lördag 21 mars 2015

Lyxig lördagsfrukost

Jag fullkomligt älskar lördagsmorgnar, men det är jag nog inte ensam om kan jag tänka mig!
Man kan sova lite längre, dricka kaffe i lugn och ro medan man funderar på vad man skulle kunna tänka sig att äta till frukost och man kan laga något som känns lite lyxigare och som får ta lite längre tid än det man gör på vardagarna.

Det var länge sedan jag gjorde våfflor så i morse dammade jag av mitt belgiska våffeljärn (som jag köpt på Kjell & Co för 99kr) och började dra fram lite ingredienser ur skåpet. Äpple och kanel lät lockade så idag fick det bli krispiga (ja, våfflorna blir faktiskt krispiga i detta våffeljärn) vaniljproteinvåfflor med karamelliserade äpplen och vaniljkvarg.
De karamelliserade äpplena är helt underbara och det är så lätt att göra! Jag använde Sukrin Gold, kokosolja och kanel och när sukrinet smälter blir det som karamellsås. Tänk bara på att äta äpplena medan de är varma, när sukrinet svalnar stelnar det.
Vaniljproteinvåfflor med karamelliserade äpplen och vaniljkräm
1 portion (6 våfflor)

Våfflor:
1 rågad dl (40g) havregryn
1/2 dl (20g) whey i vaniljsmak (jag använde Iso Whey)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljarom
2 tsk stevia sötströ
3 msk osötat äppelmos (eller banan/pumpapuré)
2 msk valfri mjölk (jag använde pistagedryck)
2 äggvitor

Karamelliserade äpplen:
1/2 stort äpple (75g)
1 tsk kanel
1 tsk kokosolja
2-3 msk sukrin gold

Vaniljkräm:
50 g lättkvarg eller Fage grekisk yoghurt
1 msk stevia sötströ
1 krm vanilj

1. Blanda ihop alla ingredienser till våfflorna med en stavmixer. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna i ca 1 minut.
2. Hacka äpplet. Hetta upp en stekpanna och ha i kokosoljan. Ha i äpplena och sedan sukrinet och stek tills äpplena är mjuka.
3. Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen med en sked.
4. Stapla upp våfflorna, och toppa med äpple och vaniljsås.
Näringsvärde per portion:
372 kcal
44 g kolhydrater
34 g protein
6 g fett

Vad gillar ni att lyxa till det med på lördagsmorgnarna?

7 kommentarer:

 1. Härlig inspiration till våffeldagen, och karamelliserade äpplen lät ju underbart gott! Har själv gjort lite våfflor, mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg dina, de såg fantastiskt goda ut! :)

   Radera
 2. Mums! det här receptet ska jag göra på våffeldagen. Jag älskar min havregrynsgröt så jag tycker att jag har lyxig frukost varje dag men längtar till de svenska jordgubbarna som man kan skiva över gröten, det är lite vardagslyx i alla fall :) ha en fin helg och tack för en inspirerande blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jordgubbar till gröten, eller svenska blåbär är ju helt underbart gott! Nu längtar jag till sommaren och alla härliga bär!! :)

   Radera
 3. Hej!

  Jag vill egentligen bara säga tack för en fantastisk sida och stor inspirationskälla. Jag är en reumatiker i grunden som den sista tiden även kämpat med psykisk ohälsa och ätstörningar(något jag uttrycker mig mycket om i text). För mig har alltid ett visst hälsotänk varit naturligt men det var när "det sunda gick för långt" som livet blev mer ångestfyllt. Träningen har samtidigt alltid varit viktig för att stärka min kropp.

  Du är en stor inspirationskälla både gällanda kost och träning.. med dessa helt fantastiska recept som även visar att nyttigt kan vara minst lika gott. Du ger mig dessutom hopp om att man faktiskt kan hitta tillbaka till att faktiskt ha kontroll över sin mat och kaloriintag men på ett sunt sätt.

  (Måste dessutom erkänna att jag blev lite glad av att även här se ett inlägg om ben n jerrys^^)

  Jag bloggar om min vardag som just nu helt och hållet kontrolleras av min ätstörning. Hoppas att jag en dag kan hitta tillbaka till det du visar ett så fantastiskt exempel på.

  Tack för att du håller igång och delar med dig, för inte är jag den ende som ser dig och din sida som en stor inspiration.

  Ha det så gott, (själv fortsätter jag att bocka av alla dina spännande och fräsha recept!) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Paulina!

   Tusen tack för din fina kommentar, jag är jätteglad att du får inspiration från bloggen och mina inlägg.

   Du kommer hitta tillbaka! Det kanske kommer ta lite tid, men så länge du tar ett steg i taget och hela tiden fokuserar framåt så kommer du klarar det, det tvivlar jag inte en sekund på!

   Stor lycka till-kram!

   Radera
 4. Nice Many Thanks for sharing this awesome content you provide to all your reader's. Really appreciate it. 한국야동닷컴

  Please visit once. I leave my blog address below
  국산야동
  한국야동닷컴

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...