torsdag 19 mars 2015

Tips på bra ställen i London

Hej mina vänner!

Ledsen för det ofrivilliga uppehållet av blogginlägg senaste tiden, det har varit lite väl mycket ett tag nu och det känns i både knoppen och kroppen. Jag har tyvärr fått prioritera jobbet före min stora passion bakning och att blogga om bakningen, men nu ser jag faktiskt ljuset i tunneln och det kommer komma fler nya recept, allt från somriga kakor och tårtor till proteinrika mellanmål och middagstips. Snart är också de receptfilmer jag spelade in för några veckor sedan klara och jag är ärligt talat lite nervös för att lägga upp dem. Det är trots allt lite konstigt att se sig själv på film, men jag hoppas ni tycker de är användbara.

Jag var som sagt i London förra helgen och många frågade på Instagram om jag inte kunde lägga upp lite tips på bra ställen, och visst kan jag det!
Vi bodde på ett hotell nära Oxford street och det ingick ingen frukost så det fixade vi själva. Första dagen gick vi som jag skrev i förra inlägget till Good Life Eatery och åt frukost. Andra dagen köpte vi frukost på "Prêt-a-manger" (som finns överallt) och det fanns bland annat kokta ägg, gröt och frukt/fruktsallad att välja på.
Sista dagen åt vi frukost på hotellrummet och vi åt Grekisk yoghurt med raw granola och bär som vi köpte på Whole foods och som förvarade i minibaren/kylen över natten.
Så frukostarna var inga problem!
På tal om Whole Foods så hittade jag en massa roliga saker när jag spanade genom alla hyllor. Jag måste vara lite knäpp, att gå in på Whole Foods är en dagsutflykt för mig....nästan i alla fall. Jag kan gå och strosa i butiken och kolla på alla varor i TIMMAR! Tur att man har förstående vänner. Man märkte tydligt att det går en raw food-trend just nu och det fanns väldig mycket att välja på: raw food desserter, granola, kakor, wraps mm.
Raw food desserter, kokosyoghurt och en korg full med mat
Jag hittade också dessa godsaker som jag köpte med mig hem:
Torkad Greenola: krispig granola med grönkål, nötter, kokos, russin, dadlar mm
Pasta gjord på edamamebönor
På Whole Foods har de även en salladsbar med både varma och kalla rätter och man kan plocka vad och hur mycket man vill och betalar per hekto. Perfekt lunch!
Annars kan jag varmt rekommendera dessa restauranger om man vill äta hälsosam mat:

Pure Taste - paleorestaurang
The detox kitchen - bra mat!
Inspiral Lounge - eko café
Tanyas Chelsea - raw food restaurang
LabOrganic - kallpressade juicer och raw food
Wild Food café - rawfood restaurang
Mildred´s - vegetariskt
The Banana tree - glutenfritt
Leon restaurants - nyttig snabbmat

Apropå Leon restaurants så fanns det en sådan på Heathrow flygplats och jag blev glatt överraskad över utbudet! Glutenfria bakverk, sallader, nyttiga hamburgare mm. Jag tog en Quinoasallad med kyckling och en hummus vid sidan om. Supergott! Jag önskar verkligen att det öppnade fler liknande ställen på fler flygplatser!
Så att hitta hälsosam mat i London var inga problem och förutom tipsen ovan så åt vi även sushi/sashimi på Nobu och en rejäl köttbit på Jamie Olivers restaurang Barbecoa.

Har ni några bra tips på ställen i London så får ni gärna lämna en liten kommentar nedan :)

10 kommentarer:

 1. Oh du hittade Coyo! Jag hittar den ibland i här Doncaster i England. Men det är säkert lättare i stora städer som London. :) Gillar den massor!

  SvaraRadera
 2. Så mycket god mat! Jag har varit i London två gånger, och jag älskar den staden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! Jag kommer försöka åka snart igen, man får aldrig nog :)

   Radera
 3. Tibits är en vegetarisk restaurang som ligger på Heddon street (tvärgata till Regent street). En buffé där du betalar per hekto. Allt är tydligt märkt huruvida det är veganskt, fritt från socker, gluten, mjölk osv. Riktigt mysigt och fräscht!

  SvaraRadera
 4. The Good Life Eatery är ett ställe med fantastiskt god frukost/brunch, kommer dock inte ihåg om de serverar lunch. Massa nyttiga smoothies, raw bakverk + nyttig brunch! Stor tumme upp! Ligger på 59 Sloane Avenue i Chelsea :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var där och åt brunch när jag var i London, superbra ställe!!!

   Radera
 5. Hej och tack för alla tips! Min vän och jag som åker till London i slutet av månaden så vi blev så glada =) Tänkte höra hur ni tog er till Good Life Eatery? Tunnelbana el promenerade ni? Visst är det i utkanten av stan el finns det något ställe i city? Besökte ni Whole Food vid Piccadilly Circus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vi gick dit (bodde vid Bond street T-bana) men det går att ta tunnelbakan till South Kensington, därifrån är det bara ett par minuters gångväg.

   Ja precis, den som ligger vid Picadilly :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...