt förtjusta i PB2 (fettreducerat jordnötsmjöl). Jag blev helt kär i det under min tid i New York och var räddningen många kvällar när jag dietade och hade begränsat med kalorier att äta.
PB2 går inte att jämföra med riktigt jordnötssmör, verkligen INTE, men det är ett bra substitut och är supergott att baka med och ha i frostings eller som topping på gröt eller kvarg.
Jag fick för ett par månader sedan några produkter från Funksjonell mat av min vän Kajsa och en av dem var ett jordnötsmjöl. Det som slog mig var att detta jordnötsmjöl är helt sockerfritt och består endast att fettreducerade jordnötter. Smaken är mycket bättre, inte lika "unken" som PB2 kan vara och med en nypa salt och lite stevia smakar den gudomligt. Kolla hur krämig den blir!
Jag hade en liten workshop hemma nu ikväll med två vänner för att ta fram lite recept till ett projekt vi jobbar med och vi testade bland annat att göra lite grejer med jordnötsmjölet.
En av de saker vi gjorde var egna peanut butter cups. Superenkelt och jäklar vad goda de blev!!
Nu saknas bara chokladöverdraget
Jag mätte faktiskt inte upp något utan höftade hej vilt. Men till den hemgjorda chokladen använde jag på ett ungefär:

0,5 dl kakao
2 msk stevia sötströ
1 msk smält kokosolja + ev mer

Rör om tills konsistensen blir som chokladsås. Täck botten och kanter på små knäckformar och ställ in i frysen för att stelna (ca 10-15 minuter).

Blanda 2 msk jordnötsmjöl med lite vatten tills det blir en krämig massa. Tillsätt en nypa salt och lite stevia sötströ. Lägg i knäckformarna och häll över resten av chokladsåsen. Ställ in i frysen i 15-30 minuter.

Om ni gillar PB2 kommer ni älska det här jordnötsmjölet!!

3 kommentarer:

  1. whoa, måste testas! Love your tips!!!

    SvaraRadera
  2. Vilket bra tips! Såg faktiskt detta mjöl för första gången häromdagen. Måste testas!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...