lördag 3 maj 2014

Klient före och efter: Johanna

Jag motiveras av människor som bestämmer sig för något och som gör det. Som väljer att hitta lösningar och möjligheter istället för ursäkter. Som inte ger upp trots motgångar och som fortsätter trots att motivationen kanske inte alltid är där.

Jag är verkligen lyckligt lottad som får jobba med så många fantastiska människor, som varje dag kämpar till sitt yttersta för att nå sina mål! Jag inspireras otroligt mycket av alla och energin de ger tillbaka är bortom beskrivning. 
Det är väldigt smickrande när folk reser från andra delar av landet för att komma och träna med mig och David och det betyder oerhört mycket att kunna hjälpa så pass många att MÅ BÄTTRE! 

Med det sagt så tänkte jag bara dela Johannas berättelse.
Jag är otroligt stolt över det hon åstadkommit under de 7 månader vi jobbat ihop. Hennes resultat har inte skett genom någon magisk diet eller quick fix utan det handlar om regelbunden träning och bra mat under en längre tid. Vi har varje vecka utvärderat resultaten och justerat kost och träning därefter. Hon äter både kolhydrater, fett och protein och har självklart ätit någon godsak här och där vid speciella tillfällen. Hon styrketränar 4 gånger i veckan och kör HIIT varvat med löpning som cardio.
Hennes resultat har alltså inte skett över en natt, inte ens ett par veckor eller en månad...hon har sakta men säkert förändrat sin livsstil och resultaten har kommit successivt. En så pass långsam viktnedgång är betydligt hälsosammare än löpsedlarnas "gå ner 5 kg på en vecka!" och resultaten är hållbara eftersom hon lärt sig vad för typ av mat hon bör äta för att uppnå sina mål, utan att svälta eller utesluta näringsämnen.
Bild från 2012, innan vi började jobba ihop
7 månader mellan bilderna
Jag har nog alltid varit ätstörd. Jag har aldrig haft någon ätstörning eller så men jag har varit ätstörd. Haft ett dåligt förhållande till mat. Eller snarare ett dåligt förhållande till mig själv. Första gången jag tänkte på min vikt vägde jag 25 kg, minns inte riktigt hur gammal jag var, kanske sju, jag minns bara att jag tyckte att 25 kg var mycket. Men det var inget att oroa sig för sa folk runt omkring mig, det skulle växa bort. 
Jag var alltså tjock. 

Vi snabbspolar fram. Jag är 23 år gammal, 160 cm lång, 69,6 kg tung och bestämmer mig för, ja, jag vet inte vilken gång i ordningen, att jag ska gå ner i vikt. LCHF låter som en bra diet men för att få ett extra snabbt resultat drar jag ner på matintaget till 1050 kcal om dagen och räknar mina kalorier slaviskt. Jag tränar på gym fyra gånger i veckan och konditionstränar lika många.  Efter sex månader och många hungriga och ångestfyllda dagar på grund av fusk lyckades jag gå ner tio kilo. De var tillbaka igen sex månader senare.

Värst av allt är att trots att jag vägde nästan 70 kg - igen, aldrig sett hur jag egentligen ser ut. Jag har självklart vetat att jag inte varit smal, men jag har alltid upplevt mig själv som tränad. Jag har ju ändå spelat fotboll mer än halva mitt liv. Det är som om att jag haft någon form av smal-filter.

I början av 2013 hittar jag i alla fall till Sannas blogg tasty-health.se och börjar följa henne och blir så inspirerad av det jag läser att jag bestämmer mig för att min 25-årspresent ska bli ett kom-i-formpaket med både kost och träning i tre månader. Det är mina bäst spenderade pengar någonsin! Så bra att jag efter ett litet uppehåll valde att jobba med Sanna i ytterligare fyra månader. Ett mål jag hade under våren 2014 var att springa Göteborgsvarvets seedningslopp på 10 km på max 50 minuter. Sanna hjälpte mig med löpinriktade träningspass med både intervall- och distansträning vilket resulterade i nytt personbästa på 10 km - 48:05 minuter!
Idag kan jag inte förstå att jag faktiskt såg ut som jag gjorde på de där första bilderna jag skickade till Sanna, det måste vara något med det där smal-filtret. Jag har ALDRIG sett ut så i min hjärna.
Med Sannas hjälp har jag fått grymma träningsprogram, bra matscheman med mer mat än jag någonsin kunnat drömma om i viktminskningssammanhang, jag har lärt mig om kost, träning och om mig själv. Vad som funkar, vad som funkar mindre bra. Jag har lärt mig planera, jag har blivit peppad, fått beröm och framförallt utmanad att göra saker jag egentligen tyckt varit ganska sjuka. Men bäst av allt är att jag har lärt mig att sluta fuska, jag har lärt mig att att njuta av livet. Jag är äntligen nöjd!"

Så för er som vill förändra er fysik, sätt realistiska mål och ge er själva tillräckligt med tid för att kunna uppnå era resultat!

Kika in på www.iformonline.se om du är intresserad av att få hjälp med att nå dina mål.

8 kommentarer:

 1. Härligt att läsa!!! Fantastiskt bra jobbat av er båda! Jag är imponerad;-)!!

  SvaraRadera
 2. Vilka FANTASTISKA resultat !! Grymt kämpat Johanna och well done Sanna, vilket team! Är väldigt imponerad av er båda, Johannas resa och styrka, och Sanna din kunskap och ditt sunda förnuft. Grym coach - grym kund!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fanny, det betyder mycket! Kärlek till dig!

   Radera
 3. Wow! Vilket resultat! Blir så inspirerad. Härligt jobbat både av Johanna och Sanna!! Heja, Heja!

  SvaraRadera
 4. Hej

  Jag har lite frågor kring muffins.
  Det är som så att jag tänkte bjuda mina arbetskollegor på chokladmuffins, blåbärsmuffins och naturella muffins.
  Det jag undrar är om det går bra att göra muffinsen dagen innan? Eller förlorar dom sin "saftighet" då?
  Tänkte även ha någon typ av topping på dom. Vilken är då bäst? Vanlig grädde, frosting eller smörkräm? Vilket av detta har längst hållbarhet? Och hur lång hållbarhet har muffins överlag?
  Vart förvaras dom som bäst?
  Tack för en grym blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går jättebra att göra dem dagen innan. Oj , ingen aning! En idé kanske kan vara att ha på krämen precis innan du serverar dem. Frosting tror jag däremot håller bra även om du har på den dagen innan.
   Om vi pratar proteinmuffins håller de i ca 2-3 dagar i rumstemperatur (i en plastpåse eller liknande), de håller betydligt längre i frysen...

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...