onsdag 5 augusti 2015

Hiking och sightseeing i New York

Nu har vi varit i New York i nästan två veckor och även om Manhattan och närliggande förorter har hur mycket som helst att erbjuda så är det kul att ta sig lite längre från stan och se lite mer natur.
Igår packade vi matsäck och vatten och tog tåget från Grand Central station upp längst Hudson-floden till en liten stad som heter Cold Spring. Där finns det otroligt fina trails som leder uppför berget genom fantastisk natur!
Det var riktigt tungt att gå uppför i 3 timmar i 35 graders värme men med små korta mat-pauser och massa vatten så gick det bra och det en av de bästa dagarna på semestern hittills! Jag kan verkligen rekommendera att åka utanför New York och se den vackra naturen!

Eftersom det är så varmt (30-35 grader och stekande sol) blir det jobbigt att gå i stan hela dagarna så vi har åkt till flera olika stränder för att kunna bada. En av de finaste stränderna, Long Beach, ligger på Long Island och dit kan man ta tåget från Penn Station (tar ca 45 min-1 timme). Det finns flera stränder i Brooklyn och i Queens och för några dagar sedan tog vi tunnelbanan till Coney Island i Brooklyn och även om stranden var helt packad så var det skönt att vara nära vatten där det fläktar lite mer än i stan.
Long Beach
Vi har också åkt på en dagsutflykt med några vänner till en ö som heter Fire Island som ligger utanför Long Island. Det tar ett tag att åka dit och man måste åka både tåg, buss och färja, men det är verkligen värt det när man ligger på den kritvita stranden och kollar på de coola strandhusen.

Förutom dagsutflykter har det blivit mycket sightseeing i stan och såklart en massa shopping och god mat. Det är verkligen inte svårt att hitta bra mat här men till skillnad från förra året när jag var här så är det faktiskt riktigt dyrt med mat nu när kronan är svagare. Jag var på Whole Foods igår och skulle handla frukost. Normalt sett så tittar jag inte direkt på priset men för skojs skull kollade jag när jag lade ner en förpackning Fage grekisk yoghurt i korgen: 9 dollar!!! Eftersom dollarn ligger över 9 kr är det över 80 kr för en 1 kg förpackning yoghurt......galet!!
Standard frukosten: grekisk yoghurt, färska bär, low sugar granola + Ezekiel English muffin med kalkon, tomat, ost och  avokado
En lunch för två personer går sällan på mindre än 400-500 kr även om man inte äter på något fancy ställe så det gäller att hålla i pengarna. Det positiva är att ALLT jag ätit här är gott och det går alltid att specialbeställa maten så att man får den som man vill.
Grillad kyckling, butternut squash, rödbetor med valnötter och getost på "Westville"
Även om jag till största delen av tiden äter bra mat så finns det självklart utrymme för godsaker och det går inte att vara i New York utan att äta en hamburgare på Shake Shack, bästa hamburgaren i stan! Jag äter fortfarande enligt IIFYM/flexible dieting och även om jag inte har nitisk koll på mina macros som jag hade när jag tävlade så har jag ändå koll i huvudet så att jag får i mig ungefär rätt mängd under dagen. Vill jag äta en hamburgare, glass eller liknande så håller jag igen lite på mina macros under dagen så att jag inte hamnar på ett för stort överskott. Det funkar verkligen kanon för mig eftersom jag inte känner mig begränsad om vi är ute och äter.
Hamburgare på Shake Shack
Jag har spanat en hel del på utbudet av nyttiga livsmedel och hittar en massa roliga godsaker som inte finns hemma, bl.a nya proteinbars, olika varianter av nyttig glass, nyttiga snacks mm. Hittade den här glassen gjord på kokosmjölk och sötad med stevia samt Quinoa puffar smaksatta med havssalt och tryffel häromdagen. Bra innehåll och supergoda båda två!
Lite vanlig shopping har det givetvis blivit och kolla bara dessa supersnygga Nikes som numera ligger nerpackade i min resväska :)
Vi åker hem på torsdag och jag kommer som jag nämt tidigare skriva en lista på mina favoritrestauranger, affärer och ställen i New York när jag är hemma :) Ha det bra tills dess mina vänner och håll utkik på bloggen efter tävlingen där du kan vinna mina favoritprodukter från Proteinbutiken!

7 kommentarer:

  1. Ser helt underbart ut! Jag har sett den glassen här i Singapore, men inte testat. Ha det bra, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa den, den är faktiskt väldigt god :)
      Kram!

      Radera
  2. Men så unmderbart! Jag åker till NY över black friday och det vore superkul om du ville göra en liten NY-guide! Jag har även beställt hem fibersirap och skulle bli superglad om du la upp fler questbar-recept :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer under nästa vecka.

      Självklart, fler recept är på g :)

      Radera
  3. Hej!
    Jag har hittat en kille som är vegan och jag undrar vad man kan byta ut vissa av ingredienserna i dina recept ingredienser som är veganska, som alltså inte kommer från djurriket.
    1. Vad kan man använda istället för ägg?
    2. Vad kan man använda istället för vassleproteinpulver?
    3.Vad kan man använda istället för kaseinproteinpulver?

    Mycket tacksam för svar! Vill så gärna fortsätta baka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jag svarar gärna på din fråga i ett inlägg om det är ok? :)

      Radera
  4. Hej! Åker till NY i september och tänkte åka över dagen till Cold Spring och vandra. Köpte ni biljetterna på Grand central station? Minns du vad de kostade?! Hur ofta går tågen tillbaka till NY från Cold Spring?! Tacksam för svar :)! Älskar ding blogg ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...