söndag 1 mars 2015

Snabb copycat pulled BBQ Chipotle chicken

I förrgår kväll gjorde jag en sådan där middag som inte var planerad att bli något speciellt, men som blev helt gudomlig och som jag såklart måste dela med er. Jag önskar jag att jag hade haft kameran till hands, men den var på laddning och jag orkade inte vänta på att batterierna skulle ladda klart så allt jag har är lite halvtaskiga mobilbilder på den här underbara rätten. Men det får duga för det här var bara så gott!

Ingen har väl missat Pulled porkens framfart Sverige förra året (fast det har lugnat ner sig lite nu tycker jag) och det har dykt upp lite andra varianter i kyldiskarna i livsmedelsbutiker, som pulled chicken och pulled beef. Inget fel i att köpa färdig pulled pork/beef/chicken, men de innehåller ofta en hel del tillsatser och mycket fett.
Jag gjorde en pulled kyckling-variant i min Crockpot förra året, men den här idén fick jag av Fitmencook (@fitmencook på instagram) och den är betydligt enklare, kolla bara nedan:
Supersnabb pulled BBQ chipotle chicken
 • Valfri mängd färsk kycklingfilé (eller fryst som du tinat). Jag använde 1 kg, blir perfekt till veckans matlådor.
 • Vatten i en stor kastrull
 • 1 tsk salt

Hemgjord chipotle BBQ-sås (lagom till 1 kg kyckling):
 • 400 g passerade tomater
 • 0,5 msk rökt paprikapulver
 • 1.5 msk sukrin gold (eller honung)
 • 1 tsk äppelcidervinäger
 • 1 msk chipotle pasta (finns i vanliga livsmedelsbutiker)
 • 1,5 msk dijonsenap
 • 1 vitlöksklyfta, pressad
 • salt och peppar efter smak

1. Koka upp vattnet med salt i en stor kastrull. Sänk värmen och lägg ner kycklingfiléerna. Koka i ca 30-35 minuter.
2. Häll av vattnet och dra sedan isär kycklingen med en gaffel.
3. Blanda ihop ingredienserna till BBQ-såsen och häll ner såsen i kastrullen med kyckling, rör om ordentligt.

Jag hade kycklingen på low carb wraps med hemgjord guacamole, grönsaker och en klick lättkvarg, supergott!!!

2 kommentarer:

 1. Hej! tack för en underbar blogg!

  Jag undrar om du har något tips på hur man ska få i sig alla kalorier, väger 60 kg och är 168 cm och enligt mätningar ska jag få i mig ca 2200-2400kcal om dagen vilket jag upplever är jättesvårt. Ser alltid till att få i mig rätt mängd protein men ligger nästan alltid ändå på ett kaloriunderskott;( Har du något bra tips på hur jag kan få i mig mer kalorier?

  Stor KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försök äta livsmedel som är energitätare och inte bidrar med så mycket volym om du har svårt att få i dig den mängden kalorier.
   Fett drar upp kalorimängden ganska mycket för liten volym. Jag brukar rekommendera att man gör smoothies med lite olika grejer i som nötter/nötsmör/kokosmjölk eller avokado, banan, havregryn, honung, proteinpulver osv.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...