onsdag 28 maj 2014

Dagens...

....lunch:
De flesta vet ju redan att det är viktigt att planera sina måltider och ha med sig matlådor om man ska kunna hålla sig till sin plan och nå sitt mål. Det är svårt att veta vad man får i sig om man äter lunch ute varje dag och även om det inte är nödvändigt att räkna kalorier hela tiden är det ändå viktigt att man har hyfsad koll på hur mycket energi/mat man behöver för att nå sina mål, oavsett om det är att gå upp, ner eller stå stilla i vikt.
Idag när jag insåg att jag hade missat att ta med mig min matlåda till jobbet kom jag att tänka på att jag förr alltid fixade matlådor och jag stod ofta i flera timmar på söndagar och lagade mat. Jag hade med mig mat vart jag än gick och jag fick panik om jag missade att äta var 3:e timme eftersom jag var rädd att förbränningen skulle avstanna (ni vet den där myten om att man måste äta 6-7 små mål per dag med 3 timmars mellanrum, annars hamnar man i katabolt tillstånd....men mer om fitness-myter i ett senare inlägg!). Nu vet jag att så inte är fallet och jag äter idag oftast 4 ggr per dag, dels för att det är bekvämt att inte äta lika ofta och dels för att jag gillar att äta lite större måltider. Det funkar för mig men alla är olika och man måste hitta det som funkar för en själv. Vissa gillar att äta färre men större måltider medan andra äter flera mindre mål, inget är rätt eller fel :)

Självklart förbereder jag fortfarande mat och har färdiggjord kyckling, wokade grönsker och kokt quinoa eller liknande i kylen. Trots det missade jag totalt alltså att ta med mig lunch idag och det var bara att bege sig till närmsta affär och inhandla något. En av de bästa luncherna jag ätit på länge!

Det behöver inte vara så krångligt: Tonfisk, sallad från en salladsbar och färska jordgubbar
....tips:
Ett annat tips för er som bor i Stockholm och som gillar när maten går snabbt att laga, är Picard (jag har tipsat om det tidigare också). I dag var jag där och handlade igen och det finns så mycket bra grejer! Idag blev det färdig grillad kycklingfilé i två olika smaker, 5% nötfärsbiffar, olika grönsaksblandningar och färdigkokt quinoa. Mat för flera dagar och jag betalade drygt 200 kr! Klockrent!

...tips nr 2:
Har ni testat Lindahls nya smaksatta kvarger? Så himla goda!
Min favorit är hallon och den smakar sommar, nästan som en krämig glass. Citron- och limesmaken kommer snäppet efter, fräsch och god! Passion/persika har jag inte fått tag i än så vet inte hur den smakar. Näringsvärdet är i stort sett som deras naturella kvarg dvs högt på protein och lågt på kolhydrater och fett, perfekt som mellanmål tillsammans med lite nötter och frukt/bär. Om det inte vore för att sötningsmedlet i produkten är aspartam hade kvargen fått 10 av 10!

....tips nr 3:
Idag har Proteinbutiken premiär för sin nya webshop och det firar de genom att erbjuda 20% rabatt på hela Nutritechs sortiment (där bal mitt favoritprotein Whey Complete ingår) och på Questbars!! Passa på!
Passa på!

6 kommentarer:

 1. Hej! Är ute efter ett naturellt protein som man kan använda i bakning/matlagning. Kikade på Pure Whey Neutral, har du testat det? Eller skulle du hellre rekommendera Whey Complete (dock med smak då)? Tack för en grym blogg, älskar att kika in hos dig! /Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte vill ha smak på proteinpulvret är Pure Whey bra. Jag använder oftast Whey complete i vaniljsmak :)

   Radera
 2. Hej! I stadium reklamblad står det att den smaksatta kvargen är som att äta glass. Stämmer det-eller inte?
  Kattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja de smakar lite som en krämig mjukglass, framförallt om man äter den riktigt kall :)

   Radera
 3. Undrar också om den smaksatta kvargen?
  är den bra ? Och hur mycket är ok som ett mellanmål ?
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker den är bra. En burk är ett jättebra mellanmål, jag brukar äta med lite bär och nötter till.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...