lördag 6 september 2014

Metabolic circuit och low carb kanelbulle rollup

Sitter i skrivande stund och tittar på bilder från SM i Karlstad, där Marie Ewers och Olivia Johansson från vårt team tävlar idag. Marie har precis klivit av scenen och hon strålade! Olivia är också i grym form (bilden tagen för en vecka sedan). Håller tummarna att det går bra för dem i Karlstad!

Själv har jag precis laddat inför dagens träning med en low carb pannkaka roll-up och en skål med fruktsallad.
Jag blir lika förvånad varje gång över att hälsosam mat kan smaka så gott! Ju mer jag håller på i köket med olika recept, desto mer inser jag att det är det här jag vill hålla på med. Något av det bästa jag vet är när jag lägger upp recept och får kommentarer av er att ni testat receptet och tycker det var gott, eller när jag bjuder vänner eller familj på mat och de gillar det jag lagat. Alla mår vi bra av olika saker och just det här är en av saker som får mig att må bra :)
Low carb kanelbulle roll-up
1 portion

1 skopa (20 g whey complete vanilj
1 msk mandelmjöl
1/2 msk kokosmjöl
1 msk stevia sötströ
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel + lite extra att strö över pannkakan
1/2 tsk kardemumma
2 msk osötat äppelmos
3 msk mandelmjölk
2 äggvitor

1. Mixa ihop alla ingredienser och stek i lite kokosolja i en stekpanna, ca 45 sek-1 minut per sida. Lägg pannkakan på en tallrik, strö över kanel och rulla ihop. Skär i 6 bitar.
2. Ringla gärna över lite vaniljsås: 1/2 dl lättkvarg, 1-2 msk Philadelphia extra light, 1/2 tsk vaniljarom, 1-2 tsk stevia sötströ och lite mandelmjölk till önskad konsistens.
Näringsvärde per portion (utan vaniljsås):
230 kcal
9 g kolhydrater
26 g protein
11 g fett

Jag har för tillfället börjat lägga in mer "conditioning" i mitt träningsupplägg. Jag hatar nämligen att köra cardio och förutom att vissa morgonpromenader med vovven Dexter kan vara ganska mysiga, så avskyr jag att köra cardio och fokuserar hellre på styrketräning. Jag tänker fortsätta min "mini-diet" fram till Luciapokalen i november och sedan köra ytterligare en reverse diet för att långsamt få upp kalorierna igen. Fram tills dess kommer jag behöva köra lite mer cardio för att göra av med mer energi eftersom jag inte vill dra ner maten för mycket. Ett sätt är då att lägga in mer cardio i styrkepassen och just nu kör jag så kallad "metabolic conditioning" efter 3 av mina 5 styrkepass och även ett rent cirkelpass som är lite mer explosivt.
Det passet körde jag igår och det ser ut som följer:
Uppvärmning lätt jogg ca 10 minuter

1. Power clean from the hang 10 set, 3 reps (80% av max) 90 sekunders vila

2. Helkropps power complex, 4 vändor med 30 sekunders vila mellan vändorna
Sidolyft med hantel 5 reps (tungt!)
Box jumps 10 stycken (jag hoppade upp på en bänk)
Wall balls 10 stycken med 6 kg's medicinboll
Broad jumps (längdhopp framåt) 10 stycken
Ball slams 10 stycken med 6-8 kg's boll

3. Metabolic circuit, så många varv som möjligt på 12 minuter:
1 minut cykel, så snabbt som möjligt på medeltungt motstånd
250 m roddmaskin
10 armhävningar

Jag älskar sådana här pass! Även om det kändes som att jag ville ge upp när jag körde den sista cirkeln så är känslan av att klara av något man inte trodde man skulle klara helt underbar. Träningen stärker mig inte bara fysiskt utan även mentalt. Att pusha sig själv över gränser och överkomma tvivel på sig själv är enormt stärkande för självförtroendet och det är nog ett av de största skälen till att det här är en livsstil för mig. Även om motivationen inte alltid är där så kan man alltid göra sitt bästa och att göra sitt bästa kommer alltid vara bättre än att inte göra något alls!

