lördag 11 oktober 2014

Saftiga mini pumpabitar (low carb)

Jag har trilskats med en förkylning i över en vecka nu och har inte kunnat träna ordentligt på nästan 10 dagar. Jag tränar aldrig om jag har ont i halsen, men den här förkylningen sitter mer i bihålorna och i huvudet så jag har försökt mig på ett par halvdana pass, men kroppen är inte riktigt med mig. Jag känner direkt om jag inte är helt 100 när jag börjar träna och då är det är ingen idé att pressa kroppen. Huvudet vill träna, men jag lyssnar på kroppen och tar det lugnt, det finns inte så mycket mer att göra.
Tog en underbar höstpromenad i morse med Dexter och det gillade både kroppen och huvudet så det känns bra :)
Jag fick för mig att baka något att äta till frukost men hade slut på det jag oftast brukar baka med: havregryn, så det fick bli ett experiment med det jag hade hemma och resultatet blev de här godbitarna.
Saftiga och mjuka pumpabitar (vet inte riktigt vad man ska kalla dem) som var otroligt enkla att slänga ihop. Det tog mindre än 5 minuter att vispa ihop dem och sedan är det bara att vänta medan köket fylls av en härlig kanel och pumpa-doft!
Jag gillar den kompakta och saftiga konsistensen och jag åt dem till frukost med en kopp kaffe (en frukost för mig är inte komplett utan kaffe!) men de passar även bra som mellanmål eller till fikat. Jag älskar min mini brownieform i silikon som jag köpt på NK, men har du inte en sådan form går det bra att göra dem till muffins.
Saftiga mini pumpabitar (low carb)
 6 stycken

4 msk kokosmjöl
2 msk stevia sötströ
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
5 msk (80g) pumpapuré (eller morotspuré)
1 ägg
3 äggvitor (1 dl flytande äggvita)
2 msk osötad mandelmjölk

Glasyr:
50 g lättkvarg
2-3 msk vatten eller mjölk
2 tsl stevia sötströ

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer, smeten ska vara ganska tjock. Häll smeten i minibrownie formar (helst i silikon) eller muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
3. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och ringla över pumpabitarna.
Näringsvärde för alla 6 bitar (utan glasyr):
279 kcal
13 g kolhydrater + 17 g fiber**
26 g protein
10 g fett

**På förpackningen (Risenta) står det 17 g kolhydrater per 100 g och 43 g fiber. De räknar alltså inte in fibermängden i totala antal kolhydrater. Räknar du med fiber blir det totalt 30 g kolhydrater.

5 kommentarer:

  1. De ser sådär härligt saftiga ut, precis som jag vill ha det! En lite höstig kaka dessutom :) Hoppas du blir helt frisk nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marja! Pumpa och äpplen är mina favoriter nu i höst, så gott!
      Tack så mycket, mår lite bättre men det var en jäkligt seg förkylning!

      Radera
  2. Åh så mumsigt!! Jag måste verkligen testa att köpa pumpa! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det rekommenderas! Så gott! :)

      Radera
  3. This article is efficient. Thank you for sharing it with us. I am visiting this blog on a daily basis and I am finding so much helpful article each time. Keep working on this and thank you once again. xnxx

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...