fredag 13 juni 2014

Stolt!

Igår hade jag en sådan där dag när allt bara kändes blä! Trött, omotiverad, tung i kroppen och totalt osugen på att träna. Jag vet inte riktigt hur jag lyckats planera min träning så illa men dagen till ära hade jag ben OCH hiit på schemat! Inte riktigt det man vill göra när man inte känner för att träna överhuvudtaget. Det regnade ute (så klart!) så backintervaller var inte att tänka på. Alternativet var intervaller på löpband eller på crosstrainern...kändes så trist och så jobbigt!

Jag stannade kvar på jobbet efter min sista kund och satt och scrollade lite på Instagram bara för att fördriva tiden. Efter ett tag insåg jag ju att ingen kommer göra jobbet åt mig så det vara bara att byta om och köra. Jag värmde upp, körde första övningarna i passet och det gick väl hyfsat. Gjorde det jag skulle men hade inte den där energin jag behövde för att kunna ge det där lilla extra. Jag tänkte att det är ändå bättre att göra något än inget alls och jag gör trots allt det här för min egen skull, ingen annans. Det började lossna lite men vid sista övningen var jag helt slut och jag var så nära att skita i intervallerna och gå hem. Men.....jag satte mig ner och rannsakade mig själv. Jag har nämligen satt upp några mål för mig själv och ett av de målen är att till 100% följa coach Laynes upplägg med kost och träning. Om jag struntade i att göra intervallerna hade det betytt att jag måste skicka en veckouppdatering där jag inte följt hans rekommendationer...för vad? För att jag inte hade lust? Inte ok! Vill jag bli starkare både mentalt och fysiskt? Vill jag känna mig stolt över mig själv? Vill jag känna att jag gjort allt jag kan för att nå det mål jag satt upp för mig själv? JA ABSOLUT! Blir det bättre av att jag ger upp och struntar i intervallerna? NEJ!
Så jag sade till mig själv att jag bara behövde göra 5 intervaller (jag gör normalt sett 10 stycken) och att jag skulle köra någon form av intervaller som jag inte gjort förut och som jag tyckte verkade roliga. Så jag släpade fram gymmets box-säck (en tung sandsäck) och lade den på golvet.  Jag satte min mobiltimer Gymboss på 25 sekunders-intervaller med 1,5 min vila mellan. Det vara bara att börja putta säcken fram och tillbaka över golvet...oj oj vad jobbigt! När jag gjort 5 kände jag att jag lika gärna kunde göra en till eftersom jag redan gjort 5 stycken och det slutande med att jag gjorde alla 10 intervallerna!
Känslan efteråt var helt obeskrivbar! Jag gjorde det, jag klarade att pressa mig genom en svacka och jag kände mig så jäkla stolt över mig själv.

Alla har vi svackor, men det är sådant här som gör att man växer! Jag har inte nått mitt mål än, men jag klarade av ett hinder på vägen och jag är ett steg närmare. Det är lätt att ge upp, men det är när det är jobbigt som man måste tro på sig själv, tro på att man klarar det! Det är viktigt att fokusera på sitt mål men man får inte glömma att fira de framsteg man gör på vägen, att njuta av känslan då man överkommit ett hinder, oavsett om det är att tacka nej till fikabröd, köra ett träningspass fast man inte känner för det eller står upp för sig själv om någon försöker intala en att man inte kan.
Nu menar jag inte att man aldrig ska kunna hoppa över ett pass om man är trött och att allt hänger på att man pressar sig själv hela tiden, men om man har ett mål så måste man jobba för det! Inget kommer gratis och man måste kämpa.

Idag kan jag stolt skicka uppdateringen till Layne och skriva att jag följt schemat till 100% OCH jag har nått ett av mina delmål! Fint avslut på veckan :) Jag firade med att gå till Eva på Best of Nails och fixa naglarna och med att äta en god lunch på Ichaicha (jag älskar det stället!) som ligger i Mood-gallerian. Det blev Angus biff med zucchininudlar, grönsaker och teriyaisås, riktigt gott och så fräscht. Ett ställe jag varmt rekommenderar om ni vill äta bra och gott i Stockholm.

Måste också tipsa om att Proteinbutiken har crazy weekend denna helg och erbjuder 25% rabatt på Nutri-Nicks sortiment. Deras nya kexbar som är sötad med stevia är riktigt god, smakar som kexchoklad och steviadropparna är jättebra!
Nu, mina vänner ska jag snart möta upp mina kollegor på gymet för sommarfest med brännboll om vädret tillåter. Trevlig fredag!

12 kommentarer:

 1. Hej! Jag tänkte tipsa om denna sida (om du inte redan upptäckt den, det har du säkert hehe) för tyckte den va lite i din stil ;)

  http://www.fitnesstreats.com/

  Trevlig Helg! /Jen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ,jag har redan hittat sidan, hi hi :)

   Radera
  2. Härligt jobbat Sanna!:) jag blev nyfiken på länken ovan, vilken kul sida. Tack för tipset miss H! Jag blir nyfiken på vilka andra bloggar och hemsidor du brukar vara inne på? Har du några bra länktips att bjuda på? Jag gillar din sida jättemycket men det är kul att upptäcka nytt också:)

   Radera
  3. Jag kan skriva ett inlägg om det så småningom :)

   Radera
  4. Det vore jättesnällt!:-) jag tänkte också passa på att fråga om din jordnötssmörskaka du postade receptet på nyss, den såg så himla god ut! Tror du att det går att ersätta jordnötssmöret med PB12 utrört i vatten eller behöver det vara just smör för konsistensens skull?

   Radera
  5. Vilken jordnötssmörskaka menar du?

   Radera
  6. Jag tänkte på den med quest cups:) men rent generellt kan jag också passa på att fråga, brukar det funka att byta ut jordnötssmöret mot jordnötsmjöl+ vatten om man får det i ungefär samma konsistens? Det vore bra att veta, även om jag vet att du inte kan garantera något resultat:)

   Radera
  7. Jag vet faktiskt inte. Konsistensen och smaken kommer antagligen bli annorlunda i och med att det är mer fett i vanligt jordnötssmör, men jag tror ändå att det funkar :)

   Radera
 2. Heja dig! Du är grym!:) Jag känner likadant, jag vill skicka att jag följt allt till punkt och pricka varje fredag till dig och NJUTER varje gång jag kan skriva att jag gjort samtliga pass:) Tyvärr dock inte denna veckan då jag är sjuk.. Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är grymt Lotta och levererar kanonresultat varje vecka :) Krya på dig! Kram

   Radera
 3. Vill bra tacka för inspirationen!
  Själv vaknade jag precis från en liten tupplur (2 timmar) i soffan och tänkte att jag inte
  orkade ut på en löprunda.
  Men hamnade här och läste ditt inlägg och är nu ombytt och redo för ett pass =)
  Så, tack så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt att jag kunde inspirera! Bra jobbat :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...