torsdag 16 oktober 2014

Snabbmatstips och rabattkod på proteinpulver

Det var riktigt ruggigt väder idag, men jag gillar det på något sätt. Hösten är riktigt mysig, framförallt när man kan sitta inne och tända ljus, men när man har hund måste man ju ut i ur och skur så det var bara att klä på sig och släpa ut Dexter på en långpromenad på lunchen. Vi tog en mysig promenad runt Stockby naturreservat här på Lidingö. Det är så fint med alla olika färger på träden och jag älskar lukten av fuktig skog!
Lidingö kallas inte Hälsans ö för intet, mitt i skogen står det helt plötsligt lite olika träningsmaskiner uppställda....en bröstpress, en dipsställning och en crosstrainer?! Tror inte så många använder dem om jag ska vara ärlig, däremot är det jättemånga som använder ute-gymet som de har byggt upp i början av motionsspåret där det finns latsdrag, marklyft, hinderbana, magträning mm. Nästan lite pinsamt att jag inte testat det än.....
Efter lunchen tog jag och min chef emot all utrustning vi ska ha i köket på juicebaren och vi hämtade även juicepressen från lagret där den stått sedan i sommar. Jäklar vilken häftig maskin!!! Över 350 kg väger den så att flytta den ett par cm var som ett träningspass!
Nu börjar allt komma på plats och kommande veckor ska vi pressa juice så det ryker så att vi kommer in i rutinerna och lär oss hur maskinen funkar, så spännande! Det dröjer fortfarande ett tag innan vi öppnar men det känns närmare nu när allt är på plats.

Men det var ju inte juicebaren jag skulle prata om utan jag tänkte ge lite tips på snabba och hälsosamma måltider. Ibland har man sådan där idétorka när det kommer till lunch och middag och hade det inte varit för att jag vill lägga upp olika recept på bloggen och Instagram hade jag nog mina middagar varit betydligt enformigare. Att ha bloggen gör faktiskt att jag tänker till lite när jag lagar middag, men det betyder inte att det behöver vara avancerat eller ta lång tid. Här kommer lite tips på snabba och lättlagade måltider:
Chili con carne: 500 g mager nötfärs (5%, finns på Ica), 400 g krossade tomater, röd/grön/gul paprika, stora vita bönor (kokta), 2 msk tomatpuré, 1 msk grönsaksfond, paprikapulver, chili, vitlök. Koka upp tomater och ha sedan i köttfärs, paprika och kryddor. Låt koka under lock i ca 10 minuter, tillsätt bönor och låt puttra i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

Krämig garam masala-kyckling med zucchinipasta: Kycklingfilé, röd paprika, passerade tomater (ca 400g), lätt kokosmjölk (ca 150g), 1-2 msk garam masala-puré eller torr krydda, salt och peppar. Stek kycklingen i en stekpanna tills den fått färg. Tillsätt paprika, passerade tomater, kokosmjölk, garam masala. Låt puttar i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar. Servera med ris eller zucchinipasta.
Kycklingfärs med soltorkade tomater, svamp och sugar snaps: Stek kycklingfärs i lite olivolja, tillsätt soltorkade tomater, champinjoner, sugar snaps, timjan , soja, vitlök, peppar. Låt steka ihop i ca 5-10 minuter. 

Citronbakad lax med blomkålsris, pistagenötter och gräslökssås: Salta en laxfile och riv över citronskal. Baka på 200 C i ca 10-15 minuter. Mixa rå blomkål i en matberedare. Stek blomkålen i lite olivolja, tillsätt zucchini, champinjoner, vitlökspulver och timjan. Stek tills grönsakerna är mjuka. Strö över pistagenötter. Mixa lättkvarg med hackad gräslök och örtsalt. 

 Zucchinipasta med krämig tonfisksås: Använd en spiraler för att göra zucchinipastan. Mixa tonfisk med lättkvarg, soltorkade tomater, basilika, vitlök och örtsalt. Blanda ihop allt och ät kallt.
Tonfiskbiffar med ugnsbakad potatis,brysselkål, blomkål och senapssås: Mixa 1 burk tonfisk med 1 ägg, 1 tsk fiberhusk, persika, gräslök, örtsalt och lite citron. Forma till biffar och stek i en stekpanna, ca 4-5 minuter per sida. Baka potatisklyftor och brysselkål i ugnen (ha på lite olivolja) på 225 C i ca 20 minuter. Blanda lättkvarg med dijonsenap, honung och salt.
Tonfiskröra med gröna bönor, edamame och tomater: Blanda 1 burk tonfisk med lättkvarg, gräslök, dijonsenap och salt. Stek ihop gröna bönor (haricot vert), edamame och körsbärstomater i en stekpanna. Krydda med lite tryffelolja och salt och peppar.

Hoppas det gav lite idéer :)

Jag tänkte passa på att tipsa om att Proteinbutiken tagit in märket FA Core som har en massa bra produkter. De har jättemånga olika roliga smaker på whey (white chocolate coconut är riktigt god!) och även pannkaksmix, aminosyror mm.
Om ni anger koden: FA-SANNA får ni hela 25% rabatt på hela FA Core's sortiment!!! Här hittar ni sortimentet.

Trevlig kväll på er och sov gott!

19 kommentarer:

 1. nickepickepööboddepåenö16 oktober 2014 kl. 23:29

  Ser ju assmarrigt ut! Meen hur gör man zucchinipastan? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Google på "spiraliserare" oräker på stavnigen men dom är rätt läckra om man gillar sallader.

   Radera
  2. Tack för svaret Nicklas! Precis, en spiraler, finns på bla Cervera, märket är Gefu

   Radera
 2. Härlig matinspiration! Blir hungrig bara av att titta!

  SvaraRadera
 3. Tack för alla fina tips :)
  Ska testa dem som veggievarianter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går ju hur bra som helst med quorn eller liknande :)

   Radera
 4. Hej!
  Jag undrar om du lyckas äta mycket bönor,blomkål osånt utan att få besvär med gaser?
  Jag tror jag själv har världens känsligaste mage, kan inte äta någonting utan att få massa gaser i magen! Jag vet att jag är känslig mot mjölkprotein så jag håller mig till havremjölk,soya yoghurt osv. Det konstiga är att jag är inte allergisk mot mjölk, jag har gjort test! Sen kan jag inte äta bönor,broccoli,kikärtor,linser,ärtor,lök,sparris,all sorts kål,majs,fullkorns produkter,torkad frukt,äpple,päron,knäckebröd,bulgur,quinoa,råris,mathavre,linfrön,vindruvor,proteinpulver,ägg proteinpulver, ja you name it! Jag har testat massa olika tabletter från apoteket som sägs hjälpa mot gaser men inget funkar. Och jag får inte ont i magen eller nått annat utan bara onormalt mycket gaser:( Man tycker ju att det måste finnas nått jag kan göra/dricka/tabletter jag kan ta för att bli av med detta eller är det meningen att jag ska svälta ihjäl:(
  Du kanske inte är rätt person att fråga men känns som du kan så mycket om mat och kanske har erfarenhet om detta med tex kunder du haft och skrivit kostscheman för. Hade varit så tacksam för svar i vilket fall som helst:)

  Grym blogg förresten, du är då en riktig inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja, jag har inga problem med det.
   Har du gjort någon utredning för födoämnesallergi? Det låter som att du är överkänslig mot något och om magen/tarmen är irriterad kan det göra så att man blir överkänslig mot andra saker också, som man kanske inte egentligen är allergisk mot.
   Jag skulle testa att utesluta livsmedel ur din kost och sedan långsamt introducera livsmedel igen, ett i taget.
   Så ska du inte behöva leva, jag tycker absolut du bör kontakta en läkare för att få hjälp!

   Radera
 5. Mums så mycket gotte! Japp, jag blev verkligen inspirerad! ;) Det är så spännande med juicebaren ska bli kul att testa när jag är i Stokholm! Kram :)

  SvaraRadera
 6. Tack för alla tips och all inspiration! :)
  Jag har för mig att jag läste för ett tag sedan att du köpt en ny mixer (inte stavmixer) som du var väldigt nöjd med. Har suttit och letat efter inlägget, men jag hittar inte igen det. Vilken mixer var det du köpte? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en Vitamix. Den är snordyr (ca 6000 kr) men så värt det! Bästa mixerna jag testat och livstidsgaranti :)

   Radera
 7. Louise Konradsson20 oktober 2014 kl. 23:34

  Hej! Skulle inte du kunna göra något inlägg om återhämtningsmål? Alltså något som är väldigt enkelt att bära med sig en hel dag men som samtidigt ger protein(20g) och kolhydrater(50g)(ungefär)? Jag är är helt stum på idéer. Det tar ungefär 2 timmar från min avslutade träning till middagen(långt hem och ibland behöver man även handla) så jag behöver verkligen ett återhämtningsmål! Hoppas du kan hjälpa mig :) Tack på förhand. Louise.konradsson@outlook.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Många av mina recept skulle passa, tex proteinmuffins, proteinbars osv :) Annars tycker jag en proteinshake med frukt eller fullkornsbröd är ett bra återhämtningsmål som även är lätt att bära med sig :)

   Radera
 8. Hej! Jag vet att du tillbringade en tid i USA och undrar om du vet någon sportdryck (liknande Celsius med lite kalorier, smakar bra och ger bra energi) som finns att köpa i USA? Också om du vet vart jag kan hitta naturligt jordnötsmör i mataffärerna här? inte hittat någon som inte innehåller socker eller oljor... Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns hur många som helst! Gå in på GNC eller Vitamine Shoppe eller vilken stor livsmedelbutike som helst så finns det hundratals sådana drycker :)
   Det finns i nästan alla livsmedelsbutiker här hemma (i större städer i alla fall). Green choice, Kung Markatta mfl är bra märken.

   Radera
 9. Hej!

  i tonfiskbiffen: Menar du persilja eller menar du det du har skrivit; persika? :D hehe

  Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mimo!

   Ha ha, snygg felstavning! Precis, persilja ska det vara :) Tack!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...