torsdag 26 juni 2014

Sommarlistan á la Tasty Health :)

Den har tydligen cirkulerat runt på olika bloggar senaste veckan (jag har ingen koll, läser inte så mycket bloggar som jag egentligen skulle vilja) och för några dagar sedan skickade Fanny vidare den till mig - sommarlistan. För den är ju faktiskt här nu, sommaren alltså. Jäklar vad våren har gått fort och jag har en massa spännande planer både i sommar och efter sommaren.....
Här kommer mina svar och jag bollar listan vidare till Marja och Katarina.

1. Hur ser dina planer ut för sommaren?
Första 4 veckorna kommer jag bara vara hemma och jobba med mina onlinekunder samt göra klart min app som kommer släppas i slutet av sommaren. Jag och David åker till Sundsvall och Tammerpokalen om två veckor för att coacha Nathalie och Anne från Team Proteinbutiken som ska tävla i body fitness. Kanske pyssla och göra om lite i lägenheten. I slutet av juli kommer jag åka till New York och vara där i 2 veckor och sedan börjar jag på mitt nya jobb!! Kommer berätta mer om det senare.

2. Vad gjorde du på midsommar?
Jag var i Gävle. Grillade, åt god mat, sov, gick promenader med hundarna, plockade blommor och sprang 5 km för första gången på länge...bara för att jag kände för det, skönt var det!

3. Min bästa sommarfrukost?
Oj vad svårt, det finns ju så många! Men en varm sommardag måste det nog bli lättkvarg mixat med frusna bär, toppat med färska jordgubbar, pumpafrön och kokos. Och en hembakt havre & kesella-fralla med ett löskokt ägg på. Viktigt att gulan är krämig, hatar hårda gulor som blir sådär gröna och äckliga! :)

4.Bästa sommarlåten?
Åter igen, det finns så många bra låtar! Men just nu är favoriterna, även om några är gamla:

Secondcity - I wanna feel
Sia - Chandelier
Broiler - Ray of light
Tinie Tempah - Frisky
Chipmunk - Champion
Afrojack - ten feet tall

5.Vad passar bäst på grillen?
Sparris, majskolvar och kyckling marinerad med soja, vitlök, chili och ingefära. Och banan får vi ju inte glömma!!! Grillad banan med lite mörk (sockerfri) choklad och lite vaniljglass till.....

6.Vad dricker jag helst i sommar?
Jag hittade den här smaken på Fun Light som var helt gudomlig!
Så den kommer det bli mycket av i sommar. Och sedan dricker jag ju så klart Proteinbutikens BCAA stack (smakar som saft).
En annan favorit är hemgjord mocha proteinfrappuchino:

1 dl kallt kaffe
1 skopa whey complete choklad eller cappuchino-smak
1 tsk kakao
2 tsk stevia sötströ
1-1,5 dl mandelmjölk
is efter önskad konsistens

Blanda i en mixer eller med stavmixer och servera!


7. Vad ska jag läsa i sommar?
Jag ska korr-läsa alla recept som ska finnas i appen jag jobbar på. Om jag ska vara ärlig så läser jag sällan böcker, om det inte är böcker om träning eller kokböcker. Jag har inte läst en roman på säkert 4-5 år....galet!
Lite recept som kommer finnas i appen
8. Favoritplagg under sommaren?
Det vanliga...träningskläder, haha! Jag har köpt ett par snygga Nike shorts som jag antar att jag kommer bo i denna sommar. Och bikini!!
Annars är jag helt kär i mina nya löparskor :)

9. Bästa parken?
Jag måste ju bara säga Central Park i New York. Där kommer det bli många träningspass i sommar!
10. Bästa badstället?
Jag badar sällan i Sverige, gör jag det blir det i en liten vik som ligger vid Bosön på Lidingö. Annars badar jag bara när jag är utomlands och favoritstranden är Waikiki beach på Hawaii :)

15 kommentarer:

 1. Härlig lista! Just nu, när vädret blivit lite svalare, behöver vi all sommarinspiration vi kan få.
  Längtar också till New York. Bara 32 dagar kvar enligt min nedräkningsapp :) Får se om vi lyckas sammanstråla. Kanske kan följa med på era träningspass i Central Park ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åker den 25:e, när åker du? Vore superkul att sammanstråla! Kram

   Radera
  2. Vi åker den 29e men kommer till N.Y först den 4e augusti (skall resa runt lite längst med kusten först). Hade varit jättekul att få till något!

   Radera
  3. Jag är där till den 8:e augusti så då hinner vi nog ta ett pass eller en middag på något bra ställe :)

   Radera
  4. Sounds like a plan :)
   Kan ju höras av via Facebook eller mail (zamaster@live.se)

   Radera
 2. Måste bara tipsa om mina äppelfrallor :)
  Mixtrat ihop receptet efter inspiration av ditt recept på zucchinifrallor! Såå goda till frukost eller mellanmål! Recept i min blogg :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag undrar om du hört hur det går för Questbar i USA, att de håller på att bli stämda. Det verkar vara så att näringsvärdet i dem endast stämmer i de barer som inte har chunks i, för de är borträknade i näringsvärdet. Alltså att endast de utan chunks stämmer, alltså inte typ cookie dough och dem. Eftersom det verkar lite för bra för att vara sant och låter som något jag tycker kan stämma, då chokladbitarna och liknande är FÖR goda, undrar jag vad du tror? Hur skulle du ställa dig till dem då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningen till att de blev stämda (av en idiot som tydligen stämmer företag som ett jobb) var att när man testat så innehöll de mer kolhydrater än de sagt. Detta är dock pga av att när de testade inte använde de senaste testerna där man tar till hänsyn om fiber och att fiber inte räknas som kolhydrater. Jag tror inte att stämningen kommer gå igenom. Det finns massor med information om stämningen på Quest hemsida :)

   Radera
 4. Hejhej!
  Har du några bra tips på hotell i New York? :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vilken prisklass? Något speciellt område som önskas? :)

   Radera
  2. Gärna inte tokdyrt, men värt pengarna. Någon tusenlapp per natt, som max (gärna mindre då förstås) ;) Jag börjar bli tokig på hotell-letandet; antingen är det alldeles för dyrt eller så varnas det för bugbites. :-/
   Område spelar egentligen mindre roll, men gärna på Manhattan. :) Tack på förhand, Sanna!

   Radera
  3. Svårt, Manhattan är ganska dyrt. Jag tycker att Roger Smith är hyfsat prisvärt. Jag har också bott på Pennsylvania, bra läge och ok pris, kanske inte jättefräscht men det är det inte många billiga hotell på Manhattan som är :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...