tisdag 16 september 2014

Low carb jordnöts och hallonbakelse, och snart så.....

Jag satt och letade efter några gamla recept här på bloggen och insåg att det blivit lite glest med inlägg den senaste tiden. Inte medvetet egentligen, men eftersom jag precis bytt jobb, är fullbokad med online-kunder och är i slutskedet av att släppa Tasty Health-appen så har jag fått prioritera de saker som varit viktigast.
Fotografering av recept till appen
Bloggen har annars, efter mitt jobb och min familj så klart, varit en prioritet eftersom jag tycker det är så kul att dela mina recept och tankar med er, men snart så lugnar det ner sig lite och jag kan börja skriva lite mer på bloggen.
Apropå det, är det något ni vill att jag tar upp här på bloggen? Något ni vill att jag skriver om? Frågor? Recept?
Förutom att lägga ut recept (som ändå är huvudsyftet med bloggen) så vill jag inspirera till att hitta balans, att hitta en hållbar livsstil, till träning och till matglädje. Jag älskar att få kommentarer när ni testat något av mina recept eller när ni skriver att ni hittat glädjen i att laga mat, helt underbart!

I helgen jag var som sagt i Gävle och som alltid blev det en hel del matlagning och bakning eftersom Davids föräldrar har en så inbjudande kök. För att ge er lite inspiration och idéer har det lagats magra köttbullar (på 5%-ig nötfärs, relativt likt detta recept) med zucchinipasta och tomatsås....Zucchinipastan gjorde jag med min spiraler som är köpt på Cervera (299 kr).
Vildsvinsstek med en höstig wok på champinjoner, äpple, rödlök, timjan, vitlök, olivolja...
Blåbär, hallon och vaniljkvarg med mandlar och pumpakärnor (lättkvarg blandat med blåbär + stevia, hallon + stevia och vaniljpulver + stevia).
Och så denna underbara lilla bakelse:
Har ni tröttnat på muggkakor än? Det har inte jag! Så snabba och smidiga och kan anpassas efter måltid och näringsvärde. Detta är en low carb jordnöt och hallon muggkaka, klar på 5 minuter!

Jordnöt och hallonbakelse
1 portion

1,5 msk kokosmjöl
1 msk PB2 (eller mandelmjöl)
0,75 tsk bakpulver
1 msk stevia sötströ
1 msk whey complete vanilj
1 msk lättkvarg
1 äggvita
2,5 msk osötad mandelmjölk

Hallonkräm:
2 msk Philadelphia 3%
50 g lättkvarg
30 g hallon
1-2 tsk stevia sötströ

 1. Blanda ihop alla ingredienser till muggkakan och häll i en smord stor mugg eller liten skål. Laga på högsta effekt i micron i ca 1,5 minut. Själp över på en tallrik och dela i tre delar.
2. Mixa ihop krämen med en stavmixer och bred ut över vardera lager av kakan. Stapla ihop den och servera!
Näringsvärde per portion:
153 kcal
8 g kolhydrater
24 g protein
4 g fett

Med det så önskar jag er en fin kväll!

9 kommentarer:

 1. Låter som att livet är fyllt med roliga saker just nu, så njuuuuuuut! :D

  Jag skulle gärna vilja veta mer om salt. :S hur påverkar det kroppen och viktminskning och prestationer osv... bäst att undvika helt eller hur ska man förhålla sig till det egentlignen?

  SvaraRadera
 2. Hej Sanna!
  Jag undrar vilken tjocklek du föredrar på Zoodles?
  Jag har samma spiraler från cervera, kör du den tunnare eller tjockare varianten?
  Kram Terese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Therese!
   Jag gillar den lite tjockare varianten :)

   Radera
 3. Hej!
  1.Främst skulle jag vilja läsa recept och du speciellt recept på sunda mjuka och hårda kakor, bars, godis och glass.

  2. Fakta om olika livsmedel och tips om matlagning och träning

  Ha det fint och tack för din fina blogg :)

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag undrar om du har recept på morotskaka med härlig glasyr? Älskar morotskaka och en nyttig variant vore perfekt.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har både recept på morotskakamuffins och en paleomorotskaka med glasyr som är riktigt god! Finns under fliken efterrätter :)

   Radera
 5. Hej! Måste först och främst som många andra berömma din blogg! Är helt fast. Så lätt att hitta i den och så mycket goda recept. Blir enkelt att vara nyttig tack vare dig!

  Något typ av nyttigt vitlöksbröd hade inte varit fel. Det är ju så himla gott! Vitlöksbröd eller nyttigare vitlökssmör att ha på. Kanske redan finns något liknande men har missat det isf! :)
  Ha en fin dag! :)

  SvaraRadera
 6. Hej! Tack återigen för en fantastiskt trevlig, rolig och överlag HÄRLIG blogg med fina bilder, god mat och (många gånger) tankeväckande inlägg. Jag blir lika glad varje gång du skriver om balans och hur viktigt det är att lyssna på sin kropp!

  Jag skulle gärna vilja läsa mer om fetter, vad (det generella) dagsbehovet ligger på och vilka typer fetter man ska prioritera . Gärna med tips på vegetariska och mjölkfria fettkällor som ändå täcker in dagsbehovet av essentiella fettsyror. Jag är vegetarian sedan ett drygt halvår tillbaka och misstänker att jag äter för lite fett, men jag har svårt att hitta några tydliga direktiv på vad som är en "lagom" mängd och vilka fettkällor man kan/ska variera sig mellan (mandlar och tahini är visserligen det godaste jag vet, men man kanske borde växla till något annat emellanåt? Eller? I dunno!)

  Hoppas att du har en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Jag fick 219 kcal när jag beräknade allt?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...