tisdag 10 juni 2014

Fish tacos med mango & avokadosalsa

Ända sedan jag var i LA i maj och åt Fish tacos på Beverly Hills hotel, har jag haft tankarna på att testa att göra något liknande själv. Jag älskar verkligen tacos men man tröttnar ganska snabbt på tacokrydda och köttfärs, Sveriges nationalrätt nummer 1 till fredagsmyset ;)
Om jag ska vara ärlig så äter jag sällan vit fisk. Jag älskar lax och det är mitt förstahandsval om det står fisk på menyn. Torsk är gott om man lyckas laga till den bra och färsk tonfisk är lyxigt (men dyrt!) men det blir mest kyckling och lax för min del. När jag bodde i USA åt jag tilapia så det stod härliga till men efter många och långa dieter med mycket vit fick och grönsaker på schemat har det inte känts lika kul att äta tilapia....förrän nu!
Tilapia är fast i köttet och har en mild fisksmak som inte tar över. Jag kan tänka mig att torsk eller pangasus funkar minst lika bra, men jag kan verkligen rekommendera er att testa tilapia. Den brukar finnas i de flesta livsmedelsbutikerna, jag köper den oftast fryst. Marinerad i lime och med en fräsch mango & avokadosalsa till är detta ett riktigt roligt sätt att äta fisk. 
Jag testade för första gången Carb Zones low carb tortillas, trots att det varit en hel del diskussioner huruvida det näringsvärde de angett på förpackningen verkligen stämmer, men jag gillade smaken och jag kan absolut tänka mig använda dem till tacos, wraps, hemgjorda tortillachips och liknande. Det går självklart bra att använda vilka tortillas som helst, fullkorn rekommenderas eftersom de innehåller mer fiber.
Det här kommer göras fler gånger hemma hos mig i sommar!Fish tacos med mango & avokadosalsa
1 port

125 g tilapiafilé
rivet skal från en halv lime
saften från 1/2 lime
salt och peppar

Mango & avokadosalsa:
50 g avokado
10 g finhackad röd lök
50 g mango
50 g tomat
2 msk hackad koriander
salt och peppar

Tillbehör:
1 low carb wrap (eller valfri wrap)
15 g ruccola

1. Hacka alla grönsaker till salsan och blanda ihop. Låt stå medan du gör i ordning fisken.
2. Riv limeskal över fisken, salt och peppra. Stek på medelhög värme i en stekpanna (jag stekte i lite kokosolja), ca 2-3 min per sida. Pressa över limesaften när fisken börjar bli klar.
3. Ta fram tortillan, lägg ruccola i botten, sedan fisken och toppa med salsan.
Näringsvärde per portion om du använder de ingredienser jag använt:
281 kcal
33,4 g protein
15,7 g kolhydrater (2,54 g fiber)
8,4 g fett

4 kommentarer:

 1. Hej, jag har hittat till din blogg igår! Bättre sent än aldrig :) Älskar den, och dina tips. Jag har en fråga; jag försöker nämligen gå ner i vikt, och brukade gå raska promenader på morgonen på fastande mage. Men har hört att aminosyror skall vara bra innan promenaderna. Vad tycker du? Är det något du skulle tipsa om? Isåfall vilken? Bcaa eller Eaa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt att du gillar bloggen :)
   Visst kan du köra bcaa innan promenaden, det kommer göra en ytterst marginell skillnad men kan vara bra att ta för att förhindra muskelnedbrytnad. Jag skulle köra på bcaa och jag gillar BCAA stack eller bcaa complex från Proteinbutiken.se

   Radera
 2. Ser mumsigt ut! Tänkte höra med dig om du har några bra recept på något med rabarber i nu så här i rabarbertider.:-) är ju lite lurigt eftersom det är så surt,men borde ju passa ihop med vaniljprotein. Är så sugen på att använda de fina rabarberna på gården.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett gammalt recept på rabarber och jordgubbspaj på bloggen och det kommer ett recept på rabarberkompott nu i veckan :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...