15 kommentarer:

  1. Gud, jag kan inte kolla in här när jag är lite småsugen på något sött. Jag börjar ju bara dregla! Det ser fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Hej Sanna! Nyttigt är gott, för ögat kroppen och knoppen och smaklökarna �� jo jag undrar om du kommer ordna någon workshop, hade varit så häftigt att få lära sig mer av dig och grunderna lite mer?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Har inte något datum inplanerat men jag kommer antagligen ha en till workshop så småningom :)

      Radera
  3. Vad kul att se lite inspiration på typ cirkelträning för jag har börjat köra en slag variant av det, typ en blandning mellan det och vanlig styrketräning. Jag tycker verkligen att det är superkul för endorfinerna verkligen pumpar under de passen! :D Jag tycker precis som du inte om cardio och då är det perfekt!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst gör de?! Man känner sig skönt slut efteråt :)

      Radera
  4. Hej! Tack för alla dina grymma recept och träningstips! Jag följder dig och även din vän Anna, på proteinpow. Hon använder andra mått än svenska och jag undrar när hon skriver cup och pint, menar hon engelska eller amerikanska mått då? Jag har läst att det är olika volym på ex en cup beroende på land.
    Och hon hänvisar i recepten till olika " flavdrops" från ex myprotein, går det bra med steviadrops i samma smak istället? :)
    och en sista fråga istället för grekisk yoghurt kan man använda kvarg?
    Mvh nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nina!

      Jag tror att hon skriver i amerikanska mått, dvs 1 cup = ca 2,4 dl.
      Ja, steviadroppar går lika bra och ja, det går att använda kvarg istället för greek yogurt :)

      Radera
  5. Hej! Du är väldigt inspirerande! Jag har två frågor:
    1. Pumpapure, ngt tips på var jag hittar det i Gävle? Tänkte du hade koll eftersom du är här rätt ofta
    2. Har du upplevt att det är skum eftersmak på sånt som innehåller stevia? Jag har jättesvårt för smaken, det smakar metalliskt och försvinner inte ens när man borstar tänderna. Kan man byta ut stevia mot ngt annat? Har du ngt tips på vad? Keep up the good work! /Carolin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vet faktiskt inte, lättast är att göra egen eller beställa på nätet (www.usagodis.se)
      Nej inte i stevia sötströ från Ica. Steviadroppar eller steviapulver (ren stevia) kan smaka bittert. Sukrin kan du testa :)

      Radera
  6. Hej Susanna, jag har en fråga angående dina New York favoriter! Kan man köpa La Tortilla Factory och PB2 på Whole Foods eller var köper man det? Ska dit i oktober och vill passa på att fylla skafferiet :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      PB2 kan du köpa på Whole Foods. La tortilla finns i vanliga, lite mindre livsmedelsbutiker eller på Fairways :)

      Radera
  7. Hej, supertrevlig blogg du har! Fina recept och bra inspiration :) Jag undrar om du har något tips på hur man ska träna/äta för att bli starkare och få synligare/större muskler? Jag har alltid varit "tanig" men älskar att träna men tycks aldrig se någon storleksökning trots att jag kör styrketräning och äter extra :( Några tips? :) // Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandra!
      Tack :)
      För att bygga muskler bör du ligga på ett litet kaloriplus och träna progressivt, dvs försöka öka vikterna vecka för vecka så att d blir starkare. Att bygga muskler tar tid och det gäller att fortsätta att träna tungt och äta bra och regelbundet för att det ska hända något. Man brukar säga att en tjej som tränar hårt och äter bra kan lägga på sig ca 1-2 kg ren muskelmassa per år, så det tar tid och det gäller att ha tålamod :)

      Radera
  8. If you're looking for guidance on XPEL PPF care essentials, Mum Sports has you covered. I followed their recommendations for maintaining my XPEL PPF, and the results have been outstanding. Their article is a must-read for anyone who wants their investment to last.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...