söndag 8 juni 2014

Ny proteinglass i Sverige!

Igår var jag på matfestivalen "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården. Det var olidligt mycket folk men samtidigt lite kul att en matfestival drar så mycket folk. När jag gick och strosade och kollade på alla matvagnar såg jag något som genast fångade mitt intresse, nämligen ett ställe som sålde Proteinglass!
Företaget LOHILO lanserade sin proteinglass på festivalen och jag var så klart tvungen att smaka....
Ända sedan jag smakade proteinglassen Arctic zero i USA och WheyHey i England har jag hoppats att någon ska göra något liknande i Sverige!
Glassen finns i 4 smaker:
Belgian chocolate
Vanilla/gojiberry
Aloe/citrus
Coffee
Jag var så klart tvungen att smaka alla och jag blev både blown away och lite besviken samtidigt. Kaffe-smaken och aloe/citrus var riktigt goda! Friska, glassiga och inte för söta. Jag blev däremot besviken på belgian chocolate och vanilj/goji som båda var mjöliga och smakade proteinpulver. Om de lyckas göra om receptet lite på de smakerna kommer jag vara en trogen kund! Glassen innehåller inget socker (förutom naturligt förekommande socker från mjölk) och inga e-ämnen och kalorimängden per 100 g ligger mellan 130-160 kcal.
Glassen kommer börja säljas i vanliga livsmedelsbutiker inom kort så håll utkik! Kul med nya produkter, hoppas på mer sådant här i framtiden :)

12 kommentarer:

 1. Jag testade också denna glass (kaffe och choklad), och jag är så glad över att det hälsosamma glassutbudet kommer att öka i Sverige. Bättre sen än aldrig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, kommer säkert mer sånt kommande året. Nu börjar det dyka upp mer och mer roliga produkter, även i Sverige :)

   Radera
 2. Om citrusglassen innehåller citron innehåller den även e-ämnet askorbinsyra (helt vanlig c-vitamin). E-ämnen är inte alltid något "farligt" utan korta benämningar på vanligt förekommande, HELT naturliga ämnen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vet jag :) Jag bara återgav deras reklam... :)

   Radera
 3. De har börjat sälja questbars på coop!! Såg det på centalen i sthlm :) Så kul att matutbudet breddas med ny rolig mat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vad kul! Hoppas det kommer till fler Coop!

   Radera
 4. Men hur kan de säga att glassen inte innehåller något tillsatt socker när alla fyra smaker innehåller glukos? Glukos är ju den enklaste sockerarten som finns och är 100 på GI skalan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga! Jag såg inte ens att det stod glukos...de kommer inte kunna marknadsföra den som utan tillsatt socker, det är en sak som är säkert!

   Radera
  2. Jag kontaktade dom om det och de erkände då att de hade givit missledande information vid lanseringen så de skulle ändra på det sa de. Jag rekommenderade dom att byta till xylitol (björksocker) som wheyhey använderi England. Då skulle de kunna marknadsföra den som utan tillsatt socker och då skulle jag iaf bli trogen kund! :D

   Radera
  3. Men nu håller jag och min man på att planera tillverkning av glass i vår butik/café Worth it Lifestyle i Sollentuna, så jag kommer inte direkt ha svårt att få tag på fantastisk glass framöver! ;) Glassen vi kommer göra kommer vara med ekologiska ingredienser, sötad med xylitol (björksocker) samt utan tillsatser. I framtiden vill vi även göra proteinglass eftersom vi även har ett gym i samma lokal, vi har bara inte hunnit experimentera med det så mycket ännu. Men äkta gräddglass utan socker och tillsatser, det börjar vi förhoppningsvis med väldigt snart! :)

   Radera
  4. Åh vad spännande! Då får jag komma och hälsa på i er butik sen då :)

   Radera

 5. شركة اصباغ الكويت اصباغ الكويت
  شراء اثاث مستعمل الكويت شركة شراء اثاث مستعمل الكويت
  فني كهربائي منازل الكويت كهربائي منازل بالكويت
  شركة مكافحة البق الكويت افضل شركة مكافحة البق الكويت
  شركة مكافحة حشرات الكويت افضل شركة مكافحة الحشرات الكويت
  نقل عفش مبارك الكبير شركة نقل عفش مبارك الكبير


  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...