tisdag 10 februari 2015

#meatfreemonday - Cream cheese & paprika-fyllda quornfiléer

#Meatfreemonday blev en #meatfreetuesday denna vecka. Jag hade inhandlat alla ingredienser till dagens recept och allt var förberett och nedskrivet, men jag hade bokat in ett PT-pass i olympiska lyft med Linda Tham från företaget Allvar före lek på Bosön kl 20.00 igår kväll och efter passet var jag helt färdig och orkade inte laga mat!!
Jag har styrketränat i över 10 år och kommer aldrig tröttna på gymträningen, men ibland är det kul att variera sin träning och nuförtiden är det viktigare för mig att kunna använda kroppen till mycket, att vara jämnt stark och rörlig än att enbart fokusera på att förbättra symmetrin (eftersom jag inte tävlar längre), så jag kommer köra med Linda 2 ggr i veckan ett tag framöver för att lära mig tekniken i olympiska lyft. Det är riktigt kul och kroppen är i chocktillstånd eftersom den inte är van att jobba på det här sättet. Jag känner mig som en nybörjare :) Jag berättar mer om träningen i ett senare inlägg.
Idag är det som sagt dags för veckans vegetariska recept. Jag har fortfarande en del Quornprodukter i frysen och idag har jag använt mig av quornfiléer, ett bra alternativ till kycklingfilé. Quorn smakar inte så mycket i sig så det gäller att hotta upp filéerna/bitarna/färsen med kryddor och annat som ger smak och konsistens. Jag testade att fylla filéerna med en cream cheese och paprikaröra och serverade dem med ugnsrostad lila sötpotatis, morötter och paprika. Underbart gott och värdigt enkelt och det tog mig inte mer än 25 minuter från start till upplagd tallrik :)
Cream cheese & paprika-fyllda quornfiléer med ugnsrostade grönsaker
2 port

4 Quornfiléer
75 g Philadelphia extra light (eller valfri fetthalt)
1 röd paprika, fint hackad
2 msk hackad persilja
salt och peppar

Grönsaker:
200 g lila sötpotatis (eller vanlig sötpotatis)
200 g morot
1/2 gul och 1/2 röd paprika
1 tsk olivolja
1 näve färsk timjan
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Skala och skär grönsakerna i stavar, lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och sätt timern på 20-25 minuter.
3. Skär ett snitt på mitten av de tinade quornfiléerna. Blanda ihop cream cheese, hackad paprika, persilja och kryddor och bred ut en klick i snittet på filéerna. Ställ in i ugnen tillsammans med grönsakerna och laga i ca 15 minuter. Efter 15 minuter vrider du ugnen till grill-läge och låter filéerna få lite färg i ett par minuter. Ta ut och servera!
Näringsvärde per portion:
300 kcal
43 g kolhydrater
20 g protein
5,5 g fett


2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...