torsdag 26 maj 2016

Kycklingfajitas med hemgjorda glutenfria tortillas

Jag är löjligt förtjust i tacos, både den "försvenskade" varianten som de flesta kör med på fredagar och de mer exotiska varianterna som tex fish tacos. Det är faktiskt ganska enkelt att göra tacokvällen nyttigare, men let's face it, det är inte samma sak utan tortillabröd.
I och med att jag rest ganska mycket senaste veckorna har det inte blivit så rolig matlagning och när man ätit den 8:e matlådan på raken med kyckling, sötpotatis och grönsaker så blir det lite tradigt. Så, när jag och kollegan Adeline hade varit och tränat på gymet i Malmö, blev vi så sugna på att laga något riktigt gott med kyckling och vi kom att tänka på fajitas! Men fajitas utan bröd är inte så kul och jag började fundera på hur vi skulle kunna göra för att få till det ändå. Vi skulle göra egna såklart! Det gjorde vi och de blev så himla bra! De håller ihop superbra och är riktigt goda!
Det här receptet skulle man faktiskt kunna använda till tunna pannkakor om man har i lite stevia strö eller liknande. Oavsett vad du använder det till så är det ett superbra och enkelt recept.

Hemgjorda glutenfria tortillas
4 st

2,5 dl havremjöl (jag köpte färdigt från Risenta, blir lite lenare och jämnare smet av det mjölet)
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk fiberhusk
1/2 tsk timjan eller valfria kryddor
1,5 dl flytande äggvita (eller 5 äggvitor)
2,25-2,5 dl vatten

1. Blanda ihop alla ingredienser med en visp och låt smeten stå i ca 5 minuter så att den drar till sig. Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör (om du inte har en bra teflonpanna) och häll i 1/4 av smeten. Vicka stekpannan i en cirkel så att smeten sprids ut till en tunn pannkaka. Stek i ca 1 minut per sida på medelhög värme och lägg över på en tallrik för att svalna.

Kycklingfajitas
4 port

500 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 påse fajita mix (gärna sockerfri, tex Spicemaster)

1. Strimla kycklingen och stek den tills den är genomstekt i lite olja i en stekpanna. Häll över fajitakryddan och rör om. Lägg över på en tallrik.
2. Strimla paprikan och skär löken i skivor. Stek i en stekpanna tills löken är mjuk. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och rör om allt.

Servera med tortillas, guacamole, kvarg eller gräddfil eller valfria tillbehör.
Näringsvärde för 1 tortilla:
134 kcal
18 g kolhydrater
7,5 g protein
2,5 g fett

Näringsvärde för 1 tortilla + 1/4 av kycklingen:
271 kcal
23 g kolhydrater
37,5 g protein
3,5 g fett

4 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut och verkar så enkelt! Det här får bli lördagsmiddagen! :) Kram, Ellinor

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag har en fråga angående cheescake recepeten, varför ska man ha in den i ugnen innan man stället in den i frysen? blir det en annan smak eller kan man skippa ugnen o ställa in den i frysen direkt? :)

    SvaraRadera
  3. These chicken fajitas with homemade gluten-free tortillas sound absolutely delicious! I'm so excited to try them! I'm sure they'll be a hit with my family and friends. Thanks for sharing this recipe!

    SvaraRadera
  4. These chicken fajitas with homemade gluten-free tortillas are AMAZING! The tortillas are so easy to make and they taste great. The chicken fajitas are also super flavorful and juicy. I will definitely be making this again!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...