Jag rekommenderar ofta mina kunder att dra ner lite på kolhydraterna på kvällen, om man inte har tränat innan förstås för då behöver man fylla på glykogenlagren i musklerna och äta kolhydrater för att optimera återhämtningen. Har man däremot inte tränat kan det vara en bra idé att äta lite mindre kolhydrater eftersom man inte kommer göra av med energin under kvällen och natten.


Blomkålsris med kyckling & rostade nötter
1 port
Blomkålsris:
200g rå blomkål
1/2 finhackad charlottenlök
1 liten vitlöksklyfta
ca 50 g riven zucchini
1/2 tsk färsk rosmarin
1/4 tsk torkad timjan
salt & peppar
Tillbehör:
ca 150g kycklingfilé (rå mängd)
20g blandade nötter (ex pinjenötter, pistage och mandel)
1. Rosta nötterna i en het stekpanna i ett par minuter, tills de fått färg. Skaka stekpannan då och då så att nötterna inte bränns.
2. Krydda kycklingen med salt, peppar, lökpulver och oregano. Ställ in kycklingfilén (i en ugnsform såklart) i ugnen på ca 225 C i ca 20 minuter, tills den är genomstekt.
3. Gör under tiden blomkålsriset: kör den råa blomkålen i en matberedare en halv till en minut. Kör inte för länge, då får du bara en kletig massa. Det ska se ut som stora riskorn.
Stek lök och vitlök i lite olivolja. Tillsätt zucchini och blomkålsriset. Stek tills grönsakerna mjuknat, ca 3-5 minuter. Krydda, salta & peppra.
4. Lägg blomkålsriset på en tallrik, skär upp kycklingfilén och toppa med de rostade nötterna. Servera gärna med lite balsamico och en rosmarinkvist på toppen.
Näringsinnehåll per portion:
381 kcal
44g protein
17g kolhydrater
16g fett
Vilka grönsaker är era favoriter och vad gillar ni att göra med dem